Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Просинечки: „Честитам момцима на карактеру“

Шеф стручног штаба Црвене звезде, Роберт Просинечки, на конференцији за медије након утакмице са Радом, изјавио је:

– Знали смо да ће ово бити тешка утакмица, након дербија. Честитам момцима на карактеру који су показали у другом полувремену, јер су од 0:1 стигли до победе. Да је остало 1:1, опет бих им честитао на карактеру, јер стварно мислим да смо друго полувреме доминирали и заслужено стигли до гола у самој завршници. Имамо седам дана да се припремимо за утакмицу са Војводином, добро ћемо радити током наредне недеље, и верујем да ћемо полусезону завршити победом – рекао је Просинечки.

Повезане вести

29 comments

Zvezdaš Rijeka дец 5, 2011 at 17:26

Kakvo prilagođavanje igre, kome ????
Pa kakav god sistem mi forirali , ne valja i ne može jer igrači ne znaju…
Vešović primi loptu na lijevoj strani, krene u sprint i ode u aut..
Mikić primi loptu na desnoj strani, lopta po podu, odskoči mu od noge i ode u aut..
Većina igrača ne zna da u primanju lopte istu gurne u prostor i krene naprijed, već, što je i gore , ona im odskoči metar-dva, pa dok je primi, pa umiri, prošo voz…
Ne znači više ime Zvezda izgleda kao nekad, i smiješne su priče da bi mi morali takve ekipe kao Rad da ubijamo sa po 4-5 golova, jednostavno mi nemamo mnogo kvalitetniji kadar od Rada, Ofk, Voše i pojedinih…i to treba shvatiti….
A ako mi nastavimo da pravimo neke alibi taktike i da s eprilagođavamo jednom Radu i sličnima i da svoj stil temeljimo na njihovoj taktici, nikad nećemo uraditi ništa..
Robi želi da napravi Zvezdu koju neće zanimati igra suparnika, koja će imati svoj sistem igre, i prema kojem će drugi da gledaju kako da se postave…
I taj sistem nije pročitan(ako ćemo tako, pročitan je svaki), već niti jedan sistem ne prolazi bez suvog kvaliteta….
Osim par solidnih ubacivanja Petkovića, naš niti jedan bek niti krilo ne zna da uputi centaršut..
Lazović , koliko god je odličan i biće ekstra igrač, ne zna da kad dođe na 20-30 metara opali po golu, pa nek ode i par metara iznad gola al nek bude šut a ne dječje dodavanje u ruke golmanu (i to se ne dešava jednom)…
A te stvari , uz gore navedena primanja i odigravanje pasa u noge, ne uče se u zrelim fudbalskim godinama…tako da je tu svaki daljnji komentar suvišan, još smo i dobri s čim raspolažemo !!
ili odrešiti kesu , pa makar i uz novi kredit i dovesti par igrača, koje sam Robi želi (pa će pasti sva odgovornost na njega, ako mu se želje ispune), ili rastjerati pola ekipe, uzeti neke pare i s njima potpisati profi ugovore sa 6-7 omladinaca da ne odu čim dođe prva polumilinska ponuda, pa pod cijenu još dužeg trofejnog posta raditi tim za budućnost makar dogodine završili na 5. mestu..
Ili najgora solucija po meni, prodati Lazu, Adija i još nekog ko vrijedi, dovesti Ubiparipa i još nekog čija je glavna referenca maksimalno 5 odigranih utakmica u zadnje 2 sezone uz neizostavno pojačanje, nekog pretilog gorštaka iz Amazone da kod nas skine koje kilo, koji kotira kao zaboravljeno čudo od djeteta iz 90 i neke al mu se eto nije poklopilo…pa da nastavimo da se bakćemo i valjamo u ovom mulju velikih očekivanja i vrućih šamara kod prve teže prepreke….
P.S. Zvezda mi je sveeee….. (jbg mazohista po defaultu :))

