Moja Crvena Zvezda
FeaturedКошаркаНајновије

Убедљива победа Звезде против Будућности!

У репризи прошлогодишњег финала АБА лиге, Црвена звезда је убедљиво савладала Будућност резултатом 71:87 (13:22, 18:23, 19:22, 21:20).

За разлику од дуела у финалу Суперкупа, Будућност је ову утакмицу започела са Баровићем на позицији центра, док је Ерл Кларк остао на клупи. Екипа Александра Џикића је на почетку поене тражила са ниског поста преко Котија Кларка. С друге стране, Звезда долази до двоцифрене предности већ у првој четвртини захваљујући изузетно разноврсној игри у нападу и великој агресивност у одбрани. Регленд је пре свега преузео улогу организатора игре и притом остварио шест асистенција. Његов поентерски учинак је надокнадио Били Берон који је одличним процентом шута отворио меч.

Након изласка Регленда из игре, уследила је блага стваралачка пауза у нападу Звезде крајем прве и почетком друге четвртине. Међутим, Перпероглу одмењује Берона у погледу нападачког учинка и успева да одржи Звезду у двоцифреном вођству. У међувремену се Будућност и даље мучи у нападу и уз врло скромне проценте шута не успева да умањи Звездину предност. Будућност до поена долази углавном са линије бацања и захваљујући квалитетном скоку у нападу. Упркос свему, Звезда држава двоцифрену предност и одлази на полувреме са предношћу од четрнаест поена.

На почетку треће четвртине Будућност је покушала да примени Звездин рецепт из првог полувремена, тако да су били доста агресивнији на лопти. Једини резултат тога су биле личне грешке, што сигурно није помогло домаћину, с обзиром да је Звезда била одлична са линије слободних бацања – прво бацање је промашио Цирбес крајем четвртине. Будућност је коначно успела да убаци нешто са дистанце, али је Звезда одолевала налетима Подгоричана. У овој четвртини је први пут у игру ушао и Огњен Добрић који је дао свој нападачки допринос пре свега захваљујући добром трчању у транзицији. На нову паузу је Звезда отишла са предношћу од 17 поена разлике.

Већ на самом почетку четврте четвртине Црвена звезда долази до максималне предност од 25 поена разлике, тако да је било јасно ко ће тријумфовати у вечерашњем мечу. Када је год то било потребно, Перпероглу је поентирао и тако одржавао Звездину предност. Евидентно је било током целог меча да је Будућност била у контра-ритму тако да њихови напади уопште нису деловали течно.

За врло кратко време Црвена звезда је два пута убедљиво победила Будућност. Регленд је пружао фантастичну партију и одлично дириговао Звездиним нападом, док је Цирбес пружао знатно бољу партију у односу на утакмицу са Улмом. Такође, млади играчи Звезде, Раданов и Симанић, су пружали битан допринос у одбрани. Овом победом је Звезда показала спремност да се ове сезоне бори за трофеје на свим фронтовима!

Дворана: „Морача”. Гледалаца: 3.700. Судије: Матеј Болтаузер, Сретен Радовић и Сашо Петек.
БУДУЋНОСТ: Џексон 6, Ивановић 10, Шеховић 3, Е. Кларк 8, Баровић, К. Кларк, Гордић 11, Крафт 8, Николић, Омић 11, Поповић 5, Николић 9.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 8, Раданов, Човић 2, Перпероглу 20, Лазић, Фаје 6, Берон 15, Добрић 6, Ристић, Симанић, Цирбес 19, Оџо 11.

Повезане вести

14 comments

Goran окт 8, 2018 at 15:13

Oducili smo ih od kosarke zadnje 2 utakmice ha,ha…Posebno mi je drago kako smo ih zgazili ovu utakmicu jer su najavljivali rasprodata hala,bice pakao itd. i bese pakao ali za njih ha,ha…Posle kada se istrose u Evroligi i dodju u BG zgaziti ih jos zesce da nas zapamte dobro…Dzaba Bokani,pistolji i novci Zvezda vas gazi Milogorci!

