Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноНајновијеФудбал

Играли смо за нашег Стефана

Фудбалери Црвене звезде гостовали су у Панчеву и са домаћим Динамом одиграли хуманитарну утакмицу за нашег Стефана Чикића.

Стадион: Градски у Панчеву
Судија: Новица Анђеловски (Качарево)
Гледалаца: 1.600
Стрелци: Ебисилио у 19′, Стојиљковић у 25′, Хајдин у 37′, Кафу у 45′, Павков у 63′, Симић у 69′, Јовељић у 74′ и 89′, Стојић у 81′ и Јевтовић у 89′

Динамо Панчево: Томић, Граовац, Марковић, Николајев, Недучић, Живаљевић, Глигоријевић, Јањовић, Јавор, Вуковић, Стојановски.
Играли су још: Анџић, Зулфић, Николић, Младеновић, Стојанов
Црвена звезда: Поповић, Јевтовић, Сумаила, Бабић, Хајдин, Јованчић, Чаушић, Кафу, Ебисилио, Срнић, Стојиљковић.
Играли су још: Јовељић, Павков, Милијаш, Мелег, Симић, Николић, Марјановић, Стојић.

Звездино дете рођено 1994. године протеклих месеци води борбу са леукемијом и клуб је и на овај начин, утакмицом под називом „Играјмо за Стефана“, желео да му пружи подршку.

Из Панчева је послата снажна порука да смо сви уз Стефана у најважнијој, животној утакмици. На Градском стадиону се окупило много хуманих људи, продате су 1.254 улазнице, укупно је прикупљено 189.000 динара и сав приход од продаје улазница биће уплаћен на рачун нашем Чикићу као вид помоћи.

Уочи почетка утакмице, тренер Владан Милојевић предао је Душану Ђокићу, директору Омладинске школе панчевачког Динама и нашем некадашњем нападачу, урамљен Звездин дрес са Стефановим именом, презименом и бројем 26.

Сам резултат био је у другом плану, црвено-бели су заиграли од почетка у тренутно најјачем саставу и резултат на крају је био 10:0.
Голове је постигло девет играча, повели смо у 19. минуту ударцем Лоренца Ебисилија са дистанце, а у стрелце су се до краја полувремена уписали и Никола Стојиљковић, Стефан Хајдин и Џонатан Кафу.

Сви играчи су добили шансу, изузев младог голмана Александра Станковића, и у наставку су постигли још шест погодака. Милан Павков је затресао мрежу за 5:0, затим је гол постигао и Вељко Симић, двоструки стрелац био је Дејан Јовељић и за коначан исход су се побринули Немања Стојић и Милан Јевтовић.

– Силно смо желели да успемо да обезбедимо термин за ову утакмицу. Указала нам се прилика да дођемо у Панчево, одиграмо хуманитарни меч и дамо свој допринос, не само финансијски, већ и људски и да помогнемо Стефану да што пре оздрави и да се врати на фудбалски терен – рекао је тренер Владан Милојевић који добро познаје Стефана Чикић:

– Сарађивао сам са Стефаном у млађим селекцијама. Он је увек био фантастично дете. Током целе године путовао је на Маракану и за све то време никад није закаснио. Успевао је да усклади и обавезе у школи и у клубу, он је био невероватан у млађим категоријама и сигурно је доста допринео тадашњим резултатима Црвене звезде. Поносан сам што Црвена звезда у овом тренутку на овакав начин показује своју величину. Није све у такмичарским утакмицама и резултатима, овде превасходно треба бити човек.

Имао је тренер Звезде и поруку за Стефана.

– Пожелео бих Стефану брз опоравак, сигурно ће уз Божју вољу и помоћ бити добро, у то сам убеђен. Разговорао сам са Стефановим оцем и рекао ми је лепе вести, да његово лечење иде у добром правцу. С обзиром на то да је одувек био велики борац, надам се да ће што пре оздравити. Знам да му је фудбал велика љубав, пожелео бих му и да се што пре врати на терен – завршио је Милојевић.

Повезане вести

Leave a Comment