Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

СЛС 11. коло: Земун – Ц. звезда

У недељу 7. октобра фудбалере Црвене звезде очекује дуел 11. кола Супер лиге Србије против екипе Земуна. Сусрет на Градском стадиону у Горњој Вароши почиње у 13 часова.

Предстојећи дуел зелено-плавих и црвено-белих биће јубиларни 50. меч две екипе у свим такмичењима. Ривалитет два тима датира још од 4. маја 1946. године када су се састали у оквиру Првенства Београда, а наш тим је головима Владимира Печенчића и Косте Томашевића славио резултатом 2:1. Земун је екипа која је и у старој Југославији била прволигаш. Иако су под именом ФК Галеника у сезони 1982/83 заузели последње 18. место на прволигашкој табели, те сезоне су директно онемогућили наш клуб да се укључи у борбу за шампионску титулу пошто су у 5. колу на нашем стадиону 4. септембра сензационално славили резултатом 2:1, а у Горњој Вароши у 22. колу сусрет је окончан без победника 2:2. Након готово пуне деценије, у сезони 1990/91 Земунци се враћају у елиту, а распадом велике Југославије постају стални члан екитног ранга. Са мање или више успеха у елити су битисали до сезоне 2006/07, када су са свега једном победом у 32 меча морали да се врате степеницу ниже. Много је Земунцима требало времена да се поново врате тамо где им је сигурно и место. Након више година таворења у другом и трећем степену такмичења. коначно су претходне сезоне поново заиграли на главној сцени.

Црвена звезда и Земун до сада су у националном шампионату одиграли 44 сусрета. Далеко више успеха имали су наши фудбалери који су славили у 35 мечева, седам сусрета је окончано без победника, а Земун је славио у два наврата и то оба пута резултатом 2:1 (4. септембра `82. и 18. фебруара `95.). Гол коефицијент износи 99:26, тако да очекујемо јубиларни 100. погодак црвено-белих у првенственим дуелима.

Претходне сезоне екипе су се састале два пута. У 15. колу 29. октобра у Земуну наши фудбалери су тешком муком стигли до бодова голом Ричмонда Боаћија у 81. минуту сусрета. На стадиону „Рајко Митић“ 5. априла било је много лакше пошто су црвено-бели головима Бена у 4. и 18. минуту и Александра Пешића у 12. славили резултатом 3:1.

Када је реч о потенциалном саставу црвено-белих за предстојећи дуел, за очекивати је да ће тренер Милојевић још једном промешати коцкице. Након врло тешког меча у Паризу где су играчи сигурно и физички и психички испражњени може се очекивати да ће на гол стати Поповић. Бековски пар могли би да чине Бабић и Дегенек, а на боковима Гобељић и Хајдин. У везном реду готово су извесни Јованчић и Ебисилио, док се тражи трећи стартер у везном реду. То би и поред свих претходних напора могао бити Јовичић. Место по крилима би требали да заузму Кафу и Симић, мада је могуће да конкурент Симићу буде и Јевтовић. У шпицу задужен за голове требао би бити Павков.

Све у свему, наши фудбалери морају у предстојећем дуелу да покажу да је француска лекција научена и да борбеном и ефикасном игром превасходно поврате психички мир пред наставак првенства, посебно када се узме у обзир да нас очекује репрезентативна пауза.

Земун – Црвена звезда
недеља 7. октобар – 13 часова
Стадион: „Градски стадион у Земуну“ (капацитет: 10.000)
Судија: Срђан Јовановић
Пројектовани састав: З. Поповић, М. Гобељић, С. Бабић, М. Дегенек, С. Хајдин, Б. Јовичић, Д. Јованчић, Л. Ебисилио, Џ. Кафу, В. Симић (М. Јевтовић), М. Павков (Р. Боаћи). Тренер: Владан Милојевић

Повезане вести

4 comments

окнарб окт 6, 2018 at 17:33

зашто срнић већ дуже вријеме не игра ?требба довести два штопера и два крила у јануару .лазовића би одмах вратио из италија дабуде капитан.проив псж ни један покушај преко крила

Reply
Darko окт 6, 2018 at 01:56

Vreme da se vratimo na proslo-sezonske staze! Da igramo ofanzivno, agresivno, napadacki…Da Budemo FK Crvena Zvezda! A ne sa igrom da licimo na mali, jadni, bezvredni tim. Miloje, od Zemuna zaokret!!!! Pod obavezno!!!!!

Reply
Otpisani101 окт 5, 2018 at 20:40

Da bi se vratili na pravi put,milojevic poput tomica u kosarci,mora da prizna da igramo ocajno i da nije zadovoljan-nicim…dosta nam je vise demagogije…simic i causic su pokazali da nemaju srca za velike utakmice…simic me totalno razocarao…igra dobro u male utakmice a utakmice pod pritiskom-velika nula i nikad on nece biti veliki fudbaler…plasljiv je i nema dalje…protiv zemuna 2.tim jer ce ovi sto su igrali evropu ,igrati kao protiv partizana-dosadno i mlako…i milojevic ce valjda ove godine odigrati jednu utakmicu ofanzivno i napadacki…

Reply
Hadži Dragan NBG окт 5, 2018 at 18:36

Do pobede Zvezdo, idemo svi zajedno. Nadam se da će nas doći makar 5000.

Reply

Leave a Comment