Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездаши широм светаКошаркаНајновије

Солидна партија Николе Јовановића у Вилербану

Иако кошаркаши Црвене звезде свој меч другог кола Еврокупа играју вечерас против екипе Монака, један наш играч је своје европске обавезе за ову недељу одрађивао јуче. Никола Јовановић, званичко кошаркаш нашег клуба на позајмици у италијанској екипи Доломити Енергиа Тренто, имао је запажену ролу на гостовању свог новог клуба у Француској.

Екипа Трента гостовала је у Вилербану и претрпела први овосезонски европски неуспех. Домаћи ЛДЛЦ АСВЕЛ Вилербан славио је резултатом 75:61, а Јовановић је на паркету провео 16:45 минута и током тог периода остварио је учинак од 12 поен уз половичан шут за два поена 3/6, док је прилично био поуздан при шуту са линије слободних бацања 6/8. Јовановић је имао и четири скока (један офанзивни и три дефанзивна), једну асистенцију, једну блокаду, а забележио је и две изгубљене лопте. Уз четири прекршаја која су направљена над њим и укупним индексом корисности 11 може се рећи да је пружио сасвим солидну партију.

И у првом колу Еврокупа Никола Јовановић је пружио сасвим солидну партију, па се већ сада са сигурношћу може истаћи да је наш клуб донео праву одлуку када је двадесетчетворогодишњег центра послао на позајмицу и италијанску екипу. Остаје нада да ће Јовановић наставити са добрим партијама и да ће наредног лета имати прилику да се на велика врата врати на Мали Калемегдан.

Никола јовановић је претходне сезоне у црвено-белом дресу забележио 47 наступа и постигао 210 поена.

Повезане вести

Leave a Comment