Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Небојша Човић одговарао на питања навијача

Са жељом да успостави што бољу комуникацију са навијачима, председник Црвене звезде Небојша Човић одговорио је на велики број питања симпатизера црвено-белих. Одзив навијача био је огроман, пристигло је више од 200 питања, а први човек Црвене звезде никога није оставио без одговора, цензуре није било.

Човић се захвалио свима који су постављањем питања показали интересовање за све оно што се дешава у клубу и који су пружили подршку стварању новог система Црвене звезде. Такође, све добронамерне критике председник Црвене звезде узеће у разматрање. Овакав вид интеракције са навијачима по речима првог човека црвено-белих неће бити јединствен случај, већ ће постати пракса.

Највећи број питања односио се на појачања па је зато овај велики интервју започет овом темом.

О ПОЈАЧАЊИМА

Да ли ће и када бити нових појачања? Ко су играчи које можемо да доведемо? (Предраг Стевановић, Бобан Мадић, Ненад Станојевић, Немања Станојчић, Душан Алексић, Дејан Здравковић, Мирослав Дукић, Бранимир Који, Данило Вукмировић, Марко Михајлов, Дражен Станишић, Марко Вељковић, Милан Брашанац, Никола Миливојевић, Шваба Ужице, Урош Дујановић)

– Свакодневно се ради скаутинг и анализа великиг броја играча који би били потенцијална појачања. Крајњу одлуку у стручном делу, односно да ли је играч интереснатан за Црвену звезду, искључиво доноси шеф стручног штаба Светислав Пешић заједно са својим сарадницима. Након тога менаџмент клуба са играчем за кога се определила струка склапа коначни договор у смислу материјално финансијских могућности. Тако је било и код опредељења за Морисона, Петра и Бојана Поповића, тако ће бити и у будуће. Тачна имена евентуалних појачања у овом тренутку немам, зато што нема коначних предлога од стране струке. Наш заједнички концепт је да се у почетку што више ослањамо на домаће играче и да Црвена звезда одатле постепено дође до квалитетног и перспективног тима, који неће трајати само једну сезону и који ће обезбедити континуитет у смислу резултата и циљева какви доликују Црвеној звезди.

Зашто Звезда не доведе доминантну петицу или четворку када је више него јасно да постоје огромни проблеми у дефанзивном скоку због чега су и изгубљене барем две утакмице до сада? (Батрић Станишић)

– Довођење петице и четворке је конструктиван предлог и о томе треба коначну одлуку да донесе господин Пешић. Ми ћемо му прижити пуну подршку као и у случају да он не мисли тако, већ да покушава да из наших потенцијала формира такве играче. Наравно, за то је потребно време и велики рад. Ми у рад и уложено време морамо да верујемо и да сви заједно имамо стрпљење.

Очекивао сам да ћу са Вама на челу видети једну нову и јачу Звезду, али ништа се није променило, мислим на играчки кадар. Ни једно право појачање, осим ако не рачунамо оба Поповића као појачања. Имамо Пешића најбољег стручњака у Европи, али џаба, није он мађионичар. Будимо реални ово је лимитиран играчки састав и зато вас питам хоће ли бити појачања, бар два три странца? Поздрав из Скопља. (Жарко Горановски)

– Имамо играчки потенцијал састављен од играча који су били или су још увек репрезентативци Србије од кадетске до А селекције. Нико није лимитиран да не може да напредује уколико жели да ради и слуша тренера. Али, за то је потребан амбијент без великих тензија, са реастерећењем да резултат не може да дође одмах и сада. У јулу ми нисмо ни имали Црвену звезду и нормално је да пролазимо порођајне муке у стварању једног новог кошаркашког система повезивањем Црвене звезде, или оного што је од ње остало, са ФМП-ом. Треба имати у виду да сваки иоле озбиљан играч какве ви помињете кошта између 250 и 400 хиљада евра на годишњем нивоу. Црвена звезда оптерећена тешким проблемима из протеклих 10 година, са дугом око 14 милиона евра и непрекидном блокадом рачуна од маја 2004 године, тренутно нема финансијски потенцијал за такве пројекте, а и нема државне донаторе који би можда препознали сврху таквих улагања.

Да ли су евентуална појачања лимитирана пројектованим буџетом за ову годину? (Живота Станојковић)

– Наравно. Црвена звезда није тренутно у ситуацији да може да доводи појачања која коштају од 20 до 40 и више хиљада евра на месечном нивоу. Када будемо склопили одрживи буџет финансирања нашег система вероватно ћемо моћи да током времена постављамо и концепцију попут неких клубова као што су Реал, Барселона… Међутим, треба имати у виду да овде постоји директна зависност и од тога колико је наша држава богата и какав је стандрад живота код нас. Све је повезано једно с другим и зато је наш концепт да покушамо да из споствених ресурса и од наше деце стварамо играче какви су нам потребни. Тачно је да је за то потребно мало више времена, али ако то успемо да поставимо на здраве ноге онда ми имамо сигурност за времена која долазе.

Зашто се не доводи неки наш искусни шутер? (Никола Тутић)

– Зато што их нема слободних, а скаутиран је велики број наших играча и даље се на томе ради.

Да ли постоји и теоретска шанса да Александар Митровић заигра у црвено-белом дресу? (Драган Донцевски)

– Својевремено сам предложио Аљошином оцу да он дође у ФМП, а не да иде у Партизан. Они су донели другачију одлуку. Ако тренер процени да нам је потребан у Црвеној звезди немам ништа против.

Да ли постоји покушај да се Немања Бјелица доведе на позајмицу? (Владимир Илић, Дејо)

– Било је размишљања на ову тему, али Бјелица је потребан његовом садашњем клубу. На ту тему смо имали и разговоре са шпанским клубом, међутим њихово опредељење је да Бјелица остане у Шпанији.

Да ли је тачно да је током лок-аута било контакта са Дарком Миличићем и да ли је постојала икаква могућност да он дође у Звезду? (Милош Јеремић)

– Да, тачно је. Ја сам лично разговарао са Дарком у два наврата и он је замолио да сачекамо коначну одлуку у вези са лок-аутом. Иначе, Миличић је изразио велику спремност да помогне Звезди у случају да се лок-аут није завршио.

Ког играча бисте највише волели да видите у свом тиму, сходно финансијским могућностима? (Милош Вујичић)

– Више сам присталица младих и нових играча, јер својевремено када смо формирали играче у образовном и кошаркашком смислу попут Теодосића, Ерцега, Радуљице, Мачвана, Лабовића, Ашкрабића, Милојевића, Цветковића, Јоровића, Кецмана, Весе Петровића, многи нису веровали у њих, а велики број њих је заузео позицију правих кошаркашких асова. Мој концепт је да је боље уложити паре у 10 младих и перспективних играча и са њима пуно радити на пољу формирања у нормалног, образованог човека и доброг кошаркаша, а не у легију странаца где ћете месечно давати велике своте новца и можда добити пречицом неки резултат и таквим резултатом покрити пуно чега. Не желим да ламентирам на овој теми, али немам појединачне жеље за било ког играча у нашем тиму. Моје жеље ће се увек поклопити са жељама тренера.

Зашто се кријете? Зашто нећете да доведете појачања? Срамота, игра и све остало. (Марко Остојић)

– Ми немамо ни један разлог да се кријемо, а појачања доводимо у складу са захтевима струке и финансијским могућностима клуба. И уместо помињања срамоте било би боље да се има поверења у Светислава Пешића и момке који сада играју за Црвену звезду и да им се на тај начин помогне. Међутим, свако има права на свој избор.

Да ли ће се новац који је био намењен Морисону утрошити за неко озбиљно појачање на позицији плеја или центра, неког играча са искуством који је у стању да преузме одговорност када је то потребно? (Љубиша Обрадовић)

– Управо се размишља на тај начин.

Ако доведете Голубовића, да ли то значи да ћете се неком од постојећих центара захвалити на сарадњи? (РСБ фанатик)

– Не, Голубовића сигурно нећемо доводити, барем ове године.

Да ли ће неко из Радничког бити прекомандован у Црвену звезду Београд? (Милан Брашанац)

– Раднички-ФМП је други тим Црвене звезде и он служи за разигравање играча који би требало да у складу са својим напредовањем пређу у први тим. А ко ће и када прећи одлучује тренер Пешић са стручним штабом.

Зашто је толико мало уложено у играчки кадар? Да ли је у плану промена појединих играча, јер је очигледно да ћемо са оваквим тимом бити први пик за испадање из АБА лиге? (Давид Милошевић)

– Верујем да нећемо бити први пик за испадање из АБА лиге. Уложено је онолико пара колико се има, јер у претходним сезонама у Црвеној звезди је било много нереалних обећанаја и још нереалнијих уговора који никада нису исплаћени. Резултат свега тога је непрекидна блокада рачуна Црвене звезде од маја 2004. и стање које смо затекли у августу 2011, а то је да клуб скоро да није ни постојао. Знам да би више волели да сам вам одгиовоиро да ћемо довести Кобија Брајнта и још по неког атрактивног играча, али ја не могу да вам причам нешто што није истина и што није реално. Концепт који смо започели не мери се месецима већ годинама у којима морамо много да радимо и имамо стрепљена да бисмо дошли до правих резултата. Све друго милсим да није реално и представљало би лажно обећање, а мислим да сте тога имали прилике да се наслушате у протеклим годинама. Нови Звездин концепт није заснован на трошењу пара у стране играче већ у великој мери на производњи играча у сопственим погонима.

Да ли је тачно ово што се прича да је Дерек Фејворс потписао за Црвену Звезду? Ако јесте да ли постоји могућност да остане овде или ће да настави тамо где је пошао (у Олимпијакос)? (Урош Антонијевић)

– Интересантно је са ког сајта сте узели вест – то је шала, у принципу какав је и сајт. То није тачна вест!

О РЕЗУЛТАТИМА АМБИЦИЈАМА, ТРОФЕЈИМА

Ако сам добро разумео ово је година стварања, односно селекције. Ипак, морам да признам да овакав почетак нисам очекивао. Сложићете се да Звезда ипак и у овом тренутку мора и заслужује више. (Александар Госпавић)

– Ни ја нисам очекивао овакав почетак, али сам се као реалиста прибојавао и припремао да до тога може и да дође. Највише ме је обрадовала, а уједно и забринула велика еуфорија на утакмици са Бајерном, где смо имали предиван амбијент и искрено пражњење велике енергије од стране навијача Црвене звезде. Тада сам рекао да нема разлога за еуфорију већ да ту поруку коју су нам послали навијачи сви заједно треба да искористимо да још више запнемо да радимо, јер је наш концепт млад и лако рањив. Ипак, морамо да издржимо и све то превазиђемо.

Да ли верујете да ће Црвена Звезда наредних година играти у Евролиги? (Драгољуб Вељовић)

– Пред нама је пројекат који би требало да траје пет година. Да не верујем у циљ повратка Црвене звезде на старе стазе у духу њене традиције не бих се упуштао у овакав аранжман. Знам да има много оних који нам дају подршку и који верују у нас, али пошто је ово Србија, има много и оних који ће све урадити да омаловаже наше напоре и рад и да нас спрече на путу ка том циљу.

Шта је све потребно да звезда почне да игра и побеђује (Андрија Вељковић)

– Рад, ред, дисциплина, стрпљење и време. А нарочито поверење и схватање да ништа не може да се догоди одмах и сада.

Занимају ме циљеви у овој сезони. Да ли смо у стању да осигурамо Европу са тренутним саставом екипе? Имамо ли снаге да се носимо са вечитим ривалом у борби за титулу у нашој лиги? Све најбоље од Делија из Српског Сарајева. (Бојан Капуран)

– У потпуности разумем вашу жељу и глад за бољим резултатима. Оно што ћемо покушати да оставримо у овој сезони је да се кроз АБА лигу домогнемо Европе, а у Купу Радивоја Кораћа и Супер лиги Србије, наше амбиције су највише. Снаге да се носимо са Партизаном увек имамо само што нашу снагу морамо из дана у дан да подижемо. Треба имати у виду да док је 10 година Звезда урушавана, за то време је Партизан грађен и подизан. Пробаћемо пречицом да се приближимо водећи рачуна и о оној нашој народној да све што је брзо може да буде и кусо. Али, напашћемо га па ћемо да видимо.

Како објашњавате лоше резултате до сада у АБА лиги? (Дражен Станишић)

– Релативна је ствар да ли су резултати добри или лоши, али оно што морам да признам је да су испод неких наших очекивања. Објашњења има много, а по мени кључно је у духу оне старе наше народне да пре јутра никада није могло да сване. Ако уђемо у анализу онда ћу почети да се бавим послом који није мој део обавеза и плашим се да ће ми онда многи замерити што ја не желим. Мој животни мото је да се свако бави својим послом.

Да ли је оствариво да Црвена Звезда Београд функционише без минуса, а уједно и да се укључи у борбу за трофеје? (Илија Ковачевић)

– Црвена звезда Београд функционише без минуса, али има проблем што мора из тог буџета да обезбеди нормално функционисање клуба у овој сезони као и да подмирује неке обавезе из прошлих времена.

После колико сезона је реално да ће Звезда моћи да се укључи у борбу за неки од трофеја? (Илија Ковачевић)

– Као инжењер никада нисам желео да дајем нереална обећања. Неки кажу да је то била моја мана док сам се бавио политком, али ја не мислим да људима треба давати нереална обећања и очекивања тако да не могу да орочим тачно време када ће се догодити или почети да се догађа оно што сви желимо. Сада сам концтерисан искључиво на рад, а моје животно искуство ми говори да се сваки рад кад тад сигурно исплати и донесе резултате. Трудићемо се да то време буде што краће у оквирима реалних могућности решавања огромних проблема.

Када навијачи могу да очекују борбу за титулу? (Милош Божиловић)

– Трудићемо се да то буде што пре.

Како процењујете домете садашњег тима и да ли је оправдао очекивања? (Милош Божиловић)

– Очекивао сам боље резултате у регионалној лиги. Али, верујем у њих и надам се да ће из дана у дан бити све боље.

Шта су такмичарске амбције клуба, ако може да се одговори за свако такмичење?

– У регионалној лиги амбиције су нам да обезбедимо место које води у Европу. У Купу Радивоја Кораћа и Супер лиги желимо највиши пласман.

Да ли ова Звезда може ове године до трофеја бар у Купу Србије? (Милош Видаковић)

– Пробаћемо, али нећу бити разочаран и ако не узмемо ни један трофеј ако при томе направимо одрживи систем Црвене звезде који би из године у годину давао све боље резултате.

Да ли следеће сезоне, пошто од ове нема ништа, можемо да очекујемо боље играче и неку титулу за почетак? Са срећом Делије су уз вас. (Ђорђе Бубања)

– Наставићемо да се боримо и да трагамо за правим финансијским изворима па ћемо заједно видети докле ћемо стићи.

