Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Пао и шампион регионалне лиге

У оквиру 4. кола регионалне ВАБА лиге кошаркашице Црвене звезде угостиле су екипу подгоричке Будућности. Био је ово тек други сусрет црвено-белих девојака у регионалном такмичењу и након победе над бугарском екипом Берое из Старе Загоре, остварен је и други злата вредан успех.

ККЖ Црвена звезда : Будућност Подгорица 61:51 (22:8, 17:14, 14:15, 8:14)

Од самог старта меча наше девојке наметнуле су свој стил игре и у првих десет минута игре декласирале екипу која је званични шампиона регионалног такмиења. Други период протекао је у равноправној игри, тако да су наше кошаркашице на „велики одмор“ отишле са убедљивом предношћу – 39:22.

Трећи период је био пресликана друга четвртина, али су овога пута гошће успеле да минималним резултатом реше овај део игре у своју корист.

Последња четвртина донела је велики пад у игри Црвене звезде. Гошће су зналачки из минута у минут смањивале заостатак, па се у последња три минута меча ушло са свега шест поена предности црвено-белих девојака. Ипак, кошаркашице Црвене звезде су биле сретне и спретне када је то највише требало и оствариле су веома важан тријумф.

Најефикаснија у редовима ККЖ Црвена звезда била је Снежана Богићевић са 13 поена, док су Милица Бојовић и Мина Ђорђевић постигле по 10. У редовима гошћи истакле су се Тамара Капор са 13, Анђелика Митрашиновик са 12 и Николина Бабић са 11 постигнутих поена.

ККЖ Црвена звезда: М. Мишељић 8, С. Богићевић 13, А. Катанић 7, М. Бојовић 10, М. Ђорђевић 10, К. Топузовић 7, Н. Наумчев, И. Катанић 4, М. Зукановић, Н. Тешић, Т. Чубра, М. Вуловић 2.

У наредном 5. колу регионалне лиге кошаркашице Црвене звезде гостују екипи Триглава.

Повезане вести

1 comment

Goran окт 25, 2018 at 08:46

Bravo devojke,ajmo do trofeja WABA Lige jedinog koji nam nedostaje…

Reply

Leave a Comment