Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновије

Три од три!

Црвена звезда – Андора 85:79 (16:17, 28:16, 16:25, 25:21)
У трећем колу групе А, Црвена звезда је дочекала шпанског представника екипу Андоре. Како традиција у последњих неколико година налаже када играмо са шпанским представницима, забележена је нова победа.
Добро отварање утакмице и вођство од 12-4, Андора је готово неприметно поништила погоцима Витингтона и Шурне и повела са 15-14, иако је Звезда пропустила да реализује неколико добро одиграних напада у тим тренуцима, па је на крају Андора отишла на паузу 17-16.

Почетком друге четвртине Андора долази до предности од 24-16, али после поготка Добрића, минијатуре Регланда и спуштања ролетне Цирбеса Албисију, Регланд после доброг протока лопте погађа тројку за распаљивање публике у дворани и вођство Звезде после дужег периода. Појачала је Звезда игру од одбрани, а Регланд наставио тамо где је стао после тајм аута Ибона Навара, међутим Јелинек, који је одиграо сјајно прво полувреме, и Витингтон враћају егал у утакмицу. За ново распаљивање Пионира заслужан је Алекса Раданов који је најпре погодио тројку из угла, затим сјајно удвојио Ениса, украо лопту, задњом променом повео контру, промашио зицер који је покупио Фаје и који је одмах вратио лопту Раданову у ћошку, а Алекса са истог места поново погодио тројку. У тим тренуцима истакао се и Цирбес игром у одбрани, скоком и правовременим ротирањем. Тачку на фантастичан финиш првог полувремена ставио је Регланд тројком и полагањем уз звук сирене.

Добром партијом у финишу првог полувремена, Раданов је купио место у стартној постави на почетку другог полувремена а Регланд наставио у истом ритму и са 5 везаних поена довео Звезду до 12 поена предности. Али, празан ход се из прве четвртине поновио па је после неколико грешака Андора поново пришла на -4. Звезда је у тим тренуцима одиграла нешто лошију одбрану а топљењу предности су кумовале и судије са неколико чудних одлука. Серија гостију је прекинута уласком Оџа који је рутински решио једну ситуацију на ниском посту а потом и закуцао из алеј упа на асистенцију Човића. Међутим, Звезда је у том периоду и даље имала доста проблема у организацији напада и са одбраном, будући да су гости максимално користили мобилност својих високих играча користећи шут за пражњење нашег рекета, па отуд и неколико лакших поена и пар офанзивних скокова.

Резултатска клацкалица настављена је и у последњој четвртини а Звезда је после 3 минута игре ушла у бонус. Човић је у тим тренуцима са две асистенције припремио лаке поене Оџу и Фајеу а осетнију предност враћа Фаје тројком под фаулом и реализованим слободним бацањем за +7. Поклон Оливера Стевића, који је промашио закуцавање у контри, Звезда није прихватила пошто је у наставку Цирбес направио фаул у нападу а потом и добио техничку због гестикулације на досуђени фаул. Албиси је реализовао бацање а потом искористио лошу одбрану и полагањем опет спустио разлику на -4. Након слободних бацања Берона, Шурна је тројком спустио разлику на -3. Албиси је својим брзим првим кораком правио доста проблема Регланду али добре реакције остатка наше петорке спречиле су даље топљење предности, пре свега Фајеа који је одиграо веома важну улогу у дефанзиви и својим дугим рукама пресекао неколико додавања а тежак погодак Перпероглуа из фејдовеја за 77-72, дао је Звезди неопходну дозу кисеоника Финиш утакмице протекао је у серији изгубљених лопти на обе стране да би Регланд, чинило се у том тренутку, ставио тачку на утакмицу погодивши тројку за +9. Али тако није мислио Јелинек који је у раној фази напада узвратио истом мером па је на 46 секунди пре краја било 83-77. Томић је тражио тајм аут а Цирбес изгубио лопту након извођења лопте. Витингтон је положио поред Цирбеса а судије су решиле да и дефинитивно оправдају епитет најиритантнијег фактора на утакмици досудивши личну грешку у нападу Регланду из само њима знаних разлога. Фаје је одиграо тада кључну одбрану. Затим је био фаулира, реализовао оба бацања а онда сјајно изротирао и затворио Јелинека чиме је свака дилема око победника била решенал.

