Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Муслин у Саудијској Арабији

Некадашњи трофејни тренер ФК Црвена звезда Славољуб Муслин наставља тренерску каријеру у иностранству. Након срамног отказа који је из никада утврђених разлога добио у репрезентацији Србије након пласмана на Светско првенство у фудбалу, Муслин каријеру наставља у Саудијској Арабији.

Искусни стручњак постигао је договор са саудијским клубом Ал-Фајхом и на челу овог клуба остаће до јуна месеца уз опцију продужетка сарадње на још годину дана. Муслин ће у Ал-Фајху наследити Густава Костаса који је добио отказ у клубу након пет одиграних првенствених утакмица, након којих се клуб налази у зони испадања са свега једном победом и четири пораза. Муслин је већ изабрао и сараднике у новом клубу, а то ће бити некадашњи Звездаши Марко Перовић и Срђан Бајчетић.

Славољуб Муслин је током своје богате тренерске каријере која траје од 1989. године предводио Брест, По, Бордо, Ланс, Ле Ман, Видад Атлетик Клуб Казабланка, Црвену звезду, Левски из Софије, Металург Доњецк, Локерен, Локомотиву из Москве, Химки, Динамо Минск, Анортозис, Краснодар, Амкар Перм, Стандард Лијеж и националну селекцију Србије.

Као тренер Црвене звезде 144 пута је седео на клупи црвено-белих и остварио 106 победа. У витрине нашег клуба унео је пет трофеја. Три пута је био национални шампион 2000, 2001. и 2004, а освојио је и два трофеја у куп такмичењу 2000. и 2004. године.

Повезане вести

Leave a Comment