Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноНајновијеФудбал

Гротло „Маракане“ прогутало Ливерпул!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА- ЛИВЕРПУЛ  2:0 (2:0)

Вече за памћење на стадиону Црвене звезде. У спектакуларној атмосфери, пред испуњеним трибинама и предивном кореографијом преко целог стадиона  Звезда је у оквиру 4. кола Лиге шампиона угостила велики Ливерпул. 

Ношени хуком и атмосфером наши фудбалери су одлично ушли у меч, решени да докажу да се на „Маракани“ нико не може играти па макар противник био и сам Ливерпул.

Већ у 9. минуту Марин је био у солидној прилици али је његов шут није имао довољну јачину за нешто више. Затим су наши играчи извели неколико корнера а посебно је био добар онај у 15. минути када се Савић добро сналази у гужви и шутира преко гола.

Узвраћају гости у 17. минуту, зицер за Стариџа али шаље лопту преко гола. Али након тога „Маракана“ је прокључала, Звезда води. 22. минут и Павков постиже гол. Бен је одлично шутирао голман крајњим напором у корнер. Марин одлично центрира и Павков матира голмана.

Још су сви били под утиском првог гола а Павков изводи нову мајсторију и доводи Звезду у вођство од 2:0. Повукао је лопту ка голу издржао Ван дајка на леђима и разорним ударцем матирао поново голмана и довео цео стадион у екстазу, а Клопа у неверицу.
Након тога Ливерпул је имао више од игре али је Звезда издржала до полувремена и на одмор отишла са великих и невероватних 2:0.

Ливерпул је очекивано у друго полувреме ушао решен да што пре смањи резултат. Клоп је одмах увео Фирмина, имали су више лопту али Звезда је успешно одолевала. Чак је судија можда пропустио да свира пенал, лопта у шеснестерцу је погодила играча Ливерпула у руку али је судија остао нем.

У 58. минуту због повреде игру напушта Стојковић, а уместо њега улази Гобељић.

Ливерпул је све више притискао и стезао обруч око нашег гола и Милојевић је морао изменама да покуша ојачати блок на средини. Па је прво увео Чаушића а у 73. минуту и Јовичића уместо Крстичића.

Ливерпул је нападао али и остављо шансу за конрту нашој екипи, и управо у 75 минуту је Звезда извела добар контра напад али Гобељић није успео да га боље заврши.

Имали су гости више од игре, константно покушавали, али Звездина перфектна одбрана је успешно одолевала и јуначки се бранила и одбранила. На семафору је остало великих 2:0.

Звезда  је у бриљантној партији бацила на ноге велики Ливерпул и доказала да ипак није случајно у Лиги шампиона. И да кад нешто страшно желиш можеш то и остварити небитно кога имаш за противника и са којом силом се суочаваш. Маракана је остала неосвојива тврђава и на њој игра велики и истински шампион! 

„Бој не бије светло оружје него бој бије срце у јунака“ ЗВЕЗДО ВЕЛИКА СИ!!!

Стрелци: 1:0 – Павков у 22, 2:0 – Павков у 28. минуту.
Стадион: „Рајко Митић”. Гледалаца: 53.000. Судија: Антонио Матеу Лахоз. Помоћници: Пау Себријан Девис и Роберто Дел Паломар (сви из Шпаније). Жути картон: Марин (Црвена звезда).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић (од 59. Гобељић), Савић, Дегенек, Родић, Крстичић (од 73. Јовичић), Јованчић, Срнић, Бен, Марин (од 64. Чаушић), Павков.
ЛИВЕРПУЛ: Алисон, Александр-Арнолд (од 46. Гомез), Матип, Ван Дајк, Робертсон, Милнер, Лалана (од 79. Ориги), Вајналдум, Салах, Мане, Стариџ (од 46. Фирмињо

Повезане вести

20 comments

djordje нов 7, 2018 at 18:17

Za tri nedelje , 21 dan u sredu 28 novembra. Igramo kao gosti protiv Napolija. Pa ako odigramo takticki dobro. I ako Napoli ima los dan. Mozemo ih onda dobiti. Ali moramo da odigramo takticki dobro. Da se nadamo da ce Napoli imati los dan. I najvaznije je da budu svi igraci zdravi. I jos nesto nereseno u toj utakmici ni nama ni Napoliju ne odgovora. Cak i ako dobijemo sto se ocekuje. U zadnjem sestom kolu pred nasim navijacima 11 decembra Пари Сен Жермен. Ako mislimo i hocemo da prodjemo ovu grupu. Moramo obe utakmice da pobedimo. Ni u kom slucaju ne smemo da izgubimo. Ali sve ce zavisiti od utakmice sa Napolijem u ligi sampiona.

Reply
Goran нов 7, 2018 at 17:35

Kakva razvaljotka,Liverpulu nabijeni kompleksi…Mogao je i Arsenal ovako prosle godine da prodje ali i njih smo oprali pre…kao i Lester…Nabila Zvezda pegavim debilima komplekse zesce ha,ha…

Reply
Sasa нов 6, 2018 at 23:42

Pobediti Liverpul ne mozes samo dobrim timom i trenerom. Zvezda je veceras pokazala koliko je ipak mocan klub. Najveci na Balkanu!

Reply
mnogo smo jači нов 6, 2018 at 23:33

bravooo! pavkov uvek sam govorio da je veliki igrač nismo ni sami svesni kakav uspeh,,uzivajte delije

Reply
ivan niksic нов 6, 2018 at 23:31

,,This is Sparta!“, ma ne, sad je
,,THIS IS CRVENA ZVEZDA!!!“
Velicanstvena Pobjeda Evropskog i Svjetskog Sampiona nad Evropskim i Svjetskim Sampionom!
Duboki naklon i veliko hvala Miloju i momcima u svetom crveno-belom dresu na fantasticnoj, nevjerovatnoj i nestvarnoj pobjedi i prelijepoj i nezaboravnoj veceri!

Reply
Hadži Dragan NBG нов 6, 2018 at 22:40

Od Krasnodara čekam ovu energiju. Bravo momci, ponosan sam na vas.

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 6, 2018 at 23:54

brate uzivaj

Reply
teks viler нов 7, 2018 at 15:58

Ти си крвави највише пљувао и Павкова.И Терзу што га је довео.

Reply
rene artoa нов 6, 2018 at 22:34

NIKAD NE PODCENJUJ ZVEZDU SVETSKOG SAMPIONA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Estrella Roja нов 6, 2018 at 22:03

To je ona Zvezda koju smo priželjkivali pominjući istoriju, posebno onu generaciju koja je prvi put u sedamdesetim tada pobedila Liverpul kući i izbacila ga iz Kupa Šampiona. Možemo i izgubiti na Marakani, ali nikad ne smemo biti kalkulantski miševi koji ne šutnu na gol. Moć Marakane mnogi igrači prethodnih godina i već dve decenije nisu shvatili, neka bude ova generacija koja će razbuditi hiberniranog lava. Ironija je da smo ovom pobedom isplatili par promašaja na čelu sa Čaušićem. Pavkovu veliki naklon, skroman i potcenjen pokazao je da ima nešto što i mnogo bolji fudbaleri u Zvezdi nisu imali, tj. instinkt ubice i petlju. Još sam u euforiji.

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 6, 2018 at 22:45

haha..lepo si reko da isplatimo promasaje:causic,meleg,stojiljkovic,kafu…neka bude ovo opomena terzi da ne srlja sa propalim igracima

Reply
Dragan нов 6, 2018 at 21:57

Fantazija.Vrh.Nema dalje!!!

Reply
MILOS RANKOVIC нов 6, 2018 at 21:51

OVO SMO ZELELI DA IZGINEMO NA TERENU I POKAZEMO ZVEZDAMA KO JE ZVEZDA SAD CE TE MALO SUTRA DA PRODJETE SRECA VASA NECE BOLJE NI PSZ PROCI KAD DODJE NA RAJKA NECE NAS NIKO SKORO POBEDITI NA RAJKU HTELI ILI NE NEPRIZNATI ZVEZDA BEZ DELIJA NE MOZE KAKVA KOREOGRAFIJA SUZE SU MI KRENULE SRCE ME UBI KAKVI PRIMITIVCI SALAH SE SMEJE NA POCETKU UTAKMICE MISLI RAZBICEMO IH SINE TI I NEZNAS STA JE KOREOGRAFIJA ONI PRIMADONE MI SMO ZA VAS GOSPODA I MAJSTORI FUDBALA ZIVITE PO VILAMA KUPATE SE U SAMPANJCU DOK NASI IGRACE CUTE I RADE IGRAJU PO NJIVAMA I DODJU I RAZBIJU VAS MILOJE SVAKA CAST KAO I IGRACIMA I DELIJAMA

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 6, 2018 at 21:23

AU…sta bi ovo..ovo je poezija..uzivajmo dugo..poz svim delijama

Reply
Suhoj37 нов 6, 2018 at 21:16

Momci nemam reči!!!Ja sam ponosan!!!Ma srce hoće da mi iskoči!!!SVAKA VAM ČAST!!!Prvo poluvreme ste me oduševili. Nisam mogao da verujem kako igramo. Liverpul davno nije bio toliko nemoćan protiv nekoga. Drugo poluvreme smo malo popustili ali zato je tu bio MILAN BORJAN! Gledam ovde u Slovačkoj utakmicu i kako su nas ovde Grobari za*ebavali i ismevali posle 6:1 i 4:0 od PSG-a i Liverpula, ali sada su u mišijoj rupi. Mi naravno smo više puta dokazali koliko smo veći od njih i ne diramo ih, mada bi ih sada drage volje urnisali. Još jednom veliko BRAVO za sve momke i za neverovatno hrabru igru večeras. OVO JE ZVEZDA!
PS-Je*o vas Boaći! Milan Pavkov je za njega doktor!!!

Reply
Србин са Космета нов 6, 2018 at 21:11

Браво момци!!!
Сјајноооо!!!
Честитке свим звездашима!!!

Reply
josif нов 6, 2018 at 21:11

Dovoljna je jedna rec!MILAN PAVKOV!Inace ribari pronasli Zeksa,bacio se u savu ali ga spasili,bice emisije.pozz

Reply
Godzy нов 6, 2018 at 21:04

Шта би ово, сунце ти… :razm:

Reply
Vladimir нов 6, 2018 at 21:11

Ово је Црвена звезда!!!

Reply
Godzy нов 6, 2018 at 21:16

Ваистину Звезда!

Reply

Leave a Comment