Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновије

Најава 5. кола АБА лиге: ФМП – Црвена звезда

Услед првог пораза у овој сезони, Црвена звезда улази у овај меч са надом да ће макар продужити свој победнички низ у АБА лиги. Екипа Милана Томића је још једном показала да игра са доста осцилација и да су били тачни коментари да екипа још увек није ни близу свога максимума, што је уједно истакао и сам Томић.

У нову сезону је ФМП ушао са доста измењеним саставом, с обзиром да су још у току претходне остали без Филипа Човића и Алексе Раданова, док су њиховим стопама овог лета кренули Оџо, Ненадић и Симанић. ФМП се до сада показао као изразито домаћинска екипа, с обзиром на то да су на гостовањима бележили убедљиве поразе. Тим из Железника важи за једну од најнеефикаснијих екипа у АБА лиги. Велики удео у томе чини проценат шута за три поена (око 25% – најнижи у лиги), што додатно добија на тежини када се узме у обзир чињеница да само Цибона испаљује више тројки по мечу.

Најбољи појединац ФМП-а, Драган Апић, бележи на почетку сезоне нешто више од 21 поена по мечу, што га чини другим најбољим стрелцем АБА лиге. Иначе, Апић је први део прошле сезоне провео управо у Црвеној Звезди, док је остатак сезоне провео у ФМП-у. Што се тиче овогодишњих појачања, за сада се најбоље показао Матиц Ребец, док се Рет још увек навикава на европски начин кошарке, с обзиром да му је ово прва професионална сезона. Како тренутно стоје ствари, ФМП ће и у овој утакмици бити ослабљен услед изостанака Лазаревића, Пауновића и Диресе.

Остаје да се види да ли ће Црвена звезда успети да настави са стопроцентним учинком у АБА лиги, или ће ФМП коначно успети да дође до победе против црвено-белих након дугог низа пораза.

ФМП – Црвена звезда

Субота 27.10.2018. почетак у 18:30

Кошаркашка дворана ФМП Железник, пренос на Арени Спорт 1

Повезане вести

Leave a Comment