Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

ЛЕН Лига шампиона: На старту против Про Река

Након пуних шест сезона ватерполисти Црвене звезде поново излазе на главну сцену. У сезони 2012/13 црвено-бели су направили велики успех освојивши титулу европског шампиона и од тада разноразним радњама ван самог базена нису имали прилику да учествују у овом такмичењу.

Да подсетимо, у сезони 2012/13 пулени тадашњег и садашњег тренера Дејана Савића кроз групу „Б“ Лиге шампиона у конкуренцији дубровачког Југа (6:10, 5:10), грчког Олимпијакоса (11:9, 8:9), француског Монтпељеа (10:8, 16:8) и швајцарског Крезлингена (26:7, 24:12) изборили су пласман у ТОП 16 фазу са друге позиције. У наредне две фазе противници су били мађарски клубови Егер (13:6, 8:8) и Сегед (10:11, 7:5) и тиме је изборен пласман на завршни турнир који се те сезоне одржавао у Београду. У полуфиналу црвено-бели су савладали Барселонету резултатом 9:5, а у великом финалу на базену „Ташмајдан“ савладан је у фаворизовани Југ из Дубровника резултатом 8:7.

У новој сезони свакако се не може очекивати такав подвиг нашег ватерполо клуба. У конкуренцији Барселонете, Егера, Стеауе, Бреше, Про Река, ФТЦ Телекома из Будимпеште и Динама из Москве, као што је и рекао искусни Дејан Савић, сваки бод би за црвено-беле био успех.

На самом старту такмичења црвено-бели ће имати најтежег могућег противника. У Београд стиже италијански Про Реко. Екипа која је осам пута била шампион Европе, шест пута освајач ЛЕН Супер купа, 32 пута шампион Италије и 13 пута победник италијанског купа, свакако је апсолутни фаворит. Екипа која у својим редовима има играче као што су Темпести, Бијач, Филиповић, Ивовић, Мандић,…, свакако је фаворит где год да се сусрет игра.

На нашим ватерполистима је да данас са почетком од 20:30 часова (ТВ Аренаспорт 1) пруже свој максимум и на крају сусрета уздигнута чела напусте базен. За очекивати је да покажу реакцију након пораза на старту А1 лиге у Загребу од Младости (7:16) и покажу свим љубитељима ватерпола да напредују из меча у меч, а највише се расте када се игра са најбољима.

Повезане вести

Leave a Comment