Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоРагби

Рагбисти Звезде учествују у Челенџ купу

Крајем августа месеца медији у Великој Британији пренели су информацију да је Рагби лига клуб Црвена звезда поднео кандидатуру за учешће у Челенџ купу у сезони 2019. Поводом тога одговор је стигао од стране РФЛ-а (Енглеска Рагби Лиге), а пренео га је Колин Клеивег:

– „Црвена звезда је званично учесник Челенџ купа у наредној сезони. Ова одлука је огромно признање за наш клуб и Српску рагби лигу уопште. Надамо се да ће то бити прилика за даљи развој овог спорта како у Србији, тако и на Балкану.“

За РЛК Црвена звезда ово је само један корак ка тежњи да заигра у Енглеској професионалној лиги. Црвено-бели следе путању коју су већ прошли француски клубови Драгонс Каталанси и Тулуз Олимпик, као и канадски Торонто Волфпак. Одлични резултати ових клубова отворили су врата и Црвеној звезди да се нађе у рагби елити. Од 1896. године од када ово такмичење постоји, трофеј су освајали искључиво енглески клубови, а ове сезоне су ту традицију прекинули поменути Драгонс Каталанси.

Звезда има амбицију да светску рагби лигу доведе у Србију, а учешћем у Челенџ купу већ су Србију уписали на листу повлашћених земаља. Поред клубова из Енглеска, Шкотске, Велса и Ирске у овом такмичењу учествују само клубови из Француске и Канада, а пре десетак година у такмичењу су се опробала и три руска клуба, али нису успели да забележе нити једну победу.

Жреб за Челенџ куп у сезони 2019. биће одржан почетком децембра 2018. године, а први мечеви на програму су у јануару 2019. године.

Повезане вести

Leave a Comment