Када ћемо моћи да се надамо бољим играма нашег клуба јер ово што они играју је стварно брука? (Михајло Кољибабић, Игор)

– За све је потребно време и марљив рад уз наравно неопходно стрпљење.

И? Шта је ово? Јел смо за ово кукали сво време? Па и ови прошли су имали исте резултате. (Неко ко је потписан као ЈА)

– И, не разумем питање, али за сваки случај да прокоментаришем. Ми добро можемо да саберемо шта су урадили други за протеклих 10 година и веома маштовито је са ваше стране ако сте очекивали да ћемо све те руине од Црвене звезде да поправимо за три месеца. Захваљујем Вам се што сте имали толико поверење и мислили да смо толико ефикасни, али ми смо земљани и нисмо ванземаљци. Жао ми је ако смо Вас разочарали.

Можемо ли идуће сезоне рачунати на јачи тим и да се упустимо у борбу за неки трофеј? (Владо Гаврић)

– Из сезоне у сезону можемо да рачунамо да ће све бити боље под условом да пребродимо и решимо све проблеме који су се гомилали 10 година уназад и ако успемо да савладамо оне снаге које чак и не желе да Црвена звезда постоји, а камо ли да се такмичи. Међу њима има пуно свесних, а за ово кратко време сам упознао и доста несвесних.

У чему је проблем са Звездином одбраном која у свакој утакмици прима око 100 поена и изгуби од Хелиоса који није имао ниједну победу до сад. (Милош Ерић)

– Кошарка је игра и као свака друга игра не би била интересантна када не би постојале грешке и када се у игри не би побеђивало и губило. Стасаће овај тим, уз евентуалне корекције, до тима који ће имати мање грешака, а самим тим и више победа. Само је потребно бити стрпљив и вредно радити.

О ДУГОВАЊИМА И БУЏЕТУ

Колико је тачно стање старог Звездиног дуга? Колики је био и колики је сада? Ко су највећи повериоци и какав је договор са њима? (Петар Марковић)

– Тачно стање Звездиног дуга на дан 12. августа 2011, када је формирано ново руководство, износило је 13.323.124,63 евра, плус дуг Звездиних ћерка фирми: БЦ Ред стар гроуп – 589.961,28 евра, Ред БГД – 35.624,32 евра и фондација “Небојша Поповић” – 70.725,62 динара. То све укупно је износило 14.019.435,85 евра. Од укупног дуга КК Црвена звезда неизмирене пореске обавезе чине 0,16 %, блокада рачуна је 14,87 %, судски спорови 13,82 %, ФИБА арбитражни трибунал 3,52 %, обавезе према банкама и зајмодавцима 37, 36 %, обавезе према играчима и тренерима 13,78 %. Обавезе према запосленима 0,63 %, обавезе према добављачима 11,49 %, обавезе према менаџерима 3,84 %, дугови станодавцима 0,53 %. Од ових 14 милиона евра до сада је регулисано 2,8 милиона евра дуга. Највећи повериоци су Хипо банка, Агро банка, Стад лукс, фирма НЦА, Алма Qуатро, РОМИНГ, Оватион. Укупно имамо 106 судских сорова. За сада имамо коректне разговоре са великим повериоцима што очекујем и у периоду који је испред нас и ми настављамо све активности везане за план реорганизације Црвене звезде.

Ко су највећи повериоци КК Црвена звезда и да ли су међу њима Игор Жежељ и још неки бивши челници клуба? (Јовица Бојовић)

– Да. Међу повериоцима Црвене зевде има бивших челника клуба и за сада са њима имамо веома конструктиван однос у циљу изналажења решења за проблеме дугова Црвене звезде.

Колики је тренутни дуг Црвене звезде (Марко Миливојевић, Момир Јанковић)

– Он се из дана у дан мења, пошто паре као и дуг, а као и потражња никада не спавају. Сада је негде око 12,2 милиона евра.

Колики је тренутни буџет клуба? (РСБ фанатик)

– Око два и по милиона евра у оквиру чега је урачунат и један део обавеза за враћање дугова Црвене звезде.

Колики је буџет за плате првог тима и стручног стаба за ову сезону? (Срђан Говедарица)

– Буџет за тај део трошкова клуба износи милион и 500 хиљада евра.

Да ли ће Црвена Звезда, као што је то обичај у свету, објавити износе уговора својих играча? (Борко Симовић)

– Црвена звезда у принципу нема ништа против тога, али ћемо поштовати редослед на табели, па нека се по том реду објављују такве информације.

Колико је пара дошло директно из СД Црвена звезда и његовог Управног одбора? (Драгутин)

– Од Српортског друштва Црвена звезда нисмо добили ништа осим вербалне подршке.

Црвена звезда има дуг према Радничком из Раткова, који је настао приликом трансфера, младог играча и репрезентативца Николе Чворовића. Да ли бисмо могли да нађемо решење за овај наш проблем? Желимо Вам пуно успеха у даљем раду. (Дејан Обрадовић)

– У досадашњој документацији у коју сам ја имао увид и прегледе нисам дошао до ове информације. Али све ово ћу проверити са жељом да се проблем реши.

О ФИЛИПУ ЧОВИЋУ

Зашто Ваш син има већу минутажу од Цвелета и Недовића? Не бих Вас увредио, али реално, Недовић и Цвеле су много бољи! Поздрав из Беча Немања !

– Пошто је ово Србија, а она је специфична у много чему, нарочито у отрову који покушавамо једни другима да сипамо у очи, немам никакав проблем да одговорим на такозвана згодна и незгодна питања када се ради о мом сину. Он је у кошарци од своје седме године и апсолутно од тада па до дана данашњег ништа није добио на протекцију. Све што је добио заслужио је својим радом и залагањем иако се стално налазио и налази се под много већим притиском него било који играч. Тако је било у ФМП-у, а сада је у Црвеној звезди, наравно, још израженије. Филип Човић је свесно или несвесно постао жртва свога презимена и он то јуначки носи. Свако када не зна шта ће са собом, а сви смо ми помало тренери и сви бисмо ми помало можда боље водили тим од Пешића, типује на Филипа Човића као узрок некаквих наших лоших резултата. Када су добри резултати онда је све нормално, а када они нису онакви какве ми очекујемо онда брзо препознајемо наводног кривца и правимо разноразне конструкције алибија. Мислим да је коначно дошло време да директно кажем своје мишљење на ову тему. Порука онима који су злоупотребили и злопутребљавају мога сина у некаквим неслагањима, обрачунима и евидентној мржњи према мени, кроз један пример ФМП – то значи Филп Мора Проиграти – је проста. Када се праве овако гнусне конструкције нека они који то раде пођу прво од своје деце. Ја њима и њиховој деци желим све најбоље, јер тиме чувам своје ментално здравље. Никада ни на једног тренера нисам утицао нити ћу утицати по питању да ли Филип треба да игра или не. Првог дана када је Пешић дошао у Црвену звезду јасно сам му рекао да има одрешене руке по питању селекције и по питању који му играч треба, почевши од Филипа Човића. Колико ће Филип играти и кога ће земенити, ја о томе не одлучујем, али сам веома задовољан како се Филип развија у својој кошаркашкој каријери. Ко је бољи и ко више и када треба да игра одлучује искључиво и само тренер. Верујте ми то је једина истина. Без обзира на разноразне аброве и гласине у којима се чак иде дотле да наводно Недовић и Цветковић не играју јер Филип Ћовић мора да игра с обзиром да му је тата предсеник Црвене звезде. Ово је толико измишљено и нереално и у домену фантастике да га не вреди ни коментарисати. Тренер таквог реномеа какав је Светислав Пешић то сигурно себи никада не би ни дозволио. Хвала вам на овом питању јер сте га поставили искрено. Многи би вероватно желели да ме питају на ову тему, али из разноразних разлога то не чине. Међутим, ваше питање ми је дало прилику да једном за свагда одговорим на све то.