Reply
igordelija дец 5, 2011 at 02:13

a sta da kaze da pojma nemaju to oni znaju poslje derbija bila je vazna pobjeda

Reply
Spiritus дец 5, 2011 at 00:29

E samo citam ove komentare u vezi Robijeve taktike i jedino sto mogu da vam kazem je : NE SERITE VISE !!! Vi kvazi Football Manager takticari veliki znalci razumete se u fudbal ko Mara u kriv K. Sta je sad – oteran Adza pa ste poceli polako da prozivate Robija ? Napadate ga zbog izjave da je Rad dobra ekipa,da je Zvezda igrala solidno drugo poluvreme,da je zadovoljan . . . ? Pa kulturan covek kad negde ode ne vredja domacina . Sta je trebalo – da se ugleda na Stanojevica pa da kaze kako je Zvezda za klasu bolja,kako Rad nema pojma i kako ne zna kako su uopste i postigli taj jedan gol? Jel treba da kaze da smo mi odigrali jos jednu katastrofalnu utakmicu,da nam igraci ne znaju osnovne fudbalske stvari i da unisti i ono malo samopouzdanja sto im je ostalo? Daj bre . . . !!!
Trazite 4-4-2 >>> pa i u toj formaciji su nam potrebni kvalitetni bekovi,brza i prodorna krila,sigurni stoperi i brz i spretan napadac , a mi gospodo moja draga nemamo nista od toga. Robi je dosao da uspostavi sistem,da stvori model po kojem ce Zvezda i u buduce igrati fudbal,a posle raznih bunker menadzera poput Pizona,Dostanica,Kosanovica i ostalih – TO NIJE NIMALO LAK POSAO. Shvatite da nista ne moze preko noci. Kazete sto ih ne nauci. Ajde ja vama svima da podelim po jednog magarca a Vi od njih napravite konje . . . Fudbal se uci u mladjim kategorijama ili se rodis za fudbal – SAD SE NE UCI DA SE SUTNE LOPTA ILI CENTRIRA . Ali problem je u tome sto takvi polupismeni fudbaleri nekada ne bi mogli ni da gledaju Zvezdu a kamoli da igraju za istu ! Zar mislite da je njemu lako kad zna kako se igra fudbal i kako se igrao u njegovo vreme – pa kad sada vidi kako Vesovic sa loptom sam izlazi u aut,kako Kaludjer ne zna da primi loptu,kako Mikic spava pored aut linije i da ne nabrajam sve sad – naravno da nije,ali sta da radi covek? Ono sto je valjalo prosle sezone rasprodato,ovo sto valja ove sezone prodace ako ne sad onda na leto i tako u krug . . .Pa kako onda da stvori i uigra ekipu. Sta mislite da bismo mi ovako igrali da su mu tu Ninkov i Tosic ili da je doveden Volkov da umesto Borhe probija po bokovima. Zamislite samo levo Tosic i Volkov a desno Ninkov i Lazovic ?
Ali mu nisu doveli ono sto je hteo i tu se svaka prica zavrsava. Oslobodjen je svake odgovornosti jer sa ovim igracima ni Murinjo ne bi mogao da uzme titulu. A ako je Robi kojim slucajem uzme treba da promenimo ime stadiona u Stadion – Robert Prosinecki .

Reply
Realan дец 5, 2011 at 09:09

Robi je jedan od najvecih krivaca za losu igru,svim silama pokusati vratiti Muslina na Marakanu.

Reply
nenad дец 6, 2011 at 10:27

robi je odlicann trener ali nema prave igrace dav tri dobra igraca menjaju sve

Reply
Realan дец 5, 2011 at 09:19

Podrska za Robija,odlicna taktika,forsirati nase super prodorne bekove i zasipati odlicnim centarsutevima gorostasnog golgetera koji sam stoji izmedju cetiri protivnicka fudbalera. Pa ja ne vidim kako bi to bilo pogresno.

