Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноНајновијеФудбал

Милојевић – За ово се живи, играли смо срцем

Владан Милојевић заједно са стручним штабом и својим фудбалерима креирао је историјски успех Црвене звезде. Ливерпул је савладан са 2:0 у 4. колу Лиге шампиона, а наш тренер је открио шта је било кључно да остваре историјски тријумф.

– Дивно вече за нас! Стварно смо одиграли одличну утакмицу. Знали смо против кога играмо, доста смо причали о Ливерпулу, и даље мислим да ће борити за титулу у Лиги шампиона. Без обзира на тактички договор, били смо заиста добри у свим фазама игре. Мало су нас пореметиле принудне измене, али смо парирали на најбољи начин – почео је причу Милојевић.

Звезда је дошла до прве победе у Лиги шампиона, а за велико славље задужен је био двоструки стрелац Милан Павков. Горостасни нападач затресао је мрежу у 22. и 29. минуту.

– Знали смо да ће њихов притисак у другом полувремену бити још већи због наша два гола предности, што се видели и са изменама господина Јиргена Клопа у паузи. У наставку је дуел можда изгледао као онај у Ливерпулу, али су моји играчи одиграли срцем, дали последњи атом снаге и честитао бих мојим момцима. Посебно ми је драго што победу можемо да посветимо свим нашим навијачима, дивној публици која је направила фантастичан амбијент – рекао је Милојевић и посебно нагласио:

– За ово се игра, за ово се живи. Ово само Звезда може да приреди. Овај тријумф је за наш народ, за Београд, све у Србији, за цео регион. У фудбалу новац игра огромну улогу, пресудан је за формирања екипе, али смо одиграли срцем, поготово због сјајне атмосфере. Ово је прва победа за нашу земљу у групној фази Лиге шампиона и ова генерација је део лепог јубилеја. Идемо даље, уживаћемо у овој вечери, већ сутра се окрећемо новим обавезама.

Тренер шампиона Србије истакао је шта је посебно важно после овакве победе у елити.

– Ово је за нас велико искуство. Лига шампиона је као такмичење много изнад Лиге Европе. Играмо против фантастичних екипа. Поновићу да је ово за нас огромно искуство. Направили смо корак да Звезду враћамо тамо где и припада. Причао сам да буџет игра велику улогу у светском фудбалу, али ово може да буде припрема за оно чему тежиму, а то је да стално играмо са најбољим клубовима што Звезда сходно историји и заслужује. Дефакто је ово и највећа победа у каријери, али заиста се радујем сваком тријумфу. Јесмо победили Ливерпул, мада много више ће нам значити да искористимо уочене тенденције савременог фудбала да мене начине бољим тренером, као и моје сараднике, и да моји играчи извуку поуке. Желео сам да учимо од најбољих и тиме постанемо још бољи.

Историјски тријумф ће сигурно заузети посебно место у црвено-белим књигама.

– Често кажем да историја има проблем са далековидошћу, тек ћемо видети где би ова победа требало да буде смештена. Време ће показати на ком месту ће бити рангирана у нашој историји.

Не воли тренер Звезде да истиче појединце, јер су сви заслужни за огроман успех. Јавност је занимало како су Срнић и Родић зауставили Салаха, потом и Манеа у другом полувремену, те шта Милојевић мисли о головима Павкова.

– Било би некоректно према осталим играчима да издвајам појединце, јер то није мој принцип. Тако то не би сада радио. Цела екипа је фантастично одиграла, Срнић и Родић су одрадили свој део посла, драго ми је и због Павкова, вредно ради и показао је како се исплати када се један спортиста који је тих, труди да буде најбољи. Открићу вам и зашто је то тако, зато што су поштени према себи, онда их Бог награди када је најслађе, јер су стрпљиви. Тако је за Павкова, тако је и за Јованчића, играчи који су можда најтише дошли у клуб, са најмање помпе. Знате да сам велики верник, ништа није случајно.

Милојевић је посебно објаснио како би за 20 година унуцима причао о периоду у Звезди.

– Не размишљам о томе. Ове ствари су лепе, волео бих зато још веће победе у Црвеној звезди. Нисам неко ко гледа далеко у будућости. Могу само да кажем да ће ми унуци навијати за Црвену звезду и бити велики звездаши. Јако верујем у ову екипу, јако добро познајем моје момке и њихове могућности. Протекле две утакмице у гостима су за мене биле необјашњиве, јер нисмо били онакви какви умемо. Били смо на минимуму минимума. Искрено причам, рекао сам им да уживају, да буду што јесу, да играју и преузму одговорност. Да не покушавамо да урадимо нешто што никада не радимо. Хтели или не, они су млади момци, читају све шта се пише, није им лако да се носе са свиме. Када имате празан ход минут или два, то вам против ових ривала одмах ствара велики проблем. Играли смо пред људима који нас јако воле, крцат је био стадион… Сваки резултат ће ићи мени на душу, то сам им рекао, јер знам да су их претходна два резултата јако оптеретила, можда нису донекле могли да се изборе са тим, то смо морали да анулирамо и избацимо из подсвести. Поента је да треба да верују у себе и свој рад – завршио је Милојевић.

Повезане вести

2 comments

krvavi zvezdas-DE нов 6, 2018 at 23:51

doktorska taktika Miloja..klanjam ti se

Reply
ivan niksic нов 6, 2018 at 23:33

Veliko sportsko i ljudsko hvala na predivnoj i nezaboravnoj veceri, Miloje!

Reply

Leave a Comment