Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездаши широм светаКошаркаНајновије

Рекорди нашег бившег кошаркаша у Андори

У уторак 16. октобра кошаркаше Црвене звезде очекује дуел 3. кола Еврокупа. На паркет дворане „Александар Николић“ долази екипа МораБанк Андоре у чијим редовима наступа и бивши играч нашег клуба Дилан Енис.

Пред долазак у Београд на дуел са црвено-белима, МораБанк Андора је пред својим навијачима поражена од екипе Манресе резултатом 82:77, а овај дуел је ушао у историју клуба из Андоре. Наиме, бивши наш кошаркаш забележио је чак 36 поена у поразу своје екипе што је нови клупски рекорд по броју постигнутих поена једног играча на званичном сусрету. Дилан Енис је шутирао 7/9 за два поена, 3/6 за три, а слободна бацања је изводио 16/17. Уз све то имао је и пет скокова, три асистенције и над њим је начињено чак 12 прекршаја. Укупни индекс корисности Дилана Ениса је невероватних 48, што до сада нити један кошаркаш овог клуба никада није остварио.

Јасно је да ће највећу опасност у уторак нашим играчима представљати управо некадашњи играч црвено-белих, али исто тако очекујемо да ће тренер Милан Томић умети да постави одбрану на играча од кога много тога зависи у редовима клуба из Андоре.

Дилан Енис је претходне сезоне у редове нашег клуба стигао из Мега Бемакса, а у црвено-белом дресу забележио је 39 наступа и постигао 266 поена.

Повезане вести

Leave a Comment