Има ли Филип Човић квалитет за ниво такмичења какав је регионална лига? (Петар, Петровић, Драган Донцевски)

– Филип Човић већ три године игра регионалну лигу и није се обрукао ни једном. Колики квалитет има, то је на тренеру да оцени. Међутим, очигледно је да код Филипа Човића се сваки добар потез потцењује, а сваки лош потез прецењује, јер један мали број нереалних људи сматра да је Филип Човић кошаркаш зато што је мој син. Немам намеру да им објашњавам да то није тако и да им кварим њихово расположење. Међутим, оно што је сигурно, за Филипа Човића важе иста правила и исти критеријуми као и за све друге играче. Ко хоће да верује нека верује, а ко неће нека размисли како би реаговао да има сличан, лични пример. Врло сам задовољан развојем Филипа Човића као младог плејмејкера који је без икаквих протекција играо за кадетску, јуниорску и младу репрезентацију ове земље и заједно са својим вршњацима освојио низ како клупских тако и репрезентативних трофеја у млађим категоријама. Филип још више вреди с обзиорм да успева да као млад човек потпуно зрело и одговорно носи неправде ружних и болесних коменатара. Играти под таквим притиском признаћете много је тешко. У једном тренутку сам му чак предлагао да му на дресу уместо Човић пише Филип, али ипак он потиче од презимена – кад је тешко Човић.

Да ли Филип Човић има клаузулу у уговору да може да напусти клуб у случају завршетка лок-аута у НБА лиги? (Рамбо Петковић)

– Овако духовити коментари попут питања везано за лок-аут ми увек освеже дан.

О МОРИСОНУ

Зашто сте од навијача крили да Морисон има клаузулу у уговору у случају завршетка лок-аута? (Немања Станојчић)

– Ништа нисмо крили од навијача и никада нећемо ни крити оно што је значајно за навијаче. Када смо доводили Морисона направили смо уговор који је могао да траје годину дана, али пошто смо пословни, искусни и опрезни људи, као и у сваком другом уговору тако и у овом, предвидели смо и опције по систему да све што почне једног дана мора и да се заврши. Поучени искуством протеклих 10 година, обратили смо пажњу да наши уговори имају и могућност излазних варијанти на обострано задовољство, без опасних клаузула у којима би клуб плаћао огромне износе обештећења.

Да ли сте знали да ће Адам Морисон напустити клуб ако се заврши лок-аут у НБА лиги. Ако узмемо у обзир да је господин Пешић више пута напомену да је доведен вансеријски играч на целу сезону и да нема никаквих клаузула из свега следи да је тренера Пешића и нас навијаче руководство обмануло. Молим Вас да разјасните целу ситуацију јер сте познати као неко ко је директан и искрен у сваком послу. (Никола Николић)

– Руководство клуба, барем док се ја бавим овим послом у Звезди, није нити ће и једног тренутка обманути навијаче, а и тренера. Јако је важно да схватимо да је спорт посао и да у послу немамо право да размишљамо принципима емоција и заљубљивања у било ког актера спорта. Струка доноси одлуку када играчи долазе, али када играчи и одлазе. То је принцип кога ћу се држати докле год сам у Звезди. Ни једна управа не може боље да зна посао од тренера и осталих стручњака, а и обрнуто. Свако мора да ради свој посао. И само тако, са јасним овлашћењима и одговорностима можемо да градимо наш систем. Знам да би појединци желели да вас индоктринирају тиме да смо обећали Морисона на годину и више, али Вас молим да се помирите са неким чињеницама које важе у спорту, а то су да се од прошлости у спорту не живи и да свако у спорту траје онолико колико заједнички то процени са оним којим је потписао договор и уговор, односно колико је потребно да траје.

Зашто није одмах речено да Адам Морисон има у уговору опцију ,,до краја лок аута”? (Никола Тутић)

– Потпуно је нелогично да када правимо уговор са било којим играчем тај уговор читамо на конференцији за медије. Сваки наш уговор има могућност за обе стране споразумног изласка како не би дошли у проблеме да клуб или играч трпе штету. Спорт је посао, а љубав је љубав.

О БИВШИМ И САДАШЊИМ ИГРАЧИМА

Шта се десило са капитеном Борисом Бакићем, зашто га нисмо задржали у тиму?

– Борису Бакићу је истекао уговор и према Борису Бакићу су у тренутку када је дошла нова управа постојола значајна дуговања која смо заједно са његовим менаџером и њим успели да решимо и тако, колико толико, обештетимо једног изузетно поштеног и часног играча и борца Црвене звезде какав је Борис Бакић. Струка одлучује о селекцији играча.

Да ли сматрате да (иако нисте задужени за то) Цветковић и Недовић би требало да имају већу минутажу иако је на тој позицији по мом скромном мишљењу претерана гужва? (Милош Вујичић)

– Минутажу било ког играча и њихов улазак и излазак из игре не одређујем ја нити било ко из управе, нити у том делу посла ми треба да се мешамо и имамо шта да тражимо. Управа мора да респектује тренера какав је Светислав Пешић, јер иза њега стоји велики рад и резултати. Он је сигурно свестан квалитета и потенцијала сваког од играча са којим располаже и у том делу има потпуно одрешене руке без обзира о ком се играчу ради и какво он име и презиме носи.

Којом логиком је доведен Петар Поповић, који ни на који начин не може бити први центар? (Љубиша Обрадовић)

– Логиком да нисмо успели да доведемо Варду и Голубовића и логиком да Миличић због лок-аута није могао да нам помогне као и логиком да коначну одлуку доноси тренер.

Због чега је Вујадин Суботић отишао из Звезде, а био је један од најбољих играча? Зар нам не би ваљао ове године? (Душан Радетић)

– Селекцију прави стручни штаб.

Зашто мању минутажу имају играчи Звезде типа Немање Недовића, Александра Цветковића, Саве Лешића и Уроша Николића, кад је Александар Цветковић међу најбољим играчима у Европи за своје године, а Николић и Недовић су прошле године у нашој лиги постизали највише поена. (Милош Ерић)

– Више нема играча овог или оног клуба, сада су то све играчи Црвене звезде и то је чињеница од које морамо да пођемо, а не од било каквих подела. Ко колико и када игра одређује тренер. То је његово дискреционо право и обавеза. Цветковић је био најбољи играч до 18 година, али је потпуно нереално очекивати да се то одмах преслика и на сениорску конкуренцију, јер Цветковић сада игра против знатно старијих и искуснијих играча. Он је један од најперспкетивнијих кошаркаша Звезде и Србије на позицији плеја, али треба имати у виду да он има само 18 година.

Зашто је на почетку сезоне одабрано само четири Звездина играча. Где су сви они који су прошле године играли за Звезду и зашто са њима нисте продужили уговоре. (Милош Ерић)

– Зато што су сви Звездини играчи због неизмиривања обавеза према њима били слободни.

Свако је имао право избора.

