Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеПријатељске утакмицеФудбал

Ветерани гостовали у Кули

Ветерани Црвене звезде гостовали су у Кули, где су, уз феноменалну подршку неколико стотина гледалаца, одиграли меч са Хајдуком који је завршен резултатом 1:1.

Наше легенде, предвођене Јованом Кулетом Аћимовићем са тренерске клупе, још једном су биле повод да локална, црвено-бела публика, приреди спектакл, а о љубави Куљана према Звезди најбоље сведочи песма која није јењавала ни у једном тренутку меча.

Подршка из десетина грла и сјајне одбране Радуловића, тренера голмана у Звездиној школи, одржали су црвено-беле пред уводним налетима домаћима, а песма није престајала ни кад је лопта ударцем главом Кишјухаса затресла мрежу. Резултатски заостатак био је повод да Београђани заиграју офанзивније, а плод нападачке игре био је погодак Милосављевића за изједначење.

Могли су црвено-бели и до потпуног преокрета, али је Живковић одлично интервенисао после покушаја Васиљевића из слободног ударца. Повод за жал за победом имаће и домаћин који је у последњим минутима погодио пречку. По завршетку меча уприличено је дружење актера утакмице, а међу члановима црвено-беле делегације били су и Милош Шестић, Бранимир Кантар и Ранко Тодоровић. Фудбалски пријатељи нису пропустили прилику да заједно честитају рођендан Ненаду Пуркету Стојановићу, офанзивцу који је напунио 39 година.

Ветеране Црвене звезде, уз стотине гледалаца подржао је и Никола Радмановић, бивши фудбалер нашег клуба.

Гостовање Звезде увек је фудбалски празник и драго ми је да вољени клуб видим у мом крају. Била је ово прилика да видим бројне пријатеље. Пожелео сам да им помогнем на терену, али ми здравствени проблеми нису дозволили. Надам се да ћу ускоро бити у прилици да им се придружим на теренима широм Србије – рекао је Радмановић.

Утиске је резимирао и Јован Аћимовић.

Ривал је био боља екипа, али смо успели да изборимо реми. Захвалан сам на срдачној добродошлици, али су емоције помешане, памтим Кулу из ведријег доба и искрено прижељкујем да се оно врати – истакао је Аћимовић.

Хајдук – Црвена звезда 1:1 (1:0)

Стадион: Стадион Хајдука из Куле.
Судија: Гогић.
Стрелци: Кишјукас у 15. за Хајдук, а Милосављевић у 47. За Црвену звезду.

Хајдук: Живковић, Милошевић, Петковић, Стојановић, Војиновић, Радановић, Шипчић, Ачански, Кишјухас, Кековић, Божовић. Играли су још: Килић, Буквић, Маринковић, Ромић, Стојанковић, Маливук, Костић, Марковић, Вјештица.
Црвена звезда: Радуловић, Д. Мандић, З. Мандић, Б. Николић, Васиљевић, Боровница, Стевовић, Поповић, Стојановић, Сеовић, А. Петровић. Играли су још: М. Петровић, Милисављевић, З. Николић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment