Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновије

ПОБЕДА НА ОТВАРАЊУ СЕЗОНЕ У ЕВРОКУПУ!

Црвена Звезда – Улм 88:73 (28:21,18:22,16:16,26:14).

У првом колу Еврокупа, Црвена звезда је удворани „Александар Николић“, угостила екипу Улма и забележила убедљиву победу.

Звезда је ушла лоше у утакмицу. Проблеми у организацији напада на почетку утакмице довели су  до тога да Звезда буде без поена два и по минута. Томе је допринос дао и Мајк Цирбес који је направио два брза инепотребна фаула, од чега један у нападу што су гости искористили и утакмицу отворили са 11-5. Брзи фаулови Цирбеса и улазак, испоставиће се касније играча утакмице, Оџа, покренули су Звезду. Оџо је затворио рекет, пронашао се ритам у нападу, проток лопте је био бољи те је Звезда прву четвртину решила у своју корист.

Звезда и у другој четвртини наставља са добром игром из финиша прве. Посебно је био надахнут Перпероглу чијом тројком је Звезда дошла до највеће предности у првом полувремену 37-29. Међутим, након тога следи пад у нашој игри, гости из игре 1 на 1 прилично лако пробијају наше бекове и почињу да топе разлику, пре свега преко бившег играча Звезде, Рајана Томпсона. Да Звезда оде са одређеном предношћу побринули су се Оџо снажно завршеним нападом на ниском посту и Берон који је реализовао слободна бацања након техничке грешке, вечерас јако лошег бившег играча Партизана, Патрика Милера.

Лоша игра с краја првог полувремена наставила се и почетком треће четвртине. Звезда је имала проблема са одбраном у игри 1 на 1, лоше је бранила пик ен рол али тада ствари у своје руке прузима Регланд који са неколико погодака и лепом асистенцијом за Оџа у раном нападу доприноси да се Звезда одлепи.  Међутим, како смо правили разлику тако се Улм враћао. Уз примљену тројку, Лазић је направио неспортски фаул над Евансом па је Улм поново реализованим слободним бацањима спустио разлику на +3, али је након тога Добрић одиграо добру одбрану па се на паузу отишло са предношћу.

У последњој четвртини Томић је повукао храбар потез када први пут у игру улази Симанић, са којим су на паркету били, у петорци Звезде, још Човић, Добрић, Перпероглу и Оџо. Та петорка је преломила утакмицу и решила питање победника неколико минута пре краја. Звезда је заигра много чвршће у одбрани. Оџо је наставио да затвара пукотине кроз које су кошаркаши Улма долазили до поена из продора, с тим што је сада имао значајну помоћ Симанића који је правовремено ротирао и својим дугим рукама значајно отежавао шут ка кошу играчима Улма. На другој страни терена, Човић је раним пик ен ролом са Оџом, асистенцијом Перпероглуу за три, успешно одмењивао одличног Регланда. Перпероглу је поред тројке погодио и са ниског поста, везао пет поена и тиме дао Звезди неопходну дозу кисеоника, те је након тога било знатно лакше играти. Погађао је и Добрић, Оџо је наставио да доминира па када је Симанић погодио из угла за 3 поена за +17, било је јасно коме иду први бодови за победу.

Дакле, изборена је веома важна победа уз променљиву игру. Утисак је да је Цирбес ван форме и да ће му требати доста рада како би био поново онај стари. Лоше је бранио пик, те је тај сегмент у његовој игри био нешто што су играчи Улма често и успешно експлоатисали. У првом полувремену, као резервни плеј је играо Ненадић и у тој улози на овој утакмици није импресионирао али треба имати у виду да он није изворно плејмејкер и да излази из повреде те ће и са њим као и са Цирбесом бити потребно доста рада и стрпљења како бисмо добили оно што сви желимо.

Евидентно је и да Регланд држи кључеве ове екипе, што је у складу са његовом репутацијом, да присуство Перпероглуа на паркету значајно поправља изглед наше игре као и да ће Оџо имати значајну улогу, пре свега у дефанзиви и на скоку.

На крају, убедљива победа уз промељиву игру, што је и нормално за почетак сезоне. Уз наду да ће, како сезона одмиче, и ниво наше игре бити квалитетнији јер има простора за тако нешто.

 

Црвена звезда – Улм 88:73 (28:21, 18:22, 16:16, 26:14)
Дворана: „Александар Николић”. Гледалаца: 4.876. Судије: Кармело Патернико, Петрос Папапетру и Микола Амбросов.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 17, Раданов 2, Човић 1, Перпероглу 14, Ненадић, Лазић 2, Фаје 8, Берон 19, Добрић 6, Симанић 3, Цирбес 2, Оџо 14.
УЛМ: Рајнхард 11, Милер 5, Еванс 10, Грин 10, Гинтер, Томпсон 7, Акпинар 6, Бретцел, Уграи 3, Шилинг 5, Фоту 16, Крамер.

Повезане вести

2 comments

ivan niksic окт 2, 2018 at 22:38

Ako se po Ulmu dan poznaje, za naslutiti je, makar po zadnjoj cetvrtini, da bi u Evropi Zvezda mogla da pokusa i uradi nesto vise ove sezone, pa zasto da ne pokusa da ode i do kraja. Trener, ekipa, igra i rezultati pred i na pocetku sezone sve to djeluje, za sada, obecavajuce, ali korak po korak, pa cemo vidjeti sta i koliko se moze tokom sezone. Puno srece i uspjeha, momci!

Reply
Josif окт 2, 2018 at 22:36

Честитке момцима на победи!Игра са пуно осцилација али се виде добре назнаке,када се затегне одбрана и играчи упознају ко шта игра биче то пуно боље.Опет смо на добром путу,момци и тренер заслужују бољу подршку.позз

Reply

Leave a Comment