Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Стартује Еврокуп, у Београд стиже Улм

Кошаркаши Црвене звезде мтс отварају сезону у Еврокупу, утакмицом са немачким Ратиофарм Улмом (уторак 19 часова дворана Александар Николић). Изјаве тренера Милана Томића и првотимца Огњена Добрића.

Кошаркаши Црвене звезде мтс отварају сезону у Еврокупу, утакмицом са немачким Ратиофарм Улмом.

Премијера у овом европском такмичењу за црвено-беле је заказана у уторак у19 часова у дворани „Александар Николић“, а први противник је добар тим, који је у врху немачке кошарке већ годинама.

Еврокуп је ове сезоне изузетно квалитетно такмичење, Црвена звезда мтс је у јакој групи у којој су још и Монако, Андора, Галатасарај и Бреша.

Зато је и према мишљењу тренера Милана Томића, изузетно важно да црвено-бели добро стартују:

Желимо да одиграмо добру утакмицу, у добром ритму, јер је почетак важан, посебно због чињенице да је Еврокуп ове године изузетно јако и квалитетно такмичење са пуно добрих тимова. Наш први противник је екипа која је у врху немачке кошарке и која напредује у сваком сегменту. Зато је важно да одиграмо квалитетно, да наши навијачи од којих очекујемо да буду наш шести играч, буду задовољни на крају и приказаним и резултатом – рекао је тренер црвено-белих.

И првотимац Огњен Добрић очекује добар старт екипе, као и подршку са трибина:

Налазимо се у врло квалитетној групи Еврокупа, са добрим тимовима. Генерално Еврокуп је ове године изузетно јако такмичење са доста тимова који имају и искуство играња Евролиге и који у ову сезону улазе са високим амбицијама. Ми идемо утакмицу по утакмицу, желимо наравно добар старт и почетак у овом такмичењу. Очекујем да уз велику подршку наших навијача, одиграмо добру утакмицу уз сво уважавање екипе Улма – рекао је Добрић.

У екипи Улма коју са клупе већ осму сезону предводи немачки тренер Торстен Либенат, ове сезоне играју и некадашњи првотимци Црвене звезде Рајан Томпсон, Партизана Патрик Милер, док је заштитни знак „црно-наранџастих“ искусни плеј Пер Интер који је у клубу још од 2008. године.

Екипа Улма уписала се у аламанахе немачке кошарке и Бундеслиге као екипа која је на старту сезоне 2016-2017 забележила 27 узастопних победа и завршила такмичење на 1. месту у регуларном делу сезоне, док су прошле, забележили један од слабијих пласмана од 2006. године када су се први пут пласирали у Бундеслигу.

На старту нове сезоне,током претходног викенда, Ратиофарм Улм је поражен од Бајерна у својој „Арени“ 78:83 уз по 15 поена Грина и Рајнхарта за екипу домаћина.

Улазнице за ову утакмице пуштене су у продају у понедељак од 10 часова у свим пословницама Евентима, док ће се на дан утакмице продавати и на благајни дворане „Александар Николић“ од 15 до 19 часова.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment