Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

А1 лига: Звезда гостује у Загребу

Након двогодишњег неоправданог одсуства из регионалне А1 лиге ватерполисти Црвене звезде враћају се у елитни ватерполо ранг на екс-Ју просторима.

На самом старту такмичења наши ватерполисти имаће изузетно тежак задатак пошто се у Загребу састају са екипом ХАВК Младост. Екипа која у својим витринама има седам трофеја намењених најбољој европској екипи свакако је фаворит, али очекује се да пулени тренера Дејана Савића покажу да су са правом чланови овог ранга такмичења, али и да ће како кроз ово такмичење, тако и у предстојећем најелитнијем европском клупском такмичењу напредовати, јер је сигурно у овом моменту циљ нашег клуба освајање трофеја у националним такмичењима Србије.

Претходне сезоне загребачки „жапци“ су лигашки део такмичења завршили на трећој позицији са скором од 14 победа, једним ремијем и три пораза, а на завршном турниру су након победе над Јадраном из Херцег Новог (14:12), поражени у финалу од дубровачког Југа резултатом 15:8. Са друге стране наши ватарполисти су кроз регионалну А2 лигу у којој су у 16 мечева остварили исто толико победа изборили повратак у елитни регионални ранг.

Последњи пут две екипе су се састале током сезоне 2015/16. Меч је одигран у оквиру 4. кола А1 лиге 11. октобра 2015. године, а Загрепчани су на свом базену славили резултатом 8:3.

– Регионална А1 лига; 1.коло
ХАВК Младост Загреб : Црвена звезда Београд
Датум: 12. октобар 2018. г.
Време: 20:15 часова
Базен: СРЦ „Младост на Сави“

Повезане вести

Leave a Comment