Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Васић у Звезди

Црвена звезда појачала је бековску линију. Црвено-бели дрес до краја сезоне носиће Никола Васић (194, 27).

Одлични шутер од августа је тренирао са Звездом, прошао је комплетне припреме на Златибору, а у пријатељском мечу против Слободе у Ужицу доживео је повреду мишића која га је у доброј мери омела да и раније потпише уговор са црвено-белима.

Васић се у међувремену успешно опоравио, све време је вредно тренирао са екипом па је тренер Светислав Пешић одлучио да га стави у такмичарски погон.

Никола Васић је каријеру почео у ОКК Шапцу и са 15 година је дошао у ФМП са којим је освајао титуле у млађим категоријама. За први тим ФМП-а дебитовао је 2002. и са екипом из Железника има два шампионска прстена регионалне лиге и један Куп Радивоја Кораћа. Васић има и интернационалног искуства с обзиром да је бранио боје Аликантеа (2006), Тријумфа (2007, 2008), Фуенлабраде (2009), Кијева (2010) и Плотиехнике (2010).

Веома ми је драго да сам потписао уговор са Црвеном звездом првенствено што је ту тренер Светислав Пешић са којим ћу кроз рад сигурно имати прилику да још више напредујем. Екипа је одлична, веома добро познајем све саиграче с обзиром да сам са њима дуго тренирао. То ће ми у великој мери помоћи да се лако адаптирам јер сам практично већ у систему. Надам се да ћу својим играма помоћи екипи да забележи боље резултате, а посебно задовољство ми причањава чињеница да ћу имати прилику да играм пред најбољим навијачима – поручио је Васић

Директор клуба Давор Ристовић истакао је задовољство ангажовањем Васића:

Ради се о искусном играчу, изванредном шутеру и надам се да ће у великој мери помоћи нашој младој екипи. Доласком Васића не завршава се листа наших појачања. И даље тражимо најбоље решење које ће се уклопити у наш систем и донети нам додатни квалитет – истакао је Ристовић.

Повезане вести

21 comments

Iznogud дец 7, 2011 at 20:33

I treba da se pojacavaju,jer za sada nema nikakvih rezultata,jedni su od najlosijih u jadranskoj ligi,ali pre svega treba dovesti nekoga na pozciji tri ili cetiri. Otisao je Morison,a Radetic je povredjen,tako da bi bilo bolje da to prvo resavaju

Reply
Марко ЦЗБГ дец 7, 2011 at 19:58

Памтим Николу Васића врло добро, играо је у време Савановића, Цветковића, Јоровића, Илића и та екипа ФМП-а је освојила јадранску лигу 2006. (у полуфиналу су унаказили Звезду!).
Ово је добар тим, а ви што сумњате много сте размажени, несртпљиви и нереални. Сетите се да је алтернатива садашњој ситуацији СТЕЧАЈ, а то значи принудна наплата потраживања банака, менаџера и Жежеља и престанак постојања Црвене Звезде!

Reply
strucnjak дец 7, 2011 at 18:30

nista posebno!

Reply
Nenad дец 7, 2011 at 17:32

Svi ste ovde veleki poznavaoci kosarke, svi znate koliko ko ima asistencija, a verujem da pojma o kosarci nemate, Coviceve asistencije su u vecini slucajposledica akcije koja se igra, jer kad se nas napad koji najcesce vrtimo zavrsava zavrsava se pikenpopom, sto znaci da se centar otvara da sut, sto znaci da mu je veoma jednostavno dodati loptu, e sad sve je na centru ako pogodi pise se asistencija, Cova je imao nekoliko asistenzija za kontranapade, al je sve to lose, a one asistencije iz pika nebi trebako ni da se racuna, to moze svako…

Reply
Dražen дец 7, 2011 at 17:55

E pa ja vidim da sam ovde prozvan, buduci da sam se javio za asistencije. Ja sebe ne smatram velikim poznavaocem kosarke, jer to nisam. To su za mene ljudi koji 15 godina prate kosarku redovno. Asistencija je asistencija, i nema te koja se ne treba racunati. Mogu samo reci da je Covic imao nekoliko odlicnih asistencija tokom ove sezone… I da, ja nemam namjeru da branim Covica i da ga dizem u nebesa. On za mene nije potpun igrac iz razloga sto nema dobar sut, barem po onome sto sam gledao ove sezone.