Reply
ĐOLE BARI 91 окт 8, 2018 at 13:34

GOVORIO SAM OD POČETKA DA JE OVA NAŠA EKIPA NAJJAČA U ABA LIGI…BILO JE DOSTA SKEPTIKA,MOGLI SMO OVDE PROČITATI DA SU CIRBES I PERPEROGLU BIVŠI IGRAČI,DA JE ODŽO SAMO GOMILA MIŠIĆA,DA SU BUDUĆNOST I CEDEVITA DVE KLASE ISPRED NAS A UPRAVO JE OBRNUTO…MISLIM DA JE POSTAVLJANJE TOMIĆA BIO KAMEN TEMELJAC ZA USPEŠNU SEZONU,DOVEO JE FAJEA KOJI JE FANTASTIČNO OTKRIĆE,FENOMENALNI PERPEROGLU JE DOŠAO ZBOG NJEGA …REGLAND JE FANTASTIČAN PLEJ IGRA GOTOVO BEZ GREŠKE I IMA UVEK PRAVO REŠENJE,BERON STRAŠAN ŠUTER,CIRBES ONAJ STARI,ODŽO STENA OD KOJE SE ODBIJAJU PO DVA METRA,LAZIĆ SE JOŠ VRAĆA U FORMU,BIĆE ON BRZO ONO ŠTO JE UVEK BIO , DOBRIĆ ODLIČNO KORISTI MINUTAŽU KOJU DOBIJA,SIMANIĆ ĆE TEK DA NAPREDUJE ,ČOVIĆ I RADANOV SE BORE…SVE U SVEMU PREZADOVOLJAN SAM DOSADAŠNJIM IGRAMA ALI I PONAŠANJEM NAŠIH IGRAČA KOJI VIŠE NE GUBE VREME I ŽIVCE NA NEPOTREBNE RASPRAVE SA SUDIJAMA I MISLIM DA JE I TO ZASLUGA ODLIČNOG TOMIĆA… ŠTO SE PUBLIKE U PODGORICI TIČE JAVNA JE TAJNA DA SE KARTE DELE DPS-OVSKOJ BAGRI I DRŽAVNIM FIRMAMA I DA JE SKORO NEMOGUĆE DO NJIH DOĆI…TU DOLAZI NAJVEĆI OLOŠ KOJI MRZI SVE SRPSKO I PRAVOSLAVNO BAŠ KAO I NJIHOV SRAMNI GAZDA KOME NI IME NE ŽELIM DA POMENEM…MOŽE LI NEKO DA MI KAŽE DA LI I KOLIKO, PO PRAVILNIKU ABA LIGE,CRVENA ZVEZDA IMA PRAVO DA DOBIJE ULAZNICA ZA SVOJE NAVIJAČE KADA IGRA U PODGORICI ? TIM NAVIJAČIMA TREBA DA BUDE OBEZBEĐEN SEKTOR I DA IM BUDE GARANTOVANA BEZBEDNOST… ZVEZDA U PODGORICI IMA OGROMAN BROJ NAVIJAČA KOJI NISU U MOGUČNOSTI DA DOĐU DO KARATA PA SE ZATO OVO I DEŠAVA NA UTAKMICAMA…

Reply
Jesse Pinkman окт 8, 2018 at 00:05

Nije mi jasno kako kao Srbin mozes da treniras ekipu ciji navijaci vicu “Ubi Srbina”!!

Reply
Србин са Космета окт 8, 2018 at 00:10

Браво мајсторе!
Исто тако,Срби, играју за Хрватску,Словенију,БиХ,црну Гору,а у тим државама невиђена мржња према свему што је српско!

Reply
Darko окт 9, 2018 at 02:37

U Bog te…svi nas mrze!!! Jel mozes ti nekad, u zivotu, da napises komentar sa sportskog aspekta samo, a ne da budes stalno u fazonu sejaca mrznje i trovaca duse! Nemoj da trosis svoj zivot na mrznji, isuvise je kratak! Potrosi ga na ljubavi prema svojoj porodici, prijateljima, Zvezdi… a nemoj da mrzis ljude sto su druge vere, nacije, boje…nemoj da ih mrzis sve, jer ih sve ne poznajes(kog ti Slovenca u zivotu znas)…Ako vec moras da mrzis, jer si verovatno vaspitan na mrznji, onda mrzi jednog po jednog pripadnika druge nacija, pa dokle stignes!

Reply
ds Banja Luka окт 7, 2018 at 22:57

Sreca je velika zbog ovakve Zvezde i ovakve pobede,ali tuga je kakvu podrsku ima ovaj tim TUZNO mislim da zvezdini navijaci ne zasluzuju ovakav tim.Kad pogledas podgoricu i pionir sinoc tuga me uhvati….,a nas pionir od pocetka sezone dominira skripa patika…..Ili se mozda nadati da ce se vratiti ta publika i pruziti ogromnu podrsku koju ovi momci realno zasluzuju i vise od toga jer ova ekipa ce donijeti mnogo sreci svima nam koji pono volimo te crveno bele boje….Poz.svim Zvezdasima.

Reply
Loki окт 9, 2018 at 02:26

Ma, ove sadasnje Delije sa Severa kosarka ne interesuje. Godinama oni kao bojkotuju ABA ligu…a onda dodje domaca liga, koja se, je li, ne bojkotuje, i bude 300 navijaca… Cekaju samo Arenu i extra spektakle…i to je to… Kosarkasi su bez ikakve podrske, a zasluzuju apsolutnu i bezrezervnu podrsku. Kao sto je zasluzuju i hokejasi, koji posle punih 30 godina igraju ponovo vrhunski hokej i streme ka najvisim plasmanima. U moje vreme 80-tih godina, stariji se secaju, ledena dvorana hale „Pionir“ je uvek bila krcata!!! Uvek 3.000 do 3.500 raspolozenih navijaca! A sada samo roditelji i devojke hokejasa, kao i na utakmicama vaterpolo kluba koji, da obavestim neobavestene, ponovo igra Liga sampiona!

