Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Убедљивом игром до нове победе!

Црвена звезда -Игокеа 96:75 (25:23, 27:21, 23:11, 21:20).
Након што је суботњи програм четвртог кола АБА лиге започео веома пријатним вестима из Новог Места и култне школске сале „Леон Штукељ“, за још лепше се побринула Звезда убедљивом победом против, вечерас ослабљене и недовољно добре, Игокее.

Почетак утакмице Звезда је отворила добрим шутем за 3 поена, везавши три тројке од чега су две биле дело капитена Лазића који је врло брзо полагањем у контри поставио овосезонски рекорд што се поена тиче. Звезда је до максималне предности у првој четвртини стигла поенима Фајеа, који је пре тога забележио бруталну рампу, 15-8. Опуштенију игру у опдбрани, Игокеа је кажњавала без пардона па се на паузу отишло са мршавим вођством Звезде 32-21.

У другој четвртини, Томић је пружио шансу Раданову и Симанићу. Бориша је у томе периоду уписао по тројку и скок док је Раданов наставио тамо где је стао на мечу са Андором, 7 поена и два скока за 9 минута у игри.Звезда је средином друге четвртине додала гас па је забележена нова маскимална предност кошем Цирбеса на, за асистирање вечерас расположеног Регланда, 51-38, да би се на полувреме отишло са 52-44.

Тамо где је стала у првом полувремену, Звезда је наставила у другом. Разноврсном игром, и на моменте веома атрактивном, у наставку стигло се тројком Берона до максималних 15 поена предности, а Игокеа до првих поена у трећој четвртини стиже средином исте преко Зубчића.Фаје је потпуно уштоповао, у последње време врло ефикасног Зубчића атрактивном рампом да би нешто касније имао, ништа мање, атрактивно закуцавање из алејупа на асистенцију Филипа Човића. Финиш треће четвртине припао је Алекси Раданову који је забележио још 7 поена и то тројком, полагањем и закуцавањем, а максималну предност на крају четвртине поставио је Оџо, пивотирањем поред Рикића, 75-55.

На почетку последње четвртине у листу стрелаца се уписао Дејан Давидовац погодивши шут за 3 поена а врло брзо у игру је ушао и Душан Ристић па је Звезда у тим тренуцима у играла са Ристићем, Радановим и Симанићем, што постаје пракса полако али сигурно. За нови топ потез у овом периоду побринуо се поново Човић, који је трећи пут бацио алејуп на утакмици, овог пута за Симанића да би потом уследило додавање једном руком са линије за три поена Давидовцу, коме је остало само да положи лопту у кош. У тим тренуцима је до даха дошао и Зубчић, па је Игокеа успела да спусти разлику испод 20 поена. Финиш четвртине припао је звездиним клинцима, па су свој конто поправили Симанић и Ристић а нову максималну предност поставља Давидовац тројком, десетом за Звезду, 94-71.

Игокеа у ослабљеном саставу није представљала вечерас озбиљнију опасност, почетни отпор који су пружили Лешић и Зубчић, веома брзо је неутралисан. У другом полувремену постојао је само један тим па је уз правилно распоређену минутажу Звезда лагано дошла до нове, убедљиве победе. Звезда је вечерас имала импресивних 30 тимских асистенција од чега је 10 дело веома расположеног Филипа Човића. Радује и јако добра партија Алексе Раданова који је био најефикаснији играч на мечу са 16 поена.

Београд – Дворана: Александар Николић. Гледалаца: 2.347. Судије: Марко Јурас, Милан Недовић, Радош Арсенијевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 8, Раданов 16, Човић 4, Перпероглу, Давидовац 8, Лазић 12, Фаје 8, Берон 11, Ристић 4, Симанић 8, Цирбес 8, Оџо 9. Тренер: Милан Томић.

ИГОКЕА: Талић 8, Лешић 21, Адамовић, Јанковић 4, Зубчић 16, Милошевић, Радивојевић, Илић 4, Рикић 10, Лорбек 12. Тренер: Ненад Трајковић.

Повезане вести

2 comments

MILOS RANKOVIC окт 21, 2018 at 11:41

SVE SE SLAZEM SA TOBOM NEDAJ BOZE DA SE REGLAND POVREDI MI NEMAMO ZAMENU OVA IGOKEA JE BILA OSLABLJENA PUNO SA OSAM IGRACA SU IGRALI TREBA DRUGI PLEJ DA BI BILI SIGURNI U ABA LIGI LOPOVI IZ PODGORICE SVE BOLJE IGRAJU GROBLJE SE POJACAVA NECE BITI LAKO MISLIM DA SIMANIC MOZE DA POMOGNE CETVORKA NIJE TOLIKO BOLNA ALI DRUGI PLEJ JESTE

Reply
Estrella Roja окт 21, 2018 at 01:31

Raspoloženi Čović protiv „razgoropađene“ i podmlađene Igokee, to bi bio rezime večerašnje utakmice. Pri tome treba napomenuti da su Nenadić i Dobrić ostali van 12 i da će uvek neko ispadati iz tima kako bi junior dominirao. Njegova dominacija se vidi u negativnim indeksnim poenima tokom početka sezone, večeras je bio u plusu i pored 30 % šuta za dvadesetak minuta, ali će već u prvoj jačoj proveri biti kuknjava zašto nemamo zamenu za Reglanda. Bila bi idealna sezona da nema nepotizma, a najgore mi je to što mnogi navijači malodušno konstatuju da i nije loše ako je to cena koju treba da platimo za dobru ekipu. Zašto bi uopšte plaćali cenu ambicijama igranjem tatinog sina, koji realno nema niti je ikad imao kvaliteta za Zvezdu i to je fakat.

Reply

Leave a Comment