Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

АБА лига 7. коло: Петрол Олимпија – Црвена звезда

Након још једног слабог издања на гостујућим паркетима, овог викенда у АБА лиги Звезду очекује дуел са љубљанском Олимпијом. Иако је последњи пораз у Љубљани Звезда забележила пре шест година, сигурно је да изабранике Милана Томића не очекује лак посао у дворани „Стожице“.

Између два кола АБА лиге, обе екипе су доживеле поразе у европским такмичењима. Олимпија је изгубила на свом паркету од Нептунаса, који је пре пар сезона одмерио снаге са Црвеном звездом у Евролиги. Петрол Олимпија се тренутно налази у доњем дому регионалног такмичења са две победе и четири пораза. Једине победе су до сада забележили на домаћем паркету.

Сигурно је да Олимпија ове сезоне представља једну од занимљивијих екипа у АБА лиги. Услед промена у самом врху клуба, где се сада налази некадашњи функционер АБА лиге Роман Лисац, дошло је и до промене принципа у формирању екипе. Челници словеначког клуба су решили да се сконцентришу на ангажовање младих и перспективних играча. Још прошле сезоне је дошао Санон кога је Вашингтон на овогодишњем драфту изабрао као 44. пика, док су му се ове сезоне прикључили Лука Шаманић, Блаж Месичек и Марко Симоновић. Недавно је ову екипу појачао и Скоти Рејнолдс, некадашњи члан Цибоне, али се за сада није изборио за значајнију минутажу. Такође су наставили са трендом довођења играча из Мега Лекса, тако да им се овог лета прикључио репрезентативац БиХ Александар Лазић. 

Екипа са Малог Калемегдана ће сигурно тражити повратак на победнички колосек и очување лидерске позиције у регуларном делу АБА лиге. Остаје да се види да ли ће Црвена звезда наставити са неубедљивим издањима на гостујућим паркетима или ће пружити нешто квалитетније партије.

Петрол Олимпија – Црвена звезда

Субота 10.11.2018. почетак у 17:00

дворана „Стожице“, пренос на Арени Спорт 1

Повезане вести

Leave a Comment