Да ли има шансе да Драгану Тубаку као центру висине 218 цм буде пружена шанса да донесе оно што евидентно недостаје Звезди у рекету? (група навијача ЗАРМС_ИТ)

– На Тубака се рачуна у потпуности. За сада није у саставу првог тима, јер је процењено да му је поребна већа минутажа како би се развио као играч и након тога прешао у први тим Црвене звезде.

Зашто је доведен Бојан Поповић када не прави разлику. Зашто не игра Цветковић, јер је за класу бољи од Бојана Поповића. (Урош Дујановић)

– Права питања за тренера Пешића. Ви као и ја немате ни један једини разлог, а чини ми се ни аргумент да не верујете избору тренера Светислава Пешића.

У ком такмичарском погону се налазе играчи као што су Немања Безбрадица, Лазар Луковић и какав је статус играча Ивана Маринковића и Ивана Саичића. (Дејан Илић)

– Безбрадица није желео да потпише први професионални уговор својевремено са ФМП-ом па је остао без уговора и сада, на његову молбу, покушавамо да решимо тај проблем. Лазар Луковић је одавно отишао из ФМП-а. Иван Саичић није био задовољан понудом, а Иван Маринковић је играч Црвене звезде који је под дисциплинском казном КСС, јер није наступао за репрезентацију, а онда се на волшебан начин одлучио за Партизан иако су он и његов отац имали неколико разговора са управом клуба и тренером Пешићем. Искрено се надам да његово неиграње за рептрезентацију није било везано за умањење обештећења које би Црвена звезда требало да добије у случају његовог евентуалног преласка у било који клуб.

На колико је уговор са Звездом потписао Светислав Пешић? (Милош Божиловић)

– Сарадња са Пешићем је договорена на две плус једну годину.

Да ли постоји могућност да Пешић остане у Црвеној звезди дуже од две године? (Дарко Лазић, Петар Марковић)

– Пешић има договор да у Црвеној звезди буде две плус једну годину. Све остало је ствар новог договора, заједничких жеља и циљева. У принципу немам ништа против.

Да ли Црвена звезда може да задржи Светислава Пешића на дужи период како би направио нешто слично као Вујошевић у Партизану? (Рајко Ђорђић)

– Максимално ћемо се трудити да сарадња са Пешићем на обострано задовољствио траје што дуже.

О НАВИЈАЧИМА

Да ли је могуће да се направи било какав договор са навијачима који бојкотују наш клуб у АБА лиги? Да ли је могуће да се кроз неки разговор с представницима навијача који бојкотују АБА лигу објасни да је то заправо једини наш пут у евро кошаркашке купове? (Мирослав Тамбурић, Данило Вукмировић, Владимир Илић, Драган Донцевски, Марко Милинковић)

– Имао сам неколико разговора на ову тему са навијачима Црвене звезде. За сада, на жалост, нисмо постигли договор око обустављања бојкота. Међутим, заједнички смо констатовали да би имали више победа да су они били са нама као и да пут Црвене звезде у европска такмичења води преко регионалне лиге. Ја разумем њихову одлуку око бојкота регионалне лиге, али исто тако разумем да када донесете одређену одлуку морате да нађете и прави приступ и аргументацију за промену таквог става. Заједнички смо направили одређени напредак и очекујем да ћемо заједно у времену које је пред нама постићи још боље договоре који су искључиво у интересу Црвене звезде. Нећемо имати проблем у Купу Србије и Супер лиги Србије, а за мечеве у регионалној лиги ћемо наставити разговоре.

Да ли се слажете са тим да развој и самопоуздање екипе у великој мери зависи и од подршке навијача, те да се њихов бојкот Јадранске лиге директно и аутоматски одражава, не само на тим, него и на све друге структуре клуба? Може ли се то објаснити људима који представљају навијачке групе? (Војислав Радосављевић)

– Самопоуздање екипе зависи од подршке навијача, али и од подршкле свих других. Потребан нам је асполутни мир и добар амбијент који би створио предуслове да Пешић са тим младим момцима током времена уз велики рад направи оно што сви заједно желимо. Тачно је да спортски резултати утичу и на мир унутар управних структура клуба, али исто тако тачно је да без обзира на резултат и у том тиму управе мора да буде искрено стрпљење како тајно тако и јавно. Свако од нас има да прогута и свој сопствени језик у интересу Црвене звезде и да никада не заборави да нико не може да буде изнад Црвене звезде ма шта радио у њој и за њу. Сви ми пролазимо, а Црвена звезда остаје.

Да ли је тачно да се вође навијача плаћају, како многи по разним форумима пишу? (Драган Донцевски)

– Не, ми немамо такав однос са вођама навијача заснован на било каквом финансијском аранжману. Наш однос је потпуно чист и заснован на томе да заједнички водимо бригу око Црвене звезде.

Да ли је могуће у овом тренутку, узимајући у обзир споразум о техничко-пословној сарадњи и нови Закон о спорту, да се навијачи укључе у власничку структуру клуба и да финансијски помогну клуб? Како бисмо по Вашем мисљењу ми навијачи могли активније да учествујемо у финансијској консолидацији клуба? (Недељко Малешић)

– На једном сличном пројекту се интезивно ради у клубу и ускоро ћемо имати јавну презентацију тог пројекта.

Да ли мислите да бојкот Делија утиче на резултате кошаркашких утакмица Црвене Звезде Београд (Лазар Јовановић)

– Мислим да утиуче, али разумем њихов бојкот.

О РУКОВОДСТВУ И РУКОВОЂЕЊУ

Да ли у тиму има места, ако има на којој функцији, за Милана Гуровића? (Милош Вујичић, Марко, Јован Лукић)

– За сваког искреног Звездаша има места у Црвеној звезди. Што се мене лично тиче Гуровић има место да буде са нама у Управном одбору Црвене звезде.

Да ли сматрате да ћете проћи као Владан Лукиц у фудбалском клубу? (Драган Стјепановић)

– Не знам како је прошао Лукић и како ће проћи, али ја верујем у мој рад и не постоји посао који сам радио, а да нисам иза себе оставио резултат. На овим простортима је проблем што док радите неки посао људи то не анализирају са аспекта резултата, већ са аспекта критика. Тек када одете са тог посла онда виде шта сте и колико урадили, па често и промене мишљене. Србија је таква да се у њој признаје резултат можда тек онда када вас нема. То и јесет наш велики проблем.

Зашто у новој Звезди нема места за њене асове који се јавно нуде да помогну као што су Милан Гуровић, Мока Славнић? (Драган Донцевски)

– За сваког од Звездаша има места у Звезди с тим што је специфичност у томе да се договоримо које је то место и да ли је оно волентерско или професионално. Верујте ми, врата апсолутно ником нису завторена.

Зашто нема Гуровића у клубу и ко му више не дозвољава да уђе, ко је препрека? (Боки Настић)

– Не постоји никакав проблем са Гуровићем ни са било ким ко волонтерски, у овим тешким временима за Црвену звезду жели да јој помогне. Као што сам већ рекао, надам се да ће Гуровић пристати да буде са нама у Управном одбору.

Партизан нема никакав систем управљања и игре већ само људи из управе сваке сезоне купе два проверено добра кошаркаша. Остало дође само по себи, а ми (Звезда) упорно хоћемо да направимо европски тим од просечних кошаркаша. Зар је потребно двадесет година да се то закључи? (Милош Капор)

– Милслим да Звезда у протеклих 10 година није производила играче, већ је у свом концепту лутала и одлутала до самог дна. ФМП је производио играче и без обзира што није имао много странаца све време је био у врху. Што се тиче садашње Црвене звезде трудићемо се да комбинујемо методе, а то значи да максимално користимо играче из нашег погона, уз евентуачлно два три појачања која праве разлику имајући у виду финансијски моменат. Циљ Црвене звезде је такође да као српски клуб кроз своје погоне и активности обезбеди што већи број потенцијалних репрезентативаца за Србију.

