Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Нова победа наших одбојкаша

У оквиру 7. кола БПШ Супер лиге Србије одбојкаши Црвене звезде дочекали су екипу Спартака из Љига и остварили нову победу.

Црвена звезда : Спартак Љиг 3:0 (25:20, 25:18, 25:20)

Црвено-бели одбојкаши меч су отворили серијом од 4:0 и ту стечену предност одржавали су већим делом првог сета. Ипак, у самом финишу при вођству нашег тима од 23:15 када се мислило да ће све бити врло брзо решено, гости из Љига праве серију 0:4 и уводе сет у неизвесну завршницу. Црвено-бели су ипак успели на време да схвате озбиљност ситуације и поведу са 1:0.

Други сет, као и први започиње нашом серијом. Овога пута Спартак је стигао до првог поена у сету, али црвено-бели серијом 5:0 стижу до прве осетније предности. Наставак сета углавном је донео игру поен за поен, да би Црвена звезда при резултату 20:17 направила серију од четири узастопна поена чиме је питање победника сета било решено.

Трећи сет гости започињу нешто боље. Нису дозволили нашим момцима да на самом почетку стекну предност и имали су егал до резултата 4:4. Тада црвено-бели са шест поена уз само један поен гостију стижу до осетније предности. У наставку у равноправној игри Црвена звезда стиже до прве меч лопте при резултату 24:15. Одбојкаши Спартака као да тек у том моменту почињу да играју и са пет узастопних поена приморавају клупу Црвене звезда на тајм-аут при резултату 24:20. Савети су дали резултат и већ у следећем нападу Нејић доноси победнички поен за максималну победу.

Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 150. Судије: Светлана зотовић и Дејан Рогић. Трајање меча: 76 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 2, Јевтић (либеро), Ђурђевић, Тадић 8, Машуловић 10, Петровић 1, Нејић 14, Синђелић 2, Јовановић 3, Додић 13, Андоновић. Нису играли: Петковић, Д. Павловић. Тренер: Драган Кобиљски.

СПАРТАК: Макисмовић 3, Јовичић (либеро), Сајић 1, Перић 8, Гајевић 11, Мирковић 5, Медурић 4, Поповић, Миловановић 4, Јанковић (либеро). Нису играли: Ђорђевић, Лалић. Тренер: Владимир Шаренац.

Након овог сусрета Црвена звезда се учврстила на челу табеле са 17 освојених бодова, Два бода мање на другом месту има Војводина НС семе, али Новосађани имају и један меч мање одигран.

У наредном 8. колу БПШ Супер лиге очекује нас вечити дерби против екипе Партизана. Меч је на програму у петак 9. новембра.

(фото: ОК Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment