Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Још једна убедљива победа наших кошаркашица

Кошаркашице Црвене звезде оствариле су још једну победу у националном шампионату. У оквиру 5. кола Прве женске кошаркашке лиге Србије наше девојке славиле су на гостовању у Лозници.

Лозница : ККЖ Црвена звезда 57:79 (15:21, 12:12, 14:27, 16:19)

Почетак сусрета протекао је у равноправној игри, да би домаће играчице половином прве четвртине поенима феноменалне Џесмин МекРој стигле до највеће предности 10:6. У наставку за непуна три минута игра црвено-беле девојке серијом 11:0 стижу до прве осетније предноси коју нису испуштале до краја сусрета.

Други период игре протекао је у равноправној игри, а остаје куриозитет да обе екипе готово три и по минута нису забележиле поене. На минут и по пре полувремена наше играчице су стигле и до максималне предности у првом полувремену +11 (33:22).

По правилу, црвено-беле своје противнице „ломе“ током треће деонице игре. Тако је било и овога пута, а предност се повечавала из минута у минут. Максималних +20 (58:38) забележено је на 1:19 минута пре краја треће четвртине.

Последња четвртина протекла је у потпуној доминацији црвено-белих девојака које су половином ове деонице имале и максималних +30 (77:47). У финишу сусрета уследино је и мало опуштање па су домаће играчице успеле да предност наше екипе смање на „свега“ 22 поена разлике.

У нашој екипи посебно су се истакле Мина Ђорђевић и Снежана Богићевић са 16 постигнутих поена, док је Ивана Катанић забележила поен мање, док се у домаћој екипи посебно истакла већ поменута Џесмин МекРој са 17 поена, а она је уједно била и једина двоцифрена у екипи Лозничанки.

Лозница : ККЖ Црвена звезда 57:79
Дворана: „УФК Лагатор“; гледалаца: 50

Лозница: Д. Николић 7, М. Вујадиновић 7, Џ. МекРој 17, П. Кешин 8, А. Радовић 6, К. Анђелковић 4, М. Гарчевић, Т. Поповић 3, А. Симић, М. Поповић, С. Станишић, Р. Кио 5.

ККЖ Црвена звезда:М. Ђорђевић 16, С. Богићевић 16, А. Катанић 7, М. Бојовић, М. Мишељић 2, И. Катанић 15, Н. Наумчев 3, Н. Тешић, М. Вуловић 7, К. Дешић, М. Зукановић 4, К. Топузовић 9.

Кошаркашице Црвене звезде након пет одиграних мечева имају стопроцентан учинак и заузимају прво место на табели Прве кошаркашке лиге Србије, а у наредном 6. колу, 27. октобра гостују екипи Спартака у Суботици.

Повезане вести

Leave a Comment