Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Жељко Циглар: Звезда је сјајан домаћин

Кошаркашки клуб женски Црвена звезда одлучио је да велика залагања најмлађих играчица и освојених пет трофеја прошле сезоне у пионирској конкуренцији награди учешћем у WABA У15 лиги, која ће црвено-белим пиониркама представљати још један велики изазов у њиховом развоју, како кошаркашком, тако и животном.

Домаћин првог турнира била је управо Црвена звезда, а црвено-бели клуб је у недељу угостио три екипе из региона – Трешњевку из Загреба, ПВСК из Печуја и Брод на Сави из Славонског брода.

Осим задовољства на лицима гостију и родитеља на трибинама дворане „Баскет Сити“, потврду добре организације, квалитетне игре и поштовања протокoла дао је и комесар такмичења и тренер Трешњевке Жељко Циглар.

Ово је 13. година по реду како постоји WABA лига у овој категорији. За тих 13 година кроз такмичење је прошло много одличних играча, који данас играју у врхунским европским екипама и који су направили врхунске кошаркашке каријере. Мислим да су у том узрасту имали највише користи од тога. Ове године имамо 16 екипа у тој конкуренцији, од којих је бар 10 веома квалитетних. И оне слабије екипе ће кроз овакве утакмице много научити и сазрети. Сада је ово такмичење већ традиционално. Има своју тежину, тражи од клубова одређени ниво организације, прати се и статистика тих младих играчица, утакмице се гледају уживо. Мислим да је то све оно што унапређује кошарку – рекао је комесар такмичења и додао:

Екипе на овим просторима су осуђене на то да у домаћем првенству постоји једна или две екипе које се смењују на врху табеле, остале су слабије. Долазимо у ситуацију да морамо да ширимо круг противника на регион. Можда то јесте напорно, организацијски и финансијски захтевно за клубове, али то деци представља огромно искуство. Девојчице су можда први пут биле у Београду, виделе неке знаменитости и сазнале нешто ново, а у исто време одиграле две квалитетне утакмице. Имали смо времена да одгледамо и утакмицу ФМП – Цибона. Одлазе одавде са много лепих утисака.

Циглар је оценио Црвену звезду као одличног домаћина, како на терену, тако и ван њега.

Рећи ћу вам једну ствар, последњи пут када смо играли против Звезде, то је било у кадетској селекцији у финалу, у Новом Саду. Половина те селекције Звезде сада чини сениорски тим и налази се на списку репрезентације Србије. Постигле су врхунске резултате. Мени је било жао што једно време није било Звезде и српских клубова у млађим категоријама регионалног такмичења. То даје посебну тежину такмичењу. Верујем да ће у будућности бити више српских тимова. Звезда се као домаћин сјајно показала, то морам да истакнем. Дворана је предивна, судије одличне. Они јесу делегирани, али је веома важно напоменути да је то битан фактор за једну квалитетну спортску приредбу. Што се мене тиче, турнир оцењујем максималном оценом јер је све било на врхунском нивоу. Ту су добри људи, пријатељи од раније или неки нови, за пожелети да сви турнири буду баш такви – закључио је Циглар.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment