Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатИсторијаНајновијеФудбал

Горњоварошки јубилеји

Фудбалери Црвене звезде тешком муком дошли су до три бода на гостовању у Горњој вароши. Иако осим победе нема много ствари за памћење, овај сусрет ипак има одлике јубиларног.

Наиме, дуел између Земуна и Црвене звезде који је одигран у оквиру 11. кола Супер лиге Србије у сезони 2018/19 био је 50. јубиларни сусрет две екипе. Далеко више успеха у тим мечевима има наш клуб који је остварио 41 победу, седам мечева је завршено без победника, а зелено-плави су славили у два наврата.

Истовремено, гол Дејана Јовељића у 45. минуту сусрета био је 100. погодак Црвене звезде у првенственим дуелима са екипом Земуна. Први првенствени погодак за црвено-беле у дуелима са Земуном (тада је клуб носио назив ФК Галеника) постигао је легендарни Владимир Петровић Пижон 4. септембра 1982. године у поразу наше екипе резултатом 1:2.

Треба напоменути и да је победоносни гол Марка Марина у 90. минуту дуела био укупно 120. погодак Црвене звезде против Земуна у свим такмичењима. Први историјски гол за црвено-беле било је дело Владимира Печенчића. Био је то дуел у оквиру 5. кола Првенства Београда који је одигран 4. маја 1946. године, а наш противник је носио назив Сремац. Црвена звезда је славила резултатом 2:1.

Повезане вести

Leave a Comment