Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

У Европи нико као Звездин тандем

Црвена звезда је историјском победом над Ливерпулом (2:0) украсила низ сјајних резултата у Европи, а значајну улогу у успеху имали су Милан Борјан и Ел Фарду Бен, неизоставни двојац на интернационалној сцени.

 

Фудбалери црвено-белих одиграли су 12 утакмица на међународној позорници у досадашњем делу сезоне, а само Милан Борјан, чувар мреже шампиона Србије, може да се похвали сваким минутом проведеним на терену.

Управо је наш сјајни голман рекордер по времену проведеном на терену током актуелне сезоне у УЕФА такмичењима – 1.110 минута.

Друго место међу играчима са највише европских минута од јула заузима такође Звездин члан, Ел Фарду Бен, са 1.084 минута, испред двојца из Ренџерса: Таверније – Голдсон и дефанзивца Диделанжа Пемпеха са по четири минута мање.

Упркос чињеници да су играчи шкотског и луксембургског представника одиграли сваки минут на европској позорници, разлику у минутима представља пола сата продужетка играног у Трнави, а у којем су Борјан и Бен имали удела.

Још импресивније бројке црвено-белих спречио је пех Филипа Стојковића који је због повреде у 59. минуту напустио терен против Ливерпула и тако прекинуо низ од 27 узастопних утакмица на европској позорници, задржавши се на 1.079 овосезонских интернационалних минута.

ИГРАЧИ СА НАЈВИШЕ МИНУТА У ЕВРОПСКИМ ТАКМИЧЕНЈИМА ОВЕ СЕЗОНЕ
Милан Борјан      Црвена звезда   1.110
Ел Фарду Бен       Црвена звезда   1.084
Џејмс Таверније           Ренџерс             1.080
Конор Голдсон     Ренџерс             1.080
Џери Пемпех   Дуделанж             1.080

Повезане вести

Leave a Comment