Да ли је Живорад Анђелковић Ваш први избор за функцију коју обавља и како оцењујете његов рад у претходном периоду, односно у управи клуба од пре пар година исада? (Милош Милановић)

– Немам шта ја да оцењујем било чији рад у Црвеној звезди у претходном периоду. Очигледно је да су се управе смењивале, да је било добрих и лоших трениутака, али у јулу 2011. Црвене звезда је скоро престала да постоји. Што се тиче господина Анђелковића с њим добро сарађујем и надам се даће тако и остати.

Да ли је Управном одбору човек под именом Клод Коларо или можда неко из његове фирме и да ли је нешто финансијски помогао ове сезоне? (Милан Марковић)

– Господин Клод Коларо сада није у клубу, а разговоре са њим је обављао председник Скупштине Живорад Анђелковић.

Који разлог Вас је навео да један, по мени, успешан клуб какав је био ФМП, утопите (не могу да нађем бољу реч) у Црвену звезду која је доживела потпуни слом? (Александар Костић)

– Ја ништа нисам утопио. Направљена је сарадња између ФМП-а и Црвене звезде као покушај да се спасе Црвена звезда, а да се при томе не угрози све оно што је створио ФМП са коначним циљем да добијемо један клуб и то Црвену звезду. То је био један избор, други избор је био банкрот Црвене звезде и њено гашење. Сигуран сам да за овај други избор нисте, а у случају било каквих проблема тај други избор нам неће побећи.

Постоји ли шанса да Звезда опет буде Звезда, а ФМП опет да буде клуб из Железника? Ова фузионисана творевина је тотални промашај и за ФМП који је био расадник талената и за Звезду са толиком историјом. (Јован Радоњић)

– Размишљао сам да ли да одговорим на питање из разлога што причате о фузији, а то значи да или нисте добро информисани или сте недобронамерни. Ја сам Вас ипак добронамерно прихватио као нестрпљивог Звездаша оправдано жељног трофеја и изневереног у протеклих 10 година. Минимум који треба да нам пружите ако сте расположени је да нас пустите да радимо и да нам, ако већ другачије не можете да помогнете, дате подршку а не негативну тензију. Немојте пуно да бринете о ФМП-у. Жилава је то организација. А верујем да ћемо тако нешто слично и потпуно ново у овој Србији али реално, а не вртиуелно, направити и од Црвене звезде. Хвала вам на поверењу.

Да ли мислите да сте погрешили што сте преузели Црвену звезду јер што се тиче спортског плана за сада и не иде све на најбољи начин? (Мрсо Мрсевић)

– Не мислим, јер када сам донео коначну одлуку око уласка у Црвену звезду, знао сам да је ситуација изузетно тешка и да кошаркашки клуб готово и да не постоји. Ја као машински инжењер и доктор техничких наука никада нисам живео на виртуелним принципима и никада нисам очекивао да било шта у послу, а и у било којој другој области живота и рада, може да се догоди преко ноћи. Знао сам да нас чека велики рад са пуно енергије и искушења у решавању нагомиланих проблема. Оно што ме је тада и сада бринуло је то колико ће армија симпатизера Црвене звезде имати стрпљења да издржи и тренутке када не будемо имали онакве резултате какве сви заједно желимо. Јер, понос навијача Црвене звезде у готово свим спортовима се из разних разлога перманентно иритира у послењих 10 година незадовољавајућим спортским резултатима који су далеко од финснисјких улагања, а још даље од с правом очекиваних резултата. Нисам од оних људи који лако одустају и који се предају. Што не значи да и то не може да се догоди.

Да ли је Црвена звезда Београд члан Спортског друштва Црвена звезда? Ако може, једноставно, да или не? (РСБ фанатик)

– Не. Црвена звезда Београд није члан Спорстког друштва, али је КК Црвена звезда члан Спортског друштва, а ја као председник КК Црвена звезда сам члан Управног одбора спортског друштва. Међутим, треба да знате да у складу са споразумом, сви трофеји које освоји Црвена звезда Београд су трофеји Црвене звезде.

О ЈАДРАНСКОЈ ЛИГИ

Зашто имамо тако лош третман у Јадранској лиги? Заиста је невероватно да један од најбољих тренера са ових простора добије две техничке и једно искључење у првих девет кола. Да ли сте разговарали са Данком Радићем, Радованом Лорбеком и да ли сте предузели неке друге кораке? (Мирко Радојичић)

– Слажем са да Црвена звезда има лош третман. Имали смо у неколико наврата разговоре са челницима регионалне лиге. Међутим, то ипак не може да нам буде алиби за резултате које имамо у овом тренутку.

Докле ћемо да учествујемо у Јадранској лиги? Има довољно српских клубова да се направи добра наша лига. (Марко Перовић)

– Све дотле док се српски клубови не сложе.

Зашто једино Звезда од свих озбиљних екипа у АБА лиги нема ниједног страног играча? На позицији плеја нам је најпотребнији један добар Американац. (Петар Симић)

– Зато што је стручни штаб проценио шта нам треба и на којим позиција нам требају појачања. И то су и права и овлашћења искључиво тренера. Посебан проблем представљају финансије, јер Црвена звезда нема паре да издвоји 30 хиљада евра месечно за било ког страног играча и на било којој позицији.

О СОС КАНАЛУ

Какви ће бити ваши даљи кораци у случају да господин Тегелтија буде и даље наш клуб омаловажавао у његовим емисијама и колумнама и самим тим нас стављао у неравноправан положај у односу на комшије? (Стефан Николић, душан Алексић)

– За све што је некоректно и неистинито постоји закон. Као и суд јавности. Немам намеру да губим неку велику енергију и објашњавам оно што је свима који иоле хоће да буду реални потпуно јасно. Када неко упорно жели да вас омаловажи и деградира онда прави одговор није да се упустите и трошите енергију на доказивање нечега што је већ доказано и јасно. Ми не можемо да живимо од прошлости већ од будућности. Нашу пажњу и енергију ћемо трошити на конструктивне, добронемерне и на знању засноване критике и предлоге, а не на објашнајавње полуистина и трачарења. Морамо да се издигнемо изнад таквог амбијента.

Да ли се Вашим недавним појављивањем у емисији Зона Прес поништава одлука да комплетан кадар (како стручни тако и управни) КК Црвена Звезда Београд не учествује код господина Владана Тегелтије у његовим емисијама? (Бања Лука)

– Одлуку да не учествујемо у емисијама које води Владан Тегелтија донело је Председништво КК Црвена звезда, а потом је уследило писмо директора СОС канала господина Драгише Ковачевића на основу кога је председништво Звезде донело одлуку да ја могу да наступим у емисији СОС Кош. Све остале детаље изнео сам у самој емисји и ми ћемо се у скалду са тим и понашати.

Зашто сте после свега 26 дана одступили од одлуке Председништва да се не иде на емисије господина Владана Тегелтије? (РСБ фанатик)

– Лично никада нисам био присталица бојкота медија. Увек сам сматрао да не постоји ни један једини разлог за бојкот због згодних или незгодних емисија, питања, новинара или незнам чега у јавности. Делемично смо променили нашу одлуку због писма које нам је упутио директор СОС канала господин Драгиша Ковачевиућ, јер ми заправо немамо никакав проблем са СОС каналом. Јавности треба увек пружити потпуну понуду па нек она суди ко је какав и ко је у праву.

