Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеСпортско Друштво

Ускоро нови број Звездине ревије

Нови број Звездине ревије (659), најстаријег спортског часописа у Србији, изаћи ће почетком следеће недеље.

У новом броју Звездине ревије моћи ћете да прочитате све о противницима наших фудбалера у Лиги шампиона, да прочитате извештаје са европких утакмица наших фудбалера и са финалног турнира АБА Суперкупа, првог трофеја наших кошаркаша у овој сезони. Писали смо о шампионским титулама Звездиних веслача, атлетичарки и атлетичара, аутомобилиста…

Први број Звездине ревије изашао је 18. марта 1961. године. Први пут Ревија Спортског друштва Црвена звезда је објављена 1945. године, излазила је кратко, да би опет заживела 1953. године, а редовно је почела, без престанка, да излази од 1961. године. Ревија је била први месечник који је изашао у пуном колору у бившој Југославији.

Од тог првог броја 1961. године Звездина ревија излази у континуитету, сада већ 57 година! Звездина ревија је излазила и као додатак у Политици, најстаријем дневном листу у земљи.

За Звездину ревију су писала велика имена српског новинарства Стојан Протић, Љубиша Вукадиновић, Богдан Тирнанић, Добривоје Јанковић, Мирко Стаменковић, Павле Јовановић, Радомир Јеремић „Пири“… Имали смо част да читамо приче које су проистекле из пера доајена српске књижевности Бранка В. Радичевића и Моме Капора.

Писали су и наши спортисти и људи који су постављали темеље Црвене звезде, Рајко Митић, први уредник Звездине ревије, Слободан Ћосић, Небојша Поповић, Љуба Ловрић, Милорад Соколовић, Бранка Прелевић, Милан Томић…

Својим фотографијама чувене утакмице и спортске манифестације овековечили су Ивица Михајловић, Волтер Јадешин, Небојша Параушић, Марко Метлаш, Никола Скендерија и многи други.

Поћетком следеће недеље изаћи ће 659. број. Звездина ревија у овом броју извештава и бележи резултате наших спортиста и клубова, упознаје нове младе звездаше са историјом Спортског друштва Црвена звезда и прича нашу звездашку причу.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment