Moja Crvena Zvezda
FeaturedКошаркаНајновије

АБА лига 6. коло: Црвена звезда – Цедевита

Након победа против ФМП-а и Галатасараја, Црвена звезда ће желети да настави свој победнички низ у утакмици против Цедевите. Може се рећи да је Цедевита постала Звездина „редовна муштерија“, с обзиром на то да су београдски црвено-бели славили у претходних шест мечева на свом паркету. У новој сезони АБА лиге, Црвена звезда је једина екипа уз Мегу која има максималан учинак, док Цедевита тренутно има негативан однос победа и пораза (2:3). Цедевита је у прошлом колу направила велики преокрет у последњој четвртини против Будућности и тако најавила свој повратак у борбу за плеј-оф.

Цедевита је у последње време прошла кроз неке корените промене, које нису типичне за овај део сезоне. Поред промене на клупи где је Славен Римац, који је већ водио Цедевитин тим у хрватској лиги, заменио шпанског стручњака Сита Алонса, дошло је до промена и у самој управи клуба. Место председника је преузео Емил Тедески, док је за новог спортског директора именован Вељко Мршић, иначе бивши тренер загребачке екипе. Такође су се појавила писања на порталу „Јурохупс“ да се касни са платама страних играча, али је управа Цедевите демантовала ту вест.

Дошло је и до одређених промена када је у питању састав играчког кадра. Агилар, Лима и Маџет нису били део екипе у претходне две утакмице, док су Кук, Бел, Кобс и Бените за сада задржали своја места у тиму. Римац је одлучио да пружи прилику играчима који су до сада углавном наступали у домаћем првенству, попут Перковића, Катића, Бошњака, Баја и Жганеца. У међувремену, Цедевита је вратила и свог бившег играча Џејкоба Пулена, који се у прошлости повезивао и са доласком у Црвену звезду. Додуше, питање је колико ће минутажу имати у овој утакмици, с обзиром да се недавно прикључио екипи и да је прошлу сезону провео у Ирану и другој Турској лиги.

Овом победом би Црвена звезда дошла до тријумфа против још једног конкурента за трон и тако би направила битан корак ка очувању првог места на табели.

Црвена звезда – Цедевита

Субота 3.11.2018. почетак у 21:00

дворана „Александар Николић“, пренос на Арени спорт 1

Повезане вести

Leave a Comment