У шестом колу Еврокупа Црвена звезда гостује у Немачкој екипи Улма.

Улм је кошаркашки тим из истоименог града који има око 120 000 становника. Своје мечеве игра у дворани Арена Улм капацитета 6 100 места. Након одиграних пет кола Улм има скор 2-3 и на деоби је трећег места на табели. У прошлом колу су на свом терену добили Брешу кошем Рајнхарда на 7 секунди пре краја меча. Галатасарај и Андора такође имају скор 2-3 па се може рећи да Улм у сусрет са Звездом улази под притиском победе.

Оно што смо писали у анализи пред меч у Београду добило је своју потврду у касније одиграним мечевима. Улм је екипа која игра брзу кошарку на велики број поседа и у том сегменту су лидери Еврокупа. Последица великог број поседа је нешто већи број поена које постижу у односу на Црвену звезду – Улм 83,8 а Звезда 77,4 по мечу. Са друге стране Звезда је много боља дефанзивна екипа и са просеком од 68,2 поена по мечу тренутно је прва одбрана Еврокупа. Улм противницима дозвољава чак 88 поена и тренутно су четврта најгора одбрана у такмичењу. Нарочито лоше бране шут за два поена што је, узевши у обзир висину и снагу центарске линије Звезде, велика шанса за наш тим. Пошто има најбољу одбрану у такмичењу мало чудно делује податак да је Звезда тим који допушта највише офанзивних скокова својим противницима. Улм је при врху Еврокупа кад је офанзивни скок у питању и то је нешто на шта ће стручни штаб Звезде морати да обрати посебну пажњу.

У борби између брзине и снаге углавном побеђује памет. Зато је рецепт за победу у Улму јасан – паметна игра, спорији ритам, упорно тражење мисмеча и његова сурова експлоатација. Контрола дефанзивног скока. Рецепт је јасан а то да ли је и остварив знаћемо у среду вече. Евентуална победа би Звезди отворила врата наредне фазе Еврокупа и омогућила да, уколико се још неки резултати поклопе, већ у следећем колу против Монака и дефинитивно овери пролаз даље.

ратиофарм Улм – Црвена звезда

Среда 7.11.2018. почетак у 19:30

Арена Улм

3
Коментари

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
rene artoakrvavi zvezdas-DEСрбин са Космета Recent comment authors
  Subscribe  
најновијим најстаријим највише гласова
Обавести ме о
krvavi zvezdas-DE
Гост
krvavi zvezdas-DE

kataklizma od kosarke

rene artoa
Гост
rene artoa

Danas da.

Србин са Космета
Гост
Србин са Космета

Идемоооо, још једна у низу!!!