Reply
ChargerNS дец 5, 2011 at 12:32

Može se ući i u dublju analizu i polemiku ali mislim da nema potrebe. Pod Prosinečkim, Zvezda igra JAKO NAIVNO a dokaz za to je da nas uništavaju polupismeni trenerčići izašli iz Đorine školice. Autoritet trenera ne postoji a najviše je sam kriv. Dogovorio je jedno a ispalo je nešto sasvim drugo. Ispao je na kraju smešan, neprincipijelan a da je odmah povukao ručnu i dao ostavku javno i izašao u medije i rekao pravo stanje stvari mnogo bolje bi bilo i dobili bismo mnogo na vremenu. Ponajviše je kriv on sam jwer je dopustio da ga mangupi nasankaju. Ništa ne može da ga amnestira od loše selekcije, loše igre… jer nije REAGOVAO NA VREME. Sad i da izađe i kaže pravu istinu a ne izlazi, već daje GLUPE IZJAVE, pokazali karatkter, imamo problem sa prekidima,…ma smejurija. Što je najgore, ispada da ništa lošije nismo igrali i imali rezultate nego pod KLOVNOVIMA Dostanićem, Kristićem… Mi smo stvarno UDRUŽENJE GRAĐANA a ne zbiljan FK!!!

Reply
Nemanja дец 5, 2011 at 19:15

TAJ ISTI MUSLIN , sa prosecnom ekipom FC Krasnodar koja je do pre neku god igrala drugu ligu Rusije,trenutno zauzima Veoma dobro 9 mesto.(Nemoj te molim vas da da dovodite u piitanje njegovo trenersko znaje.Ako je vec Robi za njega bio IGRAC,isto tako je Muslin za Robija cale u ovom poslu ! uostalom covek iza sebe ima rezultate ,a to je ono sto se gleda,na stranu sto ga postujem kao za mene najboljeg trenera Zvezda !

Reply
Ryber Palunko дец 4, 2011 at 23:48

Čim otvorite stranicu MCZ, pogledajte s desne strane (pri vrhu), koje su ‘najpopularnije’ vijesti, odnosno one s najviše postova. Porazi, Banat i Pašekov lom noge. Na žalost, to pomalo govori i kakvi smo mi navijači. Najagilniji smo kad treba postom prosuti žuč i bacati se drvljem i kamenjem.
Kako je moguće da ni među pet, nema pobjede od 7-0, i to s početka sezone, kad smo bili uvjereni da će sve biti mnogo bolje,a tu je poraz od 0-2, odmah nakon toga? 7-0 nam ne znači koliko, recimo, 1-1 sa Slobodom. Ponavljam tad smo bili ushićeni (i nabrijani za sezonu, msilim na nas, navijače), ali izgleda da smo uvijek ushićeniji kada treba ružiti i iskazivati nezadovoljstvo. Ko ne vjeruje, nek opet čekira ‘popularne’ vijesti.
A onda nek’ čekira ove postove ispod.

Reply
Dalibor дец 4, 2011 at 23:08

Šta znači rečenica „i da je ostalo 1:1 ja bi im čestitao“????? Kome i za šta? Kakav crni karakter su pokazali. Ovo je bre strašno. Nisam od onih koji kritikuje taktiku, jer kao što je već neko reko mnoge ekipe igraju 4-3-3 ali igru moram jer je ovo očajno. Znam da nemamo igrače kakve zaslužuje Zvezda, znam da ti batice nisi kriv što neznaju da centriraju, što šutiraju kako neko reče gore kao njegova baba 🙂 ali si ti odgovoran za kretanje igrača, za motivaciju ekipe. Danas sam te čuo gde im dobacuješ „vrati, odloži“ i tako u krug, pa onda shvatim da oni ma koliko im kvalitet falio u stvari rade ono što im ti kažeš. stvarno ovo ne ide. Menjaj nešto ili taktiku ili sistem rada.