Звезда је одиграла поново променљиво и са доста амплитуда на оба дела терена али је поново забележила победу и после трећег кола остала лидер групе. Регланд је био најефикаснији са 24 поена и 8 асистенција али је играч утакмице био Мухамед Фаје који је забележио 18 поена и 11 скокова, од чега 4 у нападу, и у пресудним моментима утакмице одиграо изузетно добру одбрану.

Дворана: „Александар Николић”. Гледалаца: 4.987. Судије: Замојски (Пољска), Халико (Естонија) и Овинев (Русија).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 24 (8 ас), Раданов 6, Човић, Перпероглу 5, Лазић, Фаје 18 (11 ск), Берон 7, Добрић 7, Ристић, Симанић, Цирбес 8, Оџо 10.
АНДОРА: Лус 3, Стевић 6, Албиси 10, Диање 2, Шурна 10, Вокер, Колом, Јелинек 18, Апшоу 2, Енис 10, Витингтон 13, Витали 5.

Повезане вести

5 comments

ĐOLE BARI 91 окт 17, 2018 at 00:59

ČESTITKE MOMCIMA NA BORBENOSTI I POBEDI, NIJE LAKO DOBIJATI SVE REDOM ZATO JE OVA POBEDA JOŠ VAŽNIJA…ŽELIM DA POMENEM NEŠTO ŠTO MI ODAVNO SMETA I POTPUNO KVARI UŽITAK GLEDANJA NAŠIH UTAKMICA A TO JE REPORTER DARKO PLAVŠIĆ KOJI NA SPORT KLUBU PRENOSI NAŠE MEČEVE…ČOVEK JE TOLIKO UOBRAŽEN,TOLIKO ODVRATAN GLAS IMA I OTVORENO NAVIJA PROTIV NAS DA JE TO STRAŠNO…TREBA DA NAPIŠEMO PETICIJU I TRAŽIMO DA NAŠE MEČEVE PRENOSI ILIJA KOVAČIĆ KOGA JE NEKO NAMERNO SKLONIO…TAKOĐE I NA ARENI GDE SRAMNI NOVINARI KUKAJU POSLE SVAKOG PORAZA OSTOJINIH PULENA A OTVORENO NAVIJAJU PROTIV NAS…

Reply
josif окт 17, 2018 at 08:07

Ja brate neznam ko ti dade minuse,stose SK tice komentar dole kod nas u makedoniji je hrvatski ali se potpuno slazem stose tice Arene posebno onaj Avdic svrsava kada glodari igraju,koda muje Zagorac rodjeni brat dok kada igra Zvezda trazi se dlaka u jajetu.pozz

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 17, 2018 at 00:13

odlicno..bio je manji pad ali smo pobedili..uh kad bi umesto covica imali jos jednog reglanda bilo bi extra..ali sam prezadovoljan najvise sa tomicem

Reply
Србин са Космета окт 16, 2018 at 23:13

Очекивано!
Радује то што може још боље!
Напред црвено-бели!

Reply
ds Banja Luka окт 16, 2018 at 22:00

Bravo za ove velike momke u velikom dresu,znaju tezinu njegovog nosenja i tako se odnose prema njemu.Veliko hvala za sve i nadam se i vjerujem u Vas da je ovo put povratka u EL.I jos nesto velika sramota za Zvezdine simpatizere i Zvazdine navijace Delije da Pionir po ko zna koji put zvoni poluprazan.Cast mladjim momcima koji podrzavaju svoj klub za njih jos jedno bravooo!Napred Zvezdoooooo tebe volim jaaaaaa……..

Reply

Leave a Comment