Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

СЛС 5.коло: Напредак – Црвена звезда

Утисци из недавно одиграног 158. вечитог дербија још се нису ни слегли, а нашим фудбалерима предстоји нови сусрет. У среду 26. септембра (18:30 часова) на програму је заостали меч 5. кола Супер лиге Србије против Напретка у Крушевцу.

Мечеви са Напретком, а посебно на стадиону „Младост“ никада нису спадали у ранг лакших гостовања. Тако нешто очекује се и у предстојећем дуелу, а посебно када се узме у обзир да су црвено-бели у претходној недељи имали велику потрошњу како против Наполија, тако и у вечитом дербију.

Против „Чарапана“ црвено-бли су до сада одиграли укупно 48 сусрета (42 у првенству и 6 у националном купу). У тим мечевима наши фудбалери су далеко успешнији јер су остварили 30 победа, док су свега три пута Крушевљани терен напуштали као победници. И гол коефицијент 101:37 иде у прилог тој доминацији. У Крушевцу су одиграна 22 првенствена сусрета. И ту су наши фудбалери успешнији са 13 тријумфа.

У свим досадашњим дуелима са Напретком најбољи стрелац нашег тима је легендарни Дуле Савић који је мрежу Крушевљана тресао четири пута, а и у садашњем саставу Црвене звезде има играча који су се уписивали у листу стрелаца против Напретка. Ненад Милијаш је постигао три гола, а Ненад Крстичић два.

Најубеdљивију победу Црвена звезда је против Напретка остварила у сезони 2000/01. Тада су наши момци под руководећом палицом Славољуба Муслина у 32. колу првенства СР Југославије головима Пјановића, Лалатовића, Друлића, Леринца (2), Јелића (2), Аћимовића и Мирковића славили са 9:1.

У последња ри дуела која су одиграна у Крушевцу црвено-бели су славили два пута, а један меч су добили Крушевљани.
– Првенство Србије 2016/17-32. коло, 22. април 2017. г.
Напредак : Црвена звезда 1:2 (стрелци: Канга и Плавшић)
– Првенство Србије 2017/18-12. коло, 01. октобар 2017. г.
Напредак : Црвена звезда 1:0
– Првенство Србије 2017/18-34. коло, 29. април 2018. г.
Напредак : Црвена звезда 0:2 (стрелци: Крстичић и Пешић)

Када говоримо о потенционалном саставу наше екипе за овај сусрет, тешко је рећи с`обзиром на претходне дуеле. За очекивати је да ће тренер Милојевић извршити одређене измене и да ће прилику добити неки играчи који су до сада можда били у другом плану. Очекује се да ће на голу бити Борјан. На позицији бекова ће највероватније доћи до промена па би место требали да заузму Гобељић и Терзић, а централни бекови остају исти као и на вечитом дербију Дегенек и Бабић. У везном реду не би требало да буде изненађења. Јовичић, Јованчић и Ебислио би требали да креирају игру нашег тима. Уз Боаћија у нападу дилема се јавља на позицијама крила. Извесно је да Бен и Марин неће започети меч, а највероватније и Кафу који никако да оправда свој долазак. Предпоставка је да б исе на десном крилу могао наћи Срнић, а лево би дејствовали Симић или Јевтовић.

Напредак : Црвена звезда (заостали меч 5. коло СЛС-а)
Крушевац, 26. септембар 2018. г.
Стадион: „Младост“, капацитет: 10.331
Почетак: 18:30 часова
Пројектовани састав: М. Борјан, М. Гобељић, М. Дегенек, С. Бабић, А. Терзић, Б. Јовичић, Д. Јаванчић, Л. Ебисилио, С. Срнић, В. Симић (М. Јевтовић), Р. Боаћи.

Повезане вести

1 comment

Veteran Sever сеп 26, 2018 at 10:16

Hmmmm….Isuvise ofanzivan sastav! Treba pojacati odbranu! Nije nam potrebno toliko napadaca! Napredak je mocan i mnogo jak na svom terenu!

Reply

Leave a Comment