Reply
Velja_FCRS дец 4, 2011 at 23:02

Da li normalan covek moze da izjavi da je Rad super kvlalitetna ekipa,da smo mi pokazali karakter u jednoj tvrdoj ali suer kvalitetnoj utakmici?!?!
Znaci Robi prso si majke mi ili nas sve redom za**bavas?! Pogledajte izjavu na „Sport network“

http://sportnetwork.rs/

Reply
NOKIA C5-03 дец 4, 2011 at 22:59

DAJ TE BRE LJUDI NE PROZIVAJTE VISE ROBIJA DA JE LOS TRENER.KADA JE MUSLIN BIO TRENER TADA SMO IMALI EKIPU A OVO SADA JE SAKA JADA!

Reply
Ryber Palunko дец 4, 2011 at 23:37

Šta nije istina u ovom post?. Da ono kod Muslina nije bila ekipa ili da je ovo šaka jada? Razmislite.

Reply
Ryber Palunko дец 4, 2011 at 22:46

Ljudi, ja se vama divim. Koliko je teško shvatiti da bez dobrih igrača, nema dobre igre? Mnogi kažu da smo nazadovali od one proljetne igre. Istina, ali ubacite u evu ekipu dva beka koja smo tad imali i šta mislite kako bi to izgledalo? Probojnost bekova, otvara mnoge stvari, posebno u ovom sistemu. Svakako da pomažu i precizni centaršutevi. Inače, dobro je što se Petković, na kraju, kad je pogledao ulijevo ka Borhi, nije odlučio na alibi dodavanje, već sam centrirao. Kovačevič je u drugom poluvremenu odigrao pet puta bolje, nego da se skupe svi njegovi dobri potezi iz cijele polusezone. Onako se prokleto daje lopta naprijed: snažno, brzo i precizno!
Iskreno, nisam mislio da ćemo pobijediti.

Reply
NOKIA C5-03 дец 4, 2011 at 23:56

DA JE MUSLIN IMAO OVAKVU EKIPU PUNU UMISLJENIH FUDBALERA NI ON NI GVARDIJOLA,MURINJO I FERGI NEBI POMOGLI!!!UNAPRED ZAHVALAN 😀

Reply
neca дец 5, 2011 at 06:12

Jedino fergie mozda a i magath oni znaju s manekenima :D:D:D

Reply
Velja_FCRS дец 4, 2011 at 22:45

Ovakve izjave posle onakve „igre“ stvarno vise nemaju smisla.Po ko zna koji put gledam cemer od utakmice a posle im ovaj cestita na karakteru?! Ili je Robi u teskoj iluziji ili mu stvarno nije dobro,bilo kako bilo…JAD I CEMER !!!

Reply
Nemanja дец 4, 2011 at 22:24

Ne zelim da pisem o tome koliko postujem ovog coveka,ali isto tako smatram da je njegovo trenersko znanje nedovoljno ,posebno u situaciji gde mi moramo da povratimo slavu koju smo nekad imali,i gde zasluzujemo.Jednostavno previse,previse lekcija smo do sad prosli ( i igraci i Robi ) medjutim,ono sto je vidljivo nista ne ide na bolje ! O prekidima i oscilacijama u igri se prica od kada si doso Robi .Ja razumem da nemas igrace,ali za citav ovaj period ti kao trener si morao to da popravis,jer ko ce drugi ako ne ti ? ! mOJa zelja jeste Muslin ( zbog ovoga sa Dzajom ,nema da ga vidim skoro ) .Treba nam autoritet i iskusan trener !

Reply
marakana дец 4, 2011 at 21:59

ovo je neozbiljna izjava i gotovo sam siguran da robi ovo ne misli nego da je sto ljudi kazu „lego na rudu „, ili ne zeli da unesi razdor u klub. i on sam vidi da je igra od proletos i ova jesenas“ nebo i zemlja“,ali i sam je kriv jer je ozvolio da mu prodaju 2 reprezantativca (ninkova i tosica) u sezoni a da pritom ne dovedu adekvatne zamene.sve u svemu igra nam je sve gora i gora !