Reply
Nenad дец 7, 2011 at 19:24

Teze je pogoiti zicer u cistoj kontri nego dodati lotpu centru koji se iz pika otvara na sut, to ce ti reci svi koji su igrali ksarku, cenim ja to, kos je kos, ali sad da pricamo kako su to neke asistencije, mnogo je kume…

Reply
thrylos дец 7, 2011 at 16:59

Kakvo pojačanje?! Dečko je skoro 2 godine bez kluba, celu prošlu je igrao BASKET u Šapcu, proletos je odbio Zvezdu (iako nije imao klub ni druge ponude). Uz to 84. godište, a bekova imamo za izvoz. Katastrofa!

Reply
thrylos дец 7, 2011 at 17:43

Vi što lupate minuse kažite šta nije tačno od gore napisanog!

Reply
DSCU дец 7, 2011 at 18:04

Ma bravo bre, apsolutno si u pravu, mogu da biju minuse koliko hoce! Pola njih nije culo za njega sad kao seru nesto!

Reply
NOKIA C5-03 дец 7, 2011 at 16:31

SAMO DA ZVEZDNIN GRB SHVATIS KAO SVETINJU I BICE SVE OK!!!

Reply
Danilo дец 7, 2011 at 16:17

Dobro dosao! Sve sto trazimo od tebe je, da dajes maximum na utakmicama. Zvezdin dres i grb je svetinja, za njega mora da se lije znoj. Verujte momci u sebe i vredno radite, uspeh je zagarantovan.

Reply
Nenad дец 7, 2011 at 15:17

Sto znaci da Nedovic nece imati minutazu…
Bitno je da mi imamo najbolje plejmejkere u ligi, mada onaj Popovic i nije najbolji ali je zato Cova sami krem od evropskih plejmejkera…

Reply
Aleksandar дец 7, 2011 at 15:56

To znaci da ide na poziciju Covica !!!

Reply
Blade_DS дец 7, 2011 at 16:21

Човић је једна обична кеса, која нема појма да игра кошарку, и мислим да је у Звезди само зато што му је ћале председник…И Недовић и Цветковић су за њега мајстори само такви…и мислим да би Кари требао да их форсира много више !

Reply
Dražen дец 7, 2011 at 16:27

Pesic Nedovica forsira na beku, tako da ga nikako ne moze mjenjati sa Covicem. Iskreno ni meni Covic nije nesto posebno, ali evo sada bas gledam, on je ipak po statistici cetvrti asistent ABA lige.

Reply
Драган дец 7, 2011 at 16:35

Дечко се још развија као играч, али има феноменалан осећај за игру. Ко не види да нам је он најбољи асистент у екипи, нек погледа мало боље. Кари не би дошао у клуб да је услов била протекција неког играча, то могу да гарантујем. И ја сам пре за Цвелета јер је Звездино дете, али рећи да је Филип лош и да игра због Небојше, није на месту.

PERA BOR дец 7, 2011 at 15:13

Nije lose.Bolje ista nego nista 😀

Reply
Marko Ruma дец 7, 2011 at 15:10

Onoliko koliko sam ga ja gledao mogu reci sledece : Dobar suter , veoma brz i dobar za kontru i lake poene , odbrana nije losa ali bi morao mnogo bolje (nadam se da ce mu Kari poboljsati taj deo igre) …. Sve u svemu u ovom trenutku solidno pojacanje za nasu Zvezdu a na njemu je da nam to i potvrdi 🙂

Reply
Delija 88 дец 7, 2011 at 15:09

A da dovete nekog centra ? Ili cemo i 5 6 godinu za redom igrati bez centra, pa nas u derbiju buni razlika u skoku 45-4 za glodare.

Reply
Joe дец 7, 2011 at 15:06

Gledao sam ga kako vezba i igra basket bice dobro pojacanje

Reply
ariljac дец 7, 2011 at 15:02

Veoma sam zadovoljan!Cudio sam se sta bi sa covekom…Cini mi se da ce mnogo bolje sada biti sto se tice pobeda…Dobrodosao!!

Reply

Leave a Comment