Reply
MILOS RANKOVIC окт 7, 2018 at 22:11

HOCEMO DA CUJEMO PODGORICU DA SE KURCE KO PROSLE GODINE KAD SU UKRALI FINALE STA JE POJELA MACA JEZIK TEK CEMO DA VAS DEREMO U BEOGRADU ISPOD 30 RAZLIKE NECETE PROCI SAD KAD KRENE EVRO LIGA ONI BRE SAD NEMAJU SNAGE KAMOLI TAMO NEGDE U MARTU NECU BITI MEDJU CETRI U ABA LIGI JEDINO AKO MILO I BOKAN BOKAL BUDE DOVODIO VISE STERLETA RADOVICU BULTAUZERU I OSTALIM I NEKI RACUN NA KIPRU ALI I TO NEPOMAZE MI SMO ZA VAS AZDAJE DVA MESECA NISAM SPAVAO POSLE FINALA ABA LIGE SAD SE VRACA JESTE OVO SAMO SPORT ALI KAD TE NEKO VREDJA KO NAS CRNOGORCI KOJE SMO HRANILI I POJILI TOLIKE GODINE A ONI PRIZNAJU KOSOVO E SAD CEMO DRUGACIJE NAS IZ CEDEVITE ZADRA NIKAD NISU VREDJALI KO CRNOGORCI ZATO CU UVEK BITI PROTIV NJIH

Reply
Josif окт 7, 2018 at 22:02

Честитке момцима на победи.Одучили со дебелог и ове шабане од кошарке други пут у 10 дана.Нема дебелом ко да објасни даму је титула додељена по кулоарима и да то што му је Бокан купио прошле сезоне ове се нече поновити.Да сада видим оне зналце који су рекли даје ово тим ветерана,да је Цирбес далеко од свог нивоа а Перпероглу потрошен,дечко им са пола снаге убаци 20 поена.Мислим да у јачим утакмицама бек ап плеј треба да буде Ненадиќ јер Човиќ неможе објективно иако немам ништа против да дечко буде меџу 15 играча.позз

Reply
Estrella Roja окт 7, 2018 at 21:59

Kakva uživancija nam je večeras priređena od strane košarkaša, kao da oni igraju Ligu šampiona posle 26 godina, hehe. Čista košarkaška poezija u kome se skoro svi igrači uklapaju, da ne pominjem slabu kariku pošto je zna svaki navijač i to toliko bode oči da je ne mogu zamaskirati ni ubedljivije pobede. Peperoglu je postao moj omiljeni igrač zahvaljujući svojoj košarkaškoj inteligenciji, ne bi bilo loše ga već sada zadržati i za sledeću sezonu. Konačno imamo pleja koji je poenter i izuzetan asistent, neverovatno koliko ima moć anticipacije, Beron, Cirbes…da ne nabrajam zaslužne pošto je kolektiv trenera Tomića pobedio. Navijači su dužni da bodre ovakav kolektiv u Beogradu, jednostavno nema više izgovora za nedolazak u Pionir, pa neće valjda grobari da nam drže lekcije za bodrenje svoje ekipe.

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 7, 2018 at 21:59

kapa dole Tomicu za postavljenu igru…agresivno sa puno zelje i energije…svaka cast

Reply
MILOS RANKOVIC окт 7, 2018 at 21:52

KAKO LEPO VECE SAMO OVE KAMENJARE IZ SRPSKE PODGORICE DA ODUCIMO OD OVOG SPORTA KAKVI SU TU NAVIJACI OPASNI NA PET NAVIJACA ZVEZDE NALETE NJIH PESTO BAS SU OPASNI PA VI STE SMESNA GRUPA SELJACICA IZ PODGORICE STIM DA POSTUJEM SELJAKA VREDJALI STE GOSPODINA COVICA I NJEGOVU PORODICU BRUKE JEDNE JEL VAS TO MILO UCIO I BOKAN BOKAL ZA PUNJENJE MISLILI STE COVIC JE GOTOV E NIJE SAD JE ZVER O I ZVEZDA A SUDIJE STRASNO KRADJA KO NIKAD RADOVIC DOBIO STERLETU PONOVO SLOVENCI NESMEJU DA SVIRAJU NISTA DOK HRVAT NEODOBRI POLAKO VIDECEMO SE U BEOGRADU IMA VREMENA DELIJE MORATE DA POMOGNETE OVIM MOMCIMA VERUJTE SKUP MOMAKO KOJI CE DA POGINU ZA OVAJ DRES SA TRENEROM NA CELU I ZA KRAJ BOKAL POZDRAV IZ BEOGRADA ZNAM DA SI BOKAN AL SAD SI BOKAL ZA PUNJENJE

Reply
zeljo delije barske окт 7, 2018 at 21:43

e pa ne pomazu ni sudije vise….bravo momci bravo strucni stab….samo nastaviti u kontinuitetu….POZDRAV SVIM DELIJAMA…

Reply
Србин са Космета окт 7, 2018 at 23:15

Већ месецима пишем : Биће много радости ове године!
Поздрав за све Вас верне Баране!

Reply

Leave a Comment