Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојкаОдбојка

Звезда убедљива у Новом Пазару

Одбојкаши

Одбојкаши Црвене звезде су сјајно започели нову сезону. Тријумфовали су у 1. колу БПШ Суперлиге Србије против Новог Пазара са 0:3, по сетовима 18:25, 19:25, 21:25.

Црвено-бели су имали сјајну премијеру. У дерби мечу 1. кола савладали су на врло тешком гостовању освајача Купа Србије и показали су да ће бити конкурент фаворитима у борби за шампионску титулу.

Наши одбојкаши су одлично започели меч. Средином првог сета на сервис Данила Павловића дошли су до четири везана поена и повели су са 10:13. Постепено су повећавали своје вођство да би у завршници одличним сервисима Лазара Додића и блоковима Владе Петковића и Немање Машуловића стигли до убедљивих 16:23. Мирно су привели сет крају и повели са 18:25.

Наставили су црвено-бели у истом ритму и у другом сету. Предвођени одличним Додићем одбојкаши Звезде су повели са 11:14. Ипак, домаћи су успели да изједначе, али су изабраници Драгана Кобиљског поново у завршници везали пет поена, преко Лазара Додића и Данила Павловића, и стигли до шест сет лопти. Другу су искористили и повели са 0:2 – 19:25.

Велика борба водила се у трећем сету. Нови Пазар је на половини сета имао предност од два поена коју је чувао до резултата 18:16. Серијом од 1:5, а после одличног блока Милутина Нејића Звезда преокреће на 19:21. Додић је нашем тиму донео три меч лопте, а Нејић је већ прву искористио за велико славље наших играча – 21:25.

Фантастичну партију пружио је коректор Црвене звезде Лазар Додић који је уписао 23 поена. По 10 поена су забележили Данило Павловић и Милутин Нејић, а одличну партију је пружио и повратник у Звезду, капитен Владо Петковић.

Црвена звезда наредног викенда у оквиру 2. кола БПШ Суперлиге Србије гостује екипи Јединства у Старој Пазови.

НОВИ ПАЗАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (18:25, 19:25, 21:25)

Нови Пазар – Дворана: ССУ Пендик. Гледалаца: 550. Судије: Предраг Баланџић и Ђорђе Зеленовић. Трајање меча: 76 минута.

НОВИ ПАЗАР: Сретеновић, Поломац 4, Затрић (либеро), Еремић 5, Даца 6, Живановић 6, Зуковић (либеро), Благојевић 14, Радосављевић 8, Милутиновић. Нису играли: Божовић, Суботић, Халиловић, Прушевић. Тренер: Хамза Затрић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Петковић 2, Тадић, Машуловић 5, Нејић 10, Додић 23, Н. Павловић 6, Д. Павловић 10. Нису играли: Мељанац, Петровић, Јовановић, Андоновић. Тренер: Драган Кобиљски.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment