Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiБлоговиВажноВладимирКошаркаТрансфери

Српска кошарка и даље обитава у неком паралелном свету

Чврсто смо веровали да је црно време отимања у српској кошарци далеко иза нас. Одласком људи који су представљали персонификацију тог периода очекивало се да ће поново параметар успеха бити кошаркашки паркет, а да ће се трансфер политика водити једино у законски прописаним оквирима. Данашњи дан, као и догађаји који су му претходили још једном су нас разуверили и показали свима нама да је српски кошаркашки муљ и даље веома активан.

ФИБА, организација која би требала и морала да штити кошаркашке законе, а која последњих година чини све не би ли кошарку свела на маргиналан ниво, успела је кроз „мала врата“, преко проверених и подобних кадрова који су у прошлости директно радили на штету Црвене звезде и српске кошарке, да омогући незаконит трансфер играча из једног у други клуб и то без икакве финансијске надокнаде и поред чињенице да дотични играч има валидан уговор са клубом у којем је због самовољног непоштовања радне дисциплине суспендован. Треба напоменути да је валидност уговора између клуба и играча још пре мање од месец дана потврдила и национална кошаркашка организација без чијег аминовања и није могуће обавити трансфер пословање. И поред свих непобитних чињеница, разним правним „акробацијама“ данас су по ко зна који пут у нашој кошарци озакоњени „послови испод жита“.

Жеља једног клуба (сви знамо о коме се ради) била је јасна, али је било јасно и да дотчни колектив не жели, неће и не може да фукционише у прописаним оквирима. Кошаркашка јавност прећутно је прелазила и преко прича да ће се искористити „пријатељство“ наведеног клуба са другим клубом из иностранства како би играч папиролошки постао члан „клуба пријатеља“, а затим великодушно прослеђен ономе који за пословни морал не зна. Потврду тих тадашњих нагађања добили смо данас, јер сви медији наводе да се не зна како је играч постао члан овдашњег клуба, а питање је и да ли српска кровна организација то зна. Биће веома интересантно видети и како ће КСС потврдити тај трансфер, с`обзиром на одлуку исте организације која датира од 1. октобра ове године. За очекивати је да првооктобарска одлука буде затурена у муљу, јер над Београдом пада киша, а тиме и летња прашина лако прелази у блато у којем сваки жељени документ врло брзо постаје нечитљив.

У целокупној причи подставља се и питање интереса страног куба у овом пословању. Међутим, о томе не желимо да полемишемо, јер дотични колектив има своју кровну организацију којој мора бити интресантно ово пословање.

На крају се мора истаћи, да флоскула коју је један назови новинар на једном не много утицајном медију пре већ сада доста година истакао „једна земља, један шампион, један клуб“, тада није прошла, па сигурно неће ни сада када ипак може и мора да се чује друга страна, а самом играчу који је предмет целе приче желимо сву срећу у новом клубу и нека им помогне да у актуелној сезони успеју да обезбеде финале националног шампионата јер ипак је слађе славити трофеје када су на другој страни терена управо они.

Повезане вести

6 comments

ds Banja Luka окт 22, 2018 at 22:33

Nije vrijedan ovaj bolid paznje ovolike,neka KK klub radi dalje sto misli,a nase je i dalje podrska klub,a to svakako nije prazan Pionir mi moramo jakooooooo i maksimalno mobilisanoooo jer oni to zasluzujuu.Zajedno do istog cilja a to je povratak u EL.I jos nesto stoka ce biti derana sa ili bez jankovicaaa…..i ostalog otpadaaa.

Reply
Србин са Космета окт 22, 2018 at 18:53

Невероватно!
Човић је баш ово најавио пре пар дана,да ће баш овако ,преко Фуенлабраде,на позајмицу.Покушавају да нас дестабилизују.И опет Зоран Радовић подрива Звезду,а што се тиче Тупангетлије,који патолошки мрзи Звезду,нека се радује,навикли су тако и увек ће тако,они поштено не знају и не могу да функционишу!
Истрајати у борби за обештећење!
Иначе,просечан играч,због тога се не треба узнемиравати!

Reply
Estrella Roja окт 22, 2018 at 17:39

Meni je tu iskreno sumnjivo kako se Čović pre izvesnog vremena olako odrekao igrača za obeštećenje od 200 000 evra i to klubu koga autor teksta ne želi da pomene. Mi ne znamo šta je pisalo u tom ugovoru, odnosno kakvi su bili uslovi raskida, a pretpostavlja se da njemu nisu isplaćene par uzastopne plate zbog čega je i zatražio raskid na štetu kluba. Zar bi on rizikovao svoju karijeru nedolaskom na pripreme zbog postojanja bilo kakve šanse da ne bude raskinut ugovor? Jeste dileja, ali tolika nije. Ako bi želeo gospodin magistar da uzvrati, neka pokuša sa Pecarskim jer se radi o najvećem talentu na toj poziciju u Srbiji i regionu, a on je trenutno u drugom ili trećem planu. E, to bi već bila naplata dugova i za Bogdanovića (mislim na ološa Luku) i za onog smrada Tomaš…ma nebitno je kako se preziva. Treba pokušati.

Reply
Vladimir окт 22, 2018 at 18:04

Клуб не жели да се јавно оглашава због даљег процеса који је покренут.

Reply
Dragan окт 23, 2018 at 00:55

Na zalost….brate Vladimire, ja mislim da su ovo sve fore i fazoni naseg predsednika Covica!!!! Bas tako…!!! Vladimire, hajde, da se istrazi u nacionalnom kosarkaskom savezu sta se zapravo dogadja!!! Jer samo je iz naseg kluba potekla informacija da je KSS 1. oktobra 2018. potvrdio da je Jankovic nas igrac, a kad je potvrdu te informacije zatrazio novinar Zurnala, receno mu je da KSS NIJE presudio da je Jankovic igrac Zvezde, nego da je spor u toku….i da je predmet spora prosledjen FIBI… Onda je nas predsednik Covic jos pre 15 dana predvideo sta ce se sve desiti i kojim ce redosledom Jankovic zaigrati za grobare. E to je ektremno cudno…Kako je bas sve znao i sto to nije prijavio, ako je KSS presudio u nasu korist, nego kao u nekom kvizu ili rijalitiju predvidja tok stvari….i tako se bas dogodilo….Hmmmm….i po sto puta hmmmm… To je kao kada bi ti Vladimire rekao da ce za 15 dana da ti opljackaju stan, i da opises kako ce to biti uradjeno, ko ce biti izvrsilac i sta ce sve da uzmu….i tako se bas desi!!! Pa, u policiji bi te prvo pitali otkud si ti to sve znao, sto nisi sprecio, sto nisi prijavio i DA NISI TI MOZDA UCESTVOVAO u svemu tome!!! Ja sam jos pre dva meseca kada se afera oko Jankovica napravila, pitao: a sto Covic ne prikaze kopiju Ugovora u kojoj pise da je izlaznost iz ugovora 200.000e, kao i priznanice o uplatama mesecnih plata Jankovicu, jer ovaj dilber i njegovi menadzeri tvrde da dilber nije primio 6 plata, niti premiju za sampionsku titulu, niti da postoji klauzula o izlasku iz ugovora za 200.000 e…Postoji navodno samo cinjenica da mi dugujemo 6 plata Jankovica i da on po tom osnovu ima pravo da dobije raskid ugovora na stetu kluba! E..to je moglo da se pobije vrlo lako: prikazu se foto kopije ugovora i uplatnica za plate!!! I kraj!!!! Toga nije bilo. Samo kuknjave da ce nas zloglasni KSS, a onda zloglasna FIBA zeznuti i ucestvovati u otmici igraca, te da cemo mi da se zalimo Olimpijskom komitetu Srbije!!!??? Kakvu jurisdikciju ima OKS nad KSS i nad FIBOM po pitanju registracije kosarkasa!!??? Tada sam podsetio da i za Covicevog vakta, pojedini igraci iz Zvezde koji su bili pod Ugovorom volsebno zavrsili kod grobara bez dinara obestecenja i to sa nejasno dobijenim raskidima ugovora!!!! Jer, i da nismo racunali na pomenute kosarkase, oni su imali vrednost na trzistu i mogli smo nekom da ih prodamo, a ne da ih poklanjamo Partizanu!!! Pa da ponovim… centar Marinkovic(90.000e vrednost njegova po kosarkaskim transfer marketima), Cvetkovic(140.000e), Aranitovic(230.000e)… Mogao si Vladimire da pitas predsednika Covica kako je klub dao ispisnice ovim igracima koji su bili pod ugovorom i za koje se mogle zarade pare, a da oni svi predju bas kod grobara za dzabe!!!! A mogao bi predsednik da se priupita zasto je predlozio Sasu Danilovica i istog progurao za predsednika KSS!!!

Reply
Dragan окт 23, 2018 at 01:03

Da je magistar hteo nesto da naudi grobarima, on bi to uradio letos kada je Marinkovicu istekao ugovor i momak bio slobodan igrac!!! Ponavljam: slobodan igrac!!! Na kraju je Marinkovic izmedju ponuda od 250.000e iz Spanije, ostao kod grobara za 210.000e…Nismo im uzeli najboljeg igraca i kapitena(zamislite koji bi to sok bio za grobare) koji je bio SLOBODAN igrac, a gde cemo onda Pecarskog koji ima cetvorogodisnji ugovor!

Reply

Leave a Comment