Reply
gile дец 4, 2011 at 20:53

ili sam ja slep ili nas robi zeza….sta je ovdee dobro,, igrali smo KATASTROFA…jedino ona akcija kod prvog gola nije losa a ostalo nedaj boze..fali nama jedno 5 novih igraca da bi mi nesto uradili ,…….sa ovakom ekipom iskreno nista necemo uraditi….borisa je svaku kontru usporio i drzo luptu kod sebe,igraci umesto non-stop da idu ka protivnickom golu oni nesto vracaju loptu ,dave bezveze… ako hocemo ovakvu formaciju nama treba minimum jedno 5-6 igraca(brzih)naravno…od ove ekipe ja bi samo sacuvao laovica li adija bajkovica evandro mijailovica i jos neke ….sve ostalo na transfer listu

Reply
realnost дец 4, 2011 at 20:44

da je ostalo 1:1 opet bih im cestitao? O_o A to sto ce biti -9 nista?

Reply
stefan дец 4, 2011 at 19:28

Nemam vise strpljenja za ovakvu igru gubis a igras sa jednim spicem,usporenim krilom kakav je borha,slabom sredinom kovacevic i dimitrijevic.Ne mogu vise da gledam Zvezdu kako se muci,mani dominaciju kada nema konkretnih sansi cim igramo protiv jacih protivnika.Ja ne razumem navijace a pogotovo trenera sa cim je on zadovoljan.Nema suta po golu,nema sansi jednostavno ovakva igra ne prolazi.Svi u ligi su takvu igru procitali i lakse stvaraju sanse od nas.Nismo mi Barselona da imamo vanzemaljce od igraca pa da igramo taj stil igre.Mi jednostavno nemamo resenja za protivnika koji se suprostavi ovakom stilu igre koji Robi forsira nema drugog nacina igre.Da smo danas izgubili i otisli na -10 ko bi bio kriv losi igraci.Ja ne kazem da su igraci sjajni ali dosta krivice za losu igru snosi i trener bio on legenda Zvezde ili ne.Mislim da Robi nema rezultate i muda da u vatru ubaci decu iz omladinske skole koja bi ginula za grb Zvezde.Imamo li mi talentovanu decu ili je to jos jedna prodaja magle od strane uprave.Danas da smo izgubili titula bi otisla u komsiluk jer znamo kakva je nasa liga ali mi jednostavno sa ovakvom igom necemo moci jos dugo da budemo prvi.Veliko razocarenje predstavljju sva pojacanja koja su dosla u Zvezdu.Nadam se boljem inace ne pise se Zvezdi dobro.

Reply
severna_strana дец 4, 2011 at 20:02

oladite bre vise sa tim jednim spicom… nista ne fali formaciji, shvatite to…
-nije robi kriv sto nasi igraci za ceo mec nisu jedan pas korektno odigrali
-nije on kriv sto se lopta od nasih igraca odbija kao od panja
-sto ni jedan nas igrac nema osecaj koliko jako treba sutnuti kad dajes pas u prazno
-sto od 20 centarsuteva jedan bude upotrebljiv
-sto se oni vuku po terenu
-sto mezenga ne zna sta ce sa loptom kad je dobije
-sto igrac kad ima loptu skupi mu se 5 protivnicih a on nema kome da doda jer mu se niko ne zna da se otkrije i da napravi visak
-sto lazovic sutira sa 30 metara bez rezona 10 puta kao moja baba
-sto naseg igraca protivnicki prodje tako sto prebaci loptu preko njegove glave (situacija za korner pre primljenog gola)
-STO U JEDNOJ ZVEZDI NIKO OD DOMACIH IGRACA NEMA * DA UZME LOPTU I DA SUTIRA PENAL, DA TO MORAJU BRAZILCI DA RADE
-STO SU ANSI IGRACI * I BOLI IH ZA KLUB I ZA NAS KOJI SVAKI DAN ZIVIMO ZA KLUB I NERVIRAMO SE KAD ONI NE ZNAJU NISTA

