Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаЗвездаши широм светаКошаркаНајновије

Кикановић: „Звезда је фаворит у групи“

Кошаркаши Црвене звезде у среду 10. октобра гостују екипи Монака у другом колу Евро купа. Након стартне победе над Улмом и победе над подгоричком Будућности наши кошаркаши дуел у Француској очекују са пуно оптимизма. Очекивања из противничког табора медијима је данас изнео Елмедин Кикановић некадашњи кошаркаш нашег клуба:

– „Отворили смо такмичење добро победом у Италији против Бреше што је свакако за нас веома важно, посебно што смо славили у гостима. Важно је сада заштитити и домаћи терен. Утакмица са Црвеном звездом је је веома битна за нас јер је прва у Еврокупу на домаћем терену. Пробаћемо да одиграмо што боље и остваримо победу. Звезда нам долази након убедљиве победе против Будућности. Нисам гледао тај меч јер су нам се поклопили термини утакмица, али гледајући статистику види се да су контролисали утакмицу све време на веома тешком терену. Победили су Будућност два пута у две недеље и то само говори о Звездином квалитету. Имају високе амбиције и у Евро купу и у АБА лиги. Звезда је фаворит у нашој групи и сигурно су међу четири или пет екипа у Еврокупу. Биће то доста тежак задатак за нас.“

Босанскохерцеговачком репрезентативцу ово ће бити први пут да игра званични меч против црвено-белих, али се истовремено радо присећа времена проведеног у нашем клубу иако је тада било неко другачије, много теже време.

– „Први пут ћу играти против Звезде у једном званичном мечу. Једном сам играо припремну утакмицу, али је ово сада ѕнатно другачије. Биће ми веома чудно да играм против клуба у којем сам провео три лепе сезоне. Али добро, професионалац сам и одиграћу најбоље што будем могао. Звезда је сада другачији клуб од онога у којем сам ја био. Тадашња ситуација је била праћена финансијским проблемима и честим променама руководства. Звезда је сада, практично до ове сезоне била стандардан Евролигаш. То је клуб у којем је сада све сложено, нема проблема и то ме радује. Навијачи Црвене звезде су то заслужили. Ја сам добио прилику да заиграм пред најватренијим навијачима у Европи са свега 19 година. То ми је много помогло у каријери јер такво искуство је тешко стећи. Овде је публика прилично мирна и једва чекам гостовање у Београду.“

Елмедин Кикановић је црвено-бели дрес носио три сезоне (2007/08, 2008/09 и 2009/10). Укупно је у црвено-белом дресу одиграо 174 меча и постигао 1.568 поена.

Повезане вести

Leave a Comment