Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Ветерани гостовали у Бечу

Ветерани Црвене звезде наставили су низ гостовања, а овај пут легенде клуба имала је прилике да упозна бечка публика.

Предвођени капитеном Владимиром Петровићем, црвено-бели ветерани гостовали су у Аустрији где су уз срдачан дочек одиграли ревијални меч са Динамом из Беча.

Дуел са чланом пете аустријске лиге са трибина је пратило око хиљаду гледалаца чиме је још једном потврђена љубав дијаспоре према највећем клубу на Балкану.

Мотивисани домаћин пружио је одличну партију, чак и стигао до предности у 10. минуте, али су Београђани до краја меча успели да изборе реми поготком Марковића у 50. минуте са беле тачке.

Стартну поставу тима који је са клупе предводио Милош Шестић чинили су: Радуловић, Бингулац, Васиљевић, Стевановић, Чула, Ђукић, Петровић, Стојановић, Марковић, З. Николић. Играли су још: Б. Николић, Крњешевац, Сеовић, Милосављевић, Туркаљ, Мандић, Манојловић.

По завршетку меча није изостало дружење са публиком, али и спортским ривалом, а осим актера меча пажњу присутних привукла је и деледација црвено-белих коју су чинили: Саша Марковић, Шкрбић, Дуле Савић, Миле Јовин, Здравко Боровница, Бранимир Кантар, Ранко Тодоровић, браћа Совран, Бранислав Јоцић и Јовица Николић.

Још једном се аустријска престоница показала као један од центара српске дијаспоре, а судећи по утисцима које су наши ветерани понели по повратку на ушће Саве у Дунав, гостовања у Аустрији остаће лепа традиција.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment