Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноНајновијеФудбал

Бисери наставили победничке низове

Омладинци су наставили да нижу успехе и продужили су серију на шест узастопних победа у домаћем првенству за крај првог дела такмичења. Од дуела са Радничким у Нишу крајем септембра, изабраници Братислава Живковића знају само за славља у последњих месец и по дана.

 

Редом су савладали Динамо 1945, ОФК Београд, Војводина, БАСК, Јединство и сада Интернационал.

 

Стрпљиво су наши омладинци у Раковици тражили пут до мреже, по две врло добре шансе имали су Јочић и Ђорђевић, да би повели у 39. минуту. Дуго је трајала та акција по десној страни, Стојановић се ослободио чувара и црвено-бели су повели после прецизног ударца Борисава Бурмаза на асистенцију Кукоља са крила.

 

Звездини омладинци су имали минимално вођство приликом одласка на предах, а Интернационал је прилично срећно изједначио у 51. минуту аутоголом Миликића, кога је Кукољ погодио у намери да избаци лопту.

 

Резултат 1:1 није дуго био на снази, пошто је нашим талентима било потребно три минута да поново поведу. Михајло Ђорђевић је искоса са десне стране послао лопту испод голмана домаћег тима за друго вођство.

 

Живковићеви пулени су апсолутно контролисали дешавања на терену и пет минута пре краја обезбедили тријумф. Резервиста Дедијер идеално је центрирао са левог крила, а Бурмаз главом проследио лопту у мрежу за други погодак на мечу и 3:1.

 

До краја је Интернационал преко Баждаревића успео да ублажи пораз, али су Звездини омладинци шести пут заредом освојили цео плен.

 

Омладинци: Интернационал – Црвена звезда 2:3 (0:1)

 

Стадион: Раковица.

Судија: Иван Стаменковић.

Стрелци: Миликић (аутогол) у 51. и Баждаревић у 90. за Интернационал, а Бурмаз у 39. и 85. и Ђорђевић у 54. минуту за Црвену звезду.

Жути картон: Стојановић (Црвена звезда).

 

Интернационал: Бекић, Бркић (од 78. Миловановић), грујић, Филиповић, Антић, Виторовић (од 41. Ивковић), Рашковић, Вучетић, Ковачевић (од 66. Баждаревић), Милиновић (од 81. Тркуља), Парента (од 62. Стојаноски).

Црвена звезда: Гордић, Кукољ, стајић, Аџибаба (од 89. Пулетић), Миликић, Јовичић, Великић (од 66. Ајдиновић), Стојановић, Бурмаз (од 86. Стојанчић), Јочић (од 81. Дедијер), Ђорђевић (од 78. Купусовић).

 

Убедљивом победом над Радом, кадети Црвене звезде спустили су завесу на први део шампионске трке.

 

Вођство црвено-белима донео је Њамцуловић у уводним минутима меча, а минимална предност била је на снази до 66. минута кад је Пантовић на додавање Пиплице удвостручио предност. Само два минута касније Пантовић је новим голом, после акције по десној страни, разрешио све дилеме по питању победника и најавио шесто славље у низу.

 

Тачку на дуел, са два поготка у завршници меча ставио је Бабић демонстриравши у обе ситуације невероватну брзину и хладнокрвност приликом реализације.

 

Кадети: Рад – Црвена звезда 0:5 (0:1)

 

Стадион: Помоћни терен стадиона „Краљ Петар Први“.

Судија: Дејан Глигоријевић.

Стрелци: Њамцуловић у 10, Пантовић у 66. и 68. и Бабић у 84. и 86. минуту.

Жути картони: Максимовић, Ћоровић, Васиљевић, Драговић, Добријевић (Рад), Илић, Радуловић, Писар (Црвена звезда).

 

Рад: Нешић, Ћоровић, Ђорђевић, Васиљевић (од 70. Гашић), Добријевић, Марковић, Максимовић (од 52. Чобељић), Јобановић, Младеновић (од 58. Стојановић), Аћимовић (од 52. Драговић), Дељанин (од 70. Тошић).

Црвена звезда: Гутеша, Митровић (од 70. Максимовић), Пријовић, Матић (од 74. Радовановић), Лукић, Писар, Њамцуловић (од 64. Пантовић), Илић (од 69. Пантовић), Бабић, Пиплица (од 67. Елевен), Радуловић.

Повезане вести

Leave a Comment