Reply
stefan дец 4, 2011 at 20:16

Onda neka prilagodi igru kakve panjeve imamo pa onda mozemo i da dobijemo nekoga.Da li ja i ti gledamo iste utakmice.Gde si ti video negde neki dobar potez.Menjati spica spicem kakva taktika,sredinu sredinom(dimitrijevic)koga je on licno zeleo da dodje u Zvezdu a ovaj pojma nema.Sto kroz odbranu promaja duva jer bekovi idu suvise daleko a nema ko da zatvori rupe.Ako si autoritet onda igraci ima da te postuju i rade sta im kazes a ako nisi onda te pljuju ja mislim da je u nasoj svlacionici ono drugo.Pizon za koga smatram da nije veliki trener(bio je veliki igrac)sa gorim panjevima je imao +5 a smenjen na plus 3.Cak mislim da bi on sa ovakvom ekipom bio ispred stvarno loseg partizana.A Robi da manje gleda Barselonu a proba vise varijanti sa ovim timom jer i na prolece sa ovakvom igrom lose nam se pise.

Reply
Covek дец 4, 2011 at 21:01

Ama ljudi sta je trebao da im kaze,vidite da su moralom na dnu jos vise da ih kritikuje, pa oni se ne bi digli iz ovoga nikada, jednostavno nisu taj tip ljudi kojima kritika pomaze da budu bolji… Inace danas mi se najvise svideo kapiten Kovacevic koji se je danas popravio i puno doprineo odbrani, trudio se,trcao i nije pravio onakve glupe greske kao kad je dosao. Inace sta je Robi mogao da uradi,kako da krene sa 2 spica kad Kaludjer blestan, Mezenga pitanje kolko snage ima za ceo mec,uostalom ovo je najofazivnija taktika koja postoji imas 3 igraca koji su u,odnosno blizu sesnaesterca ?!

Reply
Velja_FCRS дец 4, 2011 at 22:49

APSOLUTNO SE SLAZEM U SVEMU! Mojne vise sa tom retorikom..“Imali smo posed lopte,imali smo karakter“ ali nismo imali posten sut ka golu,apsolutno neznanje,taktika je komletno promasena od starta sezone…manje Robi gledaj Barsu,prilagodi taktiku onome sto imas u prvih 11…toliko.Ko bude igrao sa dva napadaca da mu umre tetka!!! Strasno!!!

Reply
Neco- Peco дец 4, 2011 at 19:09

Slabo smo igrali al pobjedili. Treba biti zadovoljan pobjedom al nikako igrom a pogotovo nekom cestitati za nesto! Oni su bili blizi pobjedi a mi smo iz nikakvih sansi dali dva gola, pogotovo ovaj drugi gol! Nama svaka ekipa uspjesno parira, neke pobjedimo a neke i ne, a sastav ove zvezde bi trebalo da ih jede, veliku vecinu! Mislim da Prosinecki nije dorastao zadatku, zao mi je al mislim da je tako!
Dosta dobrih stvari se desava i vracanje Pesica i Dzajica i mlade snage ubijaju u svojim kategorijama i buducnost postoji al se ona jos mora podrzati i raditi na njoj a sadasnjost… daj boze da grijesim!

Reply
Vlada Tosic дец 4, 2011 at 19:26

Ta fraza “Slabo smo igrali ali pobedili“’ je mogla da prodje jednom, dva puta…. Ali mi nju vec 14 kola koristimo… PA OCEMO LI NEKADA IGRATI DOBRO I POBEDITI ?
Inace ovo je smesno sta prica Robi

Reply
despot дец 4, 2011 at 19:02

aoooo Robi na čemu ti njima čestitaš?!?! ja bi nijh konstantno tukao dok se ne probude i ne vide za koga igraju…pa ovo su sve nizerazredni klubovi! mi njih moramo minimu da dobijamo po 2 ili 3:0….ovo je loše,mnogo loše,bar po meni!

Reply

Leave a Comment