Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеСаопштења

Саопштење КК Црвена звезда мтс

Саопштење клуба поводом последњих догађаја везаних са статус играча КК Црвена звезда мтс Стефана Јанковића.

КК Црвена звезда мтс у циљу правог информисања јавности, а не на основу гласина и сензационалистичких вести, обавештава да је заступник играча нашег клуба Стефана Јанковића, затражио у понедељак ЛОЦ (Letter of Clearance) од Кошаркашког Савеза Србије, како би овај играч могао „несметано“ да пређе у неименовани шпански клуб.

Као озбиљна организација, КК Црвена звезда мтс пажљиво прати ситуацију, и добро зна, и који шпански менаџер је покушавао да направи овај маневар са „ревијалном утакмицом“ у другој земљи, и након тога експресним преласком у трећи клуб.

Кошаркашки Савез Србије је донео још у понедељак 01.10.2018.године, једину могућу одлуку и тај захтев одбио, уз образложење да је „Стефан Јанковић играч КК Црвена звезда“.

КК Црвена звезда мтс изражава задовољство што догађаји сами по себи показују, ко је говорио истину, и то и даље чини, а ко не.

Наша правна борба се наставља пред арбитражом у Олимпијском комитету Србије, посебно што и даље постоје разни покушаји, сада преко „малих врата“ у ФИБА и преко проверених кадрова који су директно радили на штету Црвене звезде у прошлости, тако својствени прошлим временима где су играчи отимани разним правним „акробацијама“, а српски клубови осиромашивани и ускраћивани за прописано обештећење.

Одређени покушаји, сада и уз велику дозу нервозе, која се може видети и у простачком и непримереном речнику дописа адвоката који заступа Стефана Јанковића, на жалбу клуба Олимпијском комитету Србије говоре да целокупна „операција” не иде по плану. А тај план је био једноставан: узимање играча без обештећења, уз некакво позивање на непоштовање појединих одредби уговора и огроман притисак на регистрациону комисију КСС, и коначно, стицање некаквих само њима „важних” поена преласком играча Стефана Јанковића у други клуб (име клуба познато КК Црвена звезда мтс). Међутим, колико год се сакривали иза дописа, правних термина, и силе и притисака иза завесе, не иде све по плану, а време иде…

Заиста верујемо да су многи клубови заинтересовани за услуге Стефана Јанковића, као што верујемо да је наш играч тренутно случајно у Мадриду, као и да је његов заступник у овом спору случајно Илија Дражић адвокат, иначе дугогодишњи члан УО КК Партизан. Такође верујемо да је случајно координатор за млађе селекције једног клуба, уједно и члан менаџерске агенције „БДА Спортс” чији је директор Раде Филиповић, која заступа играча Црвене звезде мтс Стефана Јанковића.

Под „случајно“ потпада вероватно и контакт који је инициран са појединцима из ФИБА, како би се припремио терен и у тој организацији. И коначно, случајно сви ти, претходно наведени којима су пуна уста права и закона, већ неко време на све могуће начине и преко утицајних појединаца покушавају притисцима и мешетарењима у КСС, ФИБА и Олимпијском комитету Србије, да издејствују одлазак нашег играча Стефана Јанковића из КК Црвена звезда мтс, без обештећења.

КК Црвена звезда мтс чији је Стефан Јанковић играч, и даље ће редовно обавештавати јавност о овом случају, у коме су чињенице потпуно јасне, осим неколицини појединаца из окружења овог играча, и онима који би да стекну јефтине поене овим трансфером, а КК Црвена звезда мтс ускрате за прописано обештећење, које је јасно наведено у уговору.

КК Црвена звезда мтс

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

MILOS RANKOVIC окт 5, 2018 at 13:55

PUNA PODRSKA GOSPODINU COVICU ZA OVAJ SLUCAJ NEMOJ DA GA PRODATE NEKA PROPADNE KAO IGRAC KAD NIJE COVEK ZBOG NJEGA I SLICNIH SAD NEIGRAMO EVRO LIGU ON JE NULA OD IGRACA ALI ZBOG TAKVOG STAVA SAD NECES NIGDE DA IGRAS KAD TE GROBARI VOLE STO NEDAJU TIH 300 000 EVRA TI BRE MUTAVI NAS PUNO KOSTAS SJEBAO SI NAM PROSLU SEZONU TI I LESOR SAD PATI ZNAS STA JE FAJE ZA TEBE LEBRON A KAO COVEK SI JEDNA VELIKA PROPALICA I JADAN SI ZELIM TI SVE NAJGORE U KARIJERI DA PADAS I PADAS

Reply
Estrella Roja окт 5, 2018 at 17:36

Nemam nameru da branim Jankovića i čak razumem tvoju ozlojeđenost, ali svaljivati mu i neulazak Zvezde u Evroligu je potpuno besmisleno. On nije bio ni među 7-8 najplaćenijih igrača te se od njega i nije moglo očekivati neko čudo. Pravi krivac je gospodin magistar koji je tvrdoglavo branio amatera Alimpijevića čak i posle nekih bitnih poraza pre Budućnosti u finalu Abe. Da nije napravljena rokada sa Topićem, mislim da bi grobari uzeli i titulu. Ljudski kvaliteti su nešto sasvim drugo i tu ne zaslužuje ništa bolje od verbalne paljbe navijača.

Reply
Darko окт 6, 2018 at 01:26

Druze, ti ovde non stop propagiras neko nasilje, neke pretnje…sta li! U to ime zamenjujes teze, pravis neke netacne konstrukcije! Jankovic je ocigledno obican dripac, ali kakve on veze ima sa nasim neigranjem u Evroligi!? Bio sedmi igrac u ekipi,takoreci nevazan. Ali…ako hocemo posteno, on kao klasican bolid koji iz cista mira udara „sekirice“ protivnicima, bio je uz Rocestija najbolji igrac u nasoj jedinoj proslosezonskoj pobedi nad Buducnoscu, i jos vaznije, pa on je odigrao utakmicu zivota protiv grobara u polufinalu Plej ofa, kada je doneo pobedu nama sa 22 poena i sa onim cupanjem za uvo Velickovica i jurenjem tog istog majmuna po celom terenu. Ja se nesto ne secam da je iko ikada tog smrada Novicu Velickovica naucio pameti kao Jankovic! Onda pod vodjstvom diletanta Alimpijevica borili smo se da pobedimo „uvek neugodni“ Tamis…i pobedu nam doneo u poslednjim sekundama Jankovic sutom za tri poena! To je istina…kao sto je istina da dripac navija za Partizan, i da smo ga mi oteli grobarima i Muti Nikolicu koja ga je selektirao(kao i Jovanovica i Radicevica). Pozeleo je da kao svaka ptica odleti svom jatu….i ok, putuj igumane, ali ako u Ugovoru postoji cifra za odlazak pre isteka Ugovora…zemljace plati to i idi…Plati – ili ti, ili tvoji menadzeri, ili grobari… a ne, da se Zvezda samara i da igraci pod Ugovorom odlaze bez obestecenje!!! I to, kao po pravilu, u Partizan! To vise ne!!! A te slike po Instagramu u duksu grobari Ontario…bljak. Idi bre, budaletino gde hoces, ali posto si pod Ugovorom, mora da se plati obestecenje!!!

Reply

Leave a Comment