Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

СЛС 10. коло: Црвена звезда-Младост Лучани

Убитачан ритам наших фудбалера наставља се и за викенд, односно у суботу 29. септембра. Након Наполија, Партизана и Напретка, а свега четири дана пре гостовања на „Парку Принчева“, на стадион „Рајко Митић“ стиже лучанска Младост.

Младост из Лучана је клуб који свакако припада горњем дому српског фудбала. Стабилност овог клуба повезана је са искусним тренером Ненадом Миловановићем који екипу предводи од 2014. године и тиме је убедљиво тренер са најдужим континуираним стажом у једном клубу, а у сезони 2016/17 Младост је први пут у својој историји изашла на међународну сцену и учествовала у квалификацијама Лиге Европе.

Иако је међусобни скор убедљиво на страни нашег клуба, Лучанци су често умели да по прилично намуче наше фудбалере како би стигли до планираних бодова. У 22 првенствена меча црвено-бели су славили 16 пута, четири меча су оконачана ремијем, а Младост је славила два пута. Треба напоменути да је од последње победе Лучанаца прошло више од две деценије (славили су у Лучанима 11. маја `96. 3:2 и 5. априла `97. 1:0), али су често знали да нам помуте планове као што се то догодило 1. децембра 2016. када је на нашем стадиону било неочекиваних 2:2.

У актуелном шампионату Младост након девет одиграних кола дели са Чукаричким позиције 4. и 5. са 18 освојених бодова. Интересантно је да изузев дуела 3. кола када су у Београду са Партизаном одиграли 0:0, није било сусрета у којем нису постигли барем један погодак, а најубедљивији су били против врањанског Динама којег су у Сурдулици савладали резултатом 3:1.

Извесно је да ће тренер Милојевић због великог броја утакмица у кратком временском року, али и неколицине мање или више повређених играча и овога пута извршити одређене промене у саставу. Због тога се и не може са сигурношћу утврдити стартних 11 играча Црвене звезде. Могуће је да ће овога пута на гол стати Зоран Поповић. Пар централних бекова Чиниће Бабић и Дегенек, а на бековске позиције би могли Гобељић и Хајдин. Везни ред не би требао да претрпи промене у односу на гостовање у Крушевцу, с`тим да би Дејан Мелег могао да добије нешто више минута на терену. За позицију десног крила конкуришу Кафу и Милић. мада не би било изненађење да прилику добије и Срнић, а на другом крају терена Симић и Јевтовић. У нападу би након изостанка са меча у Крушевцу требао да заигра Боаћи.

Супер лига Србије – 10. коло
Црвена звезда – Младост Лучани
Субота 29. септембар 2018. г. – 20:30 часова
Стадион „Рајко Митић“
Пројектовани састав: З. Поповић, М. Гобељић, М. Дегенек, С. Бабић, С. Хајдин, Б. Јовичић, Д. Јованчић, Л. Ебисилио (Д. Мелег), Џ. Кафу, В. Симић (М. Јевтовић), Р. Боаћи.

Повезане вести

Leave a Comment