О МАРКЕТИНГУ И ПРОЈЕКТИМА

Да ли планирате да покренете онлајн продавницу са Звездиним кошаркашким дресовима и артиклима? (Марко Бајић)

– Нешто на ову темо смо већ радили и мислим да ће се у догледно време поправити ситуација, јер фирма која се зове Звезда Форевер је у заједничком власништву фудбалског и кошаркашког клуба тако да би она требало да буде снабдевена реквизитима како фиудбалског тако кошаркашког, али и других клубова у оквиру спротског друштва Црвена звезда.

Да ли се у будућим дешавањима на пољу маркетинга планирају и одређене акције промовисања разних хуманитарних и свих других активности у градовима широм Србије? (Милан Петровић)

– Маркетиншка служба Црвене звезде интезивно ради на новим пројектима из области спортских и хуманитарних акција. Једна од акција која се спроводи у континуитету је да јуниорска и кадетска екипа Црвене звезде на скоро свим утакмицама које играју ван Београда домаћим екипама широм Србије поклања гарнитуру дресова и спортску опрему. На тај начин дају мали допринос клубовима широм Србије да издрже ова кризна времена. У плану је акција обиласка великог броја градова у Србији са промоцијом једног новог концепта и пристипа нашег клуба и обједињавања велике армије навијача Црвене звезде у Србији, а и у региону. Такође, могу да најавим да ће у граду домаћину завршнице Купа Радивоја Кораћа бити организована хуманитарна акција, али детаљи тог плана се још разрађују.

Какав је план за изградњу нове хале у наредних пет година? (Милош Јеремић)

– У складу са обећањима структура на власти Црвена звезда треба да добије исту тренажну халу као и Партизан и то на локалитету око хале Пионир. То је обећање државних структура и ја верујем да ће га они испунити. Поред тога ми имамо локацију и дефинисан пројекат у складу са урбанизмом за изградњу вишенаменске спортске дворане Црвене звезде. Видим реалну могућност да такву дворану можемо да саградимо кроз један нови концепт инвестирања о коме се јако прича последњих година у Србији, а то је партнерство приватног и јавног. То би био храм спорта Црвене звезде са свим пратећим садржајима, а заснован на моделу великих европских и светских клубова.

Да ли ће Црвена звезда, ако буде играла финале Супер лиге играти своје утакмице у Београдској арени? Сигуран сам да би сваку утакмицу Арена била пуна. (Лазар Јанковић)

– У принципу сам сагласан, али вас молим да идемо корак по корак.

Да ли ће бити реализован пројекат нове дворане већег капацитета о којем сте својевремено причали? Реците нешто више о томе. (Владан Лукић)

– Тај пројекат стоји због кризних времена у којима се налазимо. Иначе, локација је Чукарићчка падина, капацитет 11 хиљада места, са још три пратећа кошаркашка терена, мини хотелом и осталим пратећим комерцијалним садржајима.

Шта мислите о Николи Вучевићу и Николи Ивановићу, најбољим младим играчима Црне Горе, члановима КК Будућност? (Кемал Авдовић)

– Мислим да су веома перспективни и добри играчи. Волео бих да их видим у Црвеној звезди.

Зашто презимена играча на дресовима Звезде нису исписана на ћирилици? (Марко Михајлов, Војкан Антић)

– Презимена су била на ћирилици на почетку сезоне и за то смо добили захвалницу од удружења „Ћирилица“ као једини клуб који је имао презимена исписана на ћирилици. Међутим, добили смо примедбе од регионалне лиге па смо били приморани да донесемо одлуку да у АБА лиги презимена наших играча ипак буду на латиници, пошто неки у региону изгледа лошије читају ћирилицу. Такође, треба да знате да Панатиникос, Олимпијакос и московски ЦСКА у Евролиги презимена својих играча на полеђини дресова такође исписују на латиници, јер то захтевају међународна такмичења. У Супер лиги ћемо носити дресове са презименима наших играча на ћирилици.

Која је најталентованија петорка по вашем мишљењу по позицијама у тиму у Србији? (Бранко Убипарип)

– Дали сте ми да направим тежак и незахвалан избор, али потрудићу се да Вам одговорим. Ристић (1995. годиште) је најталентованија петица. Александар Цветковић најперспективнији плејмејкер (1993), а Василије Мицић (1994) играч који може да покрива позиције један и два. Тејић је најталентованија четворка (1995), а ту бих још уврстио Немању Дангубића (1993) и Ребића (1995).

Зашто за тренера Слободана Клипу и Ратка Радовановића нема места у новом концепту Црвене Звезде Београд? (Огњен Петровић)

– Зато што су на њиховим местима неки други људи, а свака сарадња која почне мора и да се заврши.

Повезане вести

20 comments

Awax дец 6, 2011 at 19:16

Odgovorio je na moje pitanje o Morisonu i Bakicu 😀 au koliki tekst,trebalo mi pola sata da procitam sve 😀

Reply
DNL дец 6, 2011 at 21:14

И на моје , лепо ме посаветовао да не живим у прошлости..
У праву је , само су требали да кажу да је раскид са Морисоном због недовољног учинка
( несразмерног са материјалним средстваима која црпи) , а не због локаута..

Reply
dejo дец 6, 2011 at 19:07

i niko da ga pita za rakocevica

Reply
Dark дец 6, 2011 at 19:42

A ni za Bloods-a! 🙂

Reply
Nikola дец 6, 2011 at 17:38

A pazi ovaj sto pita za Vujadina,sto nije ostao,nas najbolji igrac hahaha,au nasmejao me covek,alal mu vera !!

Reply
MarkoFCRS дец 6, 2011 at 16:06

E stvarno kakvi smo ljudi… Pazi koji je tarzan ovaj Marko Ostojić… A ovaj što pita za Fejvorsa ahahaha, ma neće Čović da nam otkrije, dolazi sigurno.. 😀 A ovaj Dejan Obradović traži tu neka obeštećenja, a KK iz Ratkova uopšte ne postoji xD

Reply
Dark дец 6, 2011 at 15:40

E sad vi razmislite… Covek je dosao i posle par meseci izneo pred nas vrlo transparentno celu finansijsku konstrukciju kluba. A kada smo tako nesto imali od strane uprave FK?? E to se zove iskren odnos prema navijacima!!
Koliko god se ne slagao sa raskidom ugovora sa Morisonom i koliko god me je to pogodilo i razocaralo, ovaj projekat ima moju punu podrsku i zato cu na svakoj utamici biti u pioniru. Uostalom, kao i do sada.

Reply
Tomo Karadza дец 6, 2011 at 16:01

A tebi su kao navijacu najbitnije finansije? Ne shvatam vas, ali stvarno… Ni meni nije drago sto imamo dug, i ja bih volio da znam koliki je dug tacno, ali bih vise od toga volio da se malo saberemo i razmislimo, da nam mozda razni ruznali, sportali, isl, nisu nametnuli da na taj nacin upiremo prstom u Lukica i zapitkujemo se koliki nam je dug? Sto nekad neko od vas ne postavi pitanje, koliki dug ima bilo koji drugi klub u Srbiji? Ili mi jedini imamo dug?

