Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Кошаркашице декласирале Спартак

Љиљана Томашевић

У оквиру 10. кола Прве „А“ женске лиге, кошаркашице Црвене звезде декласирале су у хали „Баскет сити“ екипу суботичког Спартака.

ЖКК Црвена звезда : Спартак  74:47 (19:22, 25:6, 12:9, 18:10)

Након прошлонедељног пораза у Јагодини, наше кошаркашице су по прилично резервисано ушле у овај сусрет. Као резултат тога уследило је вођство Суботичанки након првог периода игре. Интересантно је напоменути да су „плаве голубице“ у уводном делу сусрета постигле 22 поена, а у осталих 30 минута свега 25.

Већ у другој четвртини ствари су дошле на своје место. Превасходно захваљујући Тањи Никшић и Марији Радовић кошаркашице Црвене звезде праве серију од 14:0 и долазе до већ тада недстижне предности.

Наставак сусрета донео је и наставак доминације девојака у црвено-белим дресовима, тако да се само постављало питање колика ће разлика бити на крају сусрета. Током другог полувремена посебно се истакла одличма Љиљана Томашевић.

ЖКК Црвена звезда: Гапић 10, Дијан 8, Никшић 16, Канчевић 2, Марија Радовић 15, Томашевић 7, Станаћев 5, Чучуков, Марина Радовић, Каракашевић 4, Иванишевић, Симић.

Након овог кола на табели Прве „А“ женске лиге води Црвена звезда са 19 бодова, а следе Јагодина и Врбас по 18, Челарево 16, Шабац 15, Раднички 14, Пролетер, Студент, Лозница и Беочин 13, Стара Пазова 12, а на зачељу је Спартак са 10 бодова.

Повезане вести

Leave a Comment