Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Бивши тренер ФК Црвена звезда превелики залогај за АПОЕЛ!

Као што смо пре неколико дана објавили, бивши шеф стручног штаба Црвене звезде, Миодраг Божовић, потписао је уговор са руским клубом Крила Совјетов Самара. Популарни ,,Гроф“ ће у Крили имати прилику да сарађује са бившим фудбалерима Црвене звезде, Срђаном Мијаиловићем и Вањом Вучићевићем, али и са некадашњим метама најтрофејнијег српског клуба, дефанзивцима Миралом Самарџићем и Надсоном.

Ипак, у претходним седмицама Кипром су се проширили детаљи минулих преговора Миодрага Божовића са управом тамошњег шампиона, да би исти током претходних дана добили и потврду. Наиме, како кипарски медији и портали блиски АПОЕЛ-у извештавају, Миодраг Божовић је у данима који су претходили његовом одласку у Самару словио за првог кандидата за преузимање тренерске палице клуба из Никозије. Томе у прилог иду и наводи поузданих кипарских медија, између осталог и навијачког портала  https://emetoi.net/ , да су званичници кипарског великана крајем претходног месеца посетили Божовића у његовом дому у Црној Гори, с намером да издејствују његов долазак у главни град Кипра.

Но, како истоимени извори наводе, преговори су се у самом старту изјаловили, а разлог тога била су превелика потраживања црногорског стручњака. Наиме, како Кипрани наводе, Божовићеви прохтеви од 70 000 евра месечно представљали су исувише велик залогај за тамошњег првака. АПОЕЛ је, стога, одлучио да се окрене новим опцијама. Клупи клуба из Никозије тренутно је најближи Немац Томас Дол, док је истовремено у току и трка за новог генералног директора клуба.

 

Подсетимо, ФК Црвена звезда се током последњих неколико година све учесталије доводи у везу са кипарским клубовима. Након спекулација о преласку Ненада Милијаша у АПОЕЛ од пре неколико година, ФК Црвена звезда је изразила интересовање за неколицину играча и стручњака са искуством играња и рада на Кипру. Подсетићемо да је актуелни шеф стручног штаба Црвене звезде, Владан Милојевић, једно време провео у кипарској Омонији. Поред тога, ФК Црвена звезда се доводила у везу и са бившим тренером АПОЕЛ-а, Иваном Јовановићем, као и са одређеним фудбалерима са искуством играња на Кипру, попут Матјеа Кутадера и Томаса Де Винсентија.

Последњи у низу пример ,,кипарске везе“ јесте садашњи првотимац Црвене звезде, Лоренцо Ебесилио, који је у српског шампиона стигао директно из АПОЕЛ-а. Треба истаћи и то да су кипарски медији вест о преговорима Црвене звезде са Ебесилиом пренели недељама пре овдашњих, у шта су својевремено били упућени и читаоци ,,МЦЗ форума“, који су имали част да се први упознају са овом вешћу.

 

 

Још једном подсећамо да Миодраг Божовић на клупи клуба из Самаре дебитује на утакмици са Уралом, која је на програму 20. октобра. Његов клуб је током јучерашњег дана савладао екипу Динама из Москве резултатом 1-0, чиме је прекинут црни низ од три везана пораза.

Повезане вести

Leave a Comment