Reply
Dark дец 6, 2011 at 19:41

Sustina i cilj mog komentara je bio da ukazem navijacima koji iz nekog, samo sebi poznatog razloga, bojkotuju KK, da grese jer je uprava tog KK daleko iskrenija i otvorenija prema njima za razliku od uprave FK ali svejedno ispostovacu te pa cu ti odgovoriti na pitanja.
Pod 1. Kvazi medije koje si naveo uopste ne pratim, osim kada neko ovde ostavi neki link iz tih tzv medija. Prema tome, mislim svojom glavom!
Pod 2. Dugovi ostalih klubova u Srbiji me uopste ne interesuju i neka se njima bave njihovi navijaci. Upravo u tome i jeste problem kod nas Srba sto stalno zagledamo u tudje dvoriste, a da svoje nismo ni pogledali a kamo li ocistili.
Pod 3. Naravno da mi nisu najbitnije finansije ali slozices se da su u 21 veku finansije jedna od bitnijih stavki u opstanku jednog kluba tako da samim tim navijaci imaju pravo da znaju kako njihov klub stoji finansijski i kakva mu je buducnost, a i sadasnjost. Pogotovo ako je uprava obecala da ce raditi transparentno! Ja kao neko ko redovno placa svoju clanarinu i ko se medju prvima uclanio u klub imam pravo da zahtevam takve informacije.
E sad kad sam ti odgovorio na pitanja, reci ti meni kako je moguce da predsednik KK nakon svega 3-4 meseca moze da nam prezentuje javno i do u dinar kompletnu finansijsku sliku naseg kosarkaskog kluba, dok predsednik FK ne zeli to da uradi ni nakon 3 godine?? Nesto tu nije u redu, zar ne?

Reply
Марко ЦЗБГ дец 6, 2011 at 20:17

Ја бих волео да знам колико дугују сви из СД ЦЗ. И занима ме како мисле да врате дугове и напуне касу. ФК има велику гледаност, спонзоре, продавницу дресова и осталих сувенира, институт чланства па некако и могу да скупе по који евро али остали?

Reply
PERA BOR дец 6, 2011 at 15:13

Majko moja 15 minuta mi je trebalo da procitam tekst.Sav sam zadihan 😀

Reply
Djolle дец 6, 2011 at 15:03

E ovo se zove transparentnost! To mi je najupečatljivije u ovom članku. Jesam i ja malo razočaran dosadašnjim rezultatima ali dajem podršku ovoj Zvezdi zato što, kao i što predsednik reče, drugi izbor (a to je bankrot) nam je uvek moguć i duboko sam uveren da do toga neće doći.

Reply
nra дец 6, 2011 at 14:25

Ovo pitanje sam ja postavio i mislim da mi je realno odgovorio al nisam hteo nista da mu sipam u oci xD to je bilo samo moje misljenje takodje ko sto mislim da on na celu stvarno moze da nas spasi iako stvarno ne odredjuje Pesicu sta da radi onda je ok !!!!!!! Pošto je ovo Srbija, a ona je specifična u mnogo čemu, naročito u otrovu koji pokušavamo jedni drugima da sipamo u oči, nemam nikakav problem da odgovorim na takozvana zgodna i nezgodna pitanja kada se radi o mom sinu. On je u košarci od svoje sedme godine i apsolutno od tada pa do dana današnjeg ništa nije dobio na protekciju. Sve što je dobio zaslužio je svojim radom i zalaganjem iako se stalno nalazio i nalazi se pod mnogo većim pritiskom nego bilo koji igrač. Tako je bilo u FMP-u, a sada je u Crvenoj zvezdi, naravno, još izraženije. Filip Čović je svesno ili nesvesno postao žrtva svoga prezimena i on to junački nosi. Svako kada ne zna šta će sa sobom, a svi smo mi pomalo treneri i svi bismo mi pomalo možda bolje vodili tim od Pešića, tipuje na Filipa Čovića kao uzrok nekakvih naših loših rezultata. Kada su dobri rezultati onda je sve normalno, a kada oni nisu onakvi kakve mi očekujemo onda brzo prepoznajemo navodnog krivca i pravimo raznorazne konstrukcije alibija. Mislim da je konačno došlo vreme da direktno kažem svoje mišljenje na ovu temu. Poruka onima koji su zloupotrebili i zloputrebljavaju moga sina u nekakvim neslaganjima, obračunima i evidentnoj mržnji prema meni, kroz jedan primer FMP – to znači Filp Mora Proigrati – je prosta. Kada se prave ovako gnusne konstrukcije neka oni koji to rade pođu prvo od svoje dece. Ja njima i njihovoj deci želim sve najbolje, jer time čuvam svoje mentalno zdravlje. Nikada ni na jednog trenera nisam uticao niti ću uticati po pitanju da li Filip treba da igra ili ne. Prvog dana kada je Pešić došao u Crvenu zvezdu jasno sam mu rekao da ima odrešene ruke po pitanju selekcije i po pitanju koji mu igrač treba, počevši od Filipa Čovića. Koliko će Filip igrati i koga će zemeniti, ja o tome ne odlučujem, ali sam veoma zadovoljan kako se Filip razvija u svojoj košarkaškoj karijeri. Ko je bolji i ko više i kada treba da igra odlučuje isključivo i samo trener. Verujte mi to je jedina istina. Bez obzira na raznorazne abrove i glasine u kojima se čak ide dotle da navodno Nedović i Cvetković ne igraju jer Filip Ćović mora da igra s obzirom da mu je tata predsenik Crvene zvezde. Ovo je toliko izmišljeno i nerealno i u domenu fantastike da ga ne vredi ni komentarisati. Trener takvog renomea kakav je Svetislav Pešić to sigurno sebi nikada ne bi ni dozvolio. Hvala vam na ovom pitanju jer ste ga postavili iskreno. Mnogi bi verovatno želeli da me pitaju na ovu temu, ali iz raznoraznih razloga to ne čine. Međutim, vaše pitanje mi je dalo priliku da jednom za svagda odgovorim na sve to.

Reply
Marko дец 6, 2011 at 13:54

A zamislite Lukica da ovako otvoreno odgovara na finansijska pitanja 🙂

Reply
Dark дец 6, 2011 at 15:41

Nemoguca misija! 🙂

Reply
Tomo Karadza дец 6, 2011 at 15:55

A sto malo ne zamisljas djurica da ovako otvoreno odgovara na pitanja o finansijama?

Reply
Vlada Tosic дец 6, 2011 at 13:27

Da li Filip Čović ima klauzulu u ugovoru da može da napusti klub u slučaju završetka lok-auta u NBA ligi? (Rambo Petković)
POSLE OVOGA IDEM U SKOLU SRECAN !!! Majko moja kakvi smo mi ludaci 😀 😀 😀

Reply
baba simana дец 6, 2011 at 18:52

ubedljivo najjace pitanje.. koliko sam se iskidao kad sam procitao 😀

Reply
Danilo дец 6, 2011 at 12:56

Svaka cast nasem predsedniku Covicu! Covek se bori, i sve radi transparentno. Ubedjen sam, da ce Covic uraditi mnogo za Crvenu Zvezdu. Samo polako, doci ce sve na svoje mesto. Greska je jedino Pesica, sto se oslonio na neiskusan tim, morao je da insistira na pojacanja, iskusne igrace.

Reply
Tomo Karadza дец 6, 2011 at 15:56

Iskusne igrace?! Decko, totalno pogresno si ukapirao koncept. Ovoliko price i tebi i dalje nije jasno…

Reply

Leave a Comment