Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Борјан најбољи голман у елити

Упркос чињеници да је Црвена звезда поражена на Енфилду, Милан Борјан пружио је још једну феноменалну партију и задржао се на врху листе голмана са највише одбрана у групној фази Лиге шампиона.

Сјајни чувар мреже зауставио је седам удараца у оквир гола против Ливерпула, међу којима и једанаестерац Манеа, и тако стигао до невероватних 25 интервенција.
Више одбрана од канадског репрезентативца у трећем колу имали су Илија Помазун (10) из ЦСКА, Самир Хандановић (9), голман Интера, и Одисеас Влаходимос (8), чувар мреже Бенфике, али је Звездин голман остао убедљиво на врху листе по одбранама, са седам више од првих следбеника Зоета из ПСВ-а и Лопеза из Лиона.

Борјан је додатну пажњу скренуо одбранивши пенал Саиду Манеу и тако постао тек трећи голман у овосезонском такмичењу који је зауставио шут са 11 метара. Пре чувара црвено-беле мреже исто су успели само још Касиљас (Порто) против Локомотиве из Москве и Лелес (Шалке) у сусрету са Портом.

Чињеница је да шампион Србије има привилегију да се сусретне са најбољим тимовима и офанзивцима света очигледно је мотив Борјану, који је дао свој максимум како би зауставио бројне покушаје нападача Наполија, Пари Сен Жермена и Ливерпула.

Повезане вести

Leave a Comment