Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Први потпис

Звездини бисери бележе сјајне резултате у црвено-белим дресовима, али и бранећи боје Графичара, филијале нашег клуба у којој највише пажње привлачи селекција кадета.

Генерација 2003, једна од најталентованијих која стасава иза југа Маракане, после сезоне у којој је освојила државну круну, упловила је у нови изазов – напад на титулу кадетског првака Београда под именом Графичар.

Изабраници Марка Неђића и његовог помоћника Данила Тешића већ у првих шест кола потврдили су да успех из претходне сезоне није случајност, па уз стопроцентан учинак могу да се похвале и гол разликом 40:0 у конкуренцији са годину дана старијим ривалима. Квалитет петнаестогодишњака препознала је управа клуба о чему сведочи један професионални и дванаест стипендијских уговора.

Ради се о генерацији од које се очекује много, о чему сведочи податак да су прва селекција са којом се ради и индивидуално, два пута недељно. Стручни штаб, који осим Тешића и мене, чине кондициони тренер Ћурчић и тренер голмана Радосављевић, у потпуноси им је на располагању и даје све од себе како би из сваког појединца, али и целог тима извукао максимум. Очекујем да уговори које су потписали буду додатни подстрек – рекао је Неђић.

Матеја Бачанин, капитен млађих кадета, у данима иза нас потписао је уговор са Црвеном звездом па је тренутно најмлађи профаесионалац у редовима клуба из Љутице Богдана. Параф на верност вољеном клубу измамио је осмех, а млади офанзивац том приликом истакао је највише амбиције у периоду који следи.

Професионални уговор био ми је један од снова и његовим остварењем добио сам мотив више да напредујем и доказујем се. Претходна сезона била је прва такмичарска за мене и моје другаре, а улепшали смо је освајањем трофеја намењених шампионима Београда и Србије. Надам се да ћемо и у актуелној наставити у истом стилу, тренутно смо на добром путу – истакао је Бачанаин.

Стопама талентованог полушпица предвиђа се да ће кренути и остали бисери овог узраста од којих је 12 већ потписало стипендијске уговоре. Међу њима и браћа Митуљикић, Никола и Јован.

Свесни смо да је стипендијски уговор један у низу степеника до првог тима о којем машта сваки играч у омладинској школи. Пратимо успехе омладинаца и сениора и надамо се да ћемо кроз неколико година и ми имати привилегију да окусимо драж изласка на најсветлију европску позорницу – истакао је Никола, а на његове речи надовезао се Јован:

Атмосфера је одлична, напорно радимо, жељни успеха. Упркос највишим амбицијама не постоји сујета, тренери су успоставили такав систем да кроз ротацију свако има прилику да се наметне. Сва тројица смо већ постигла по седам голова, а интерно надметање и здрава конкуренија повод су да будемо још бољи.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment