Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеРепрезентацијаФудбал

Обавезе Звездиних репрезентативаца

Репрезентативне обавезе су на снази у предстојеће две недеље и добро ће доћи фудбалерима Црвене звезде да мало предахну, али одмор не важи за све, јер ће многи од њих играти за националне тимове.

На списку А репрезентације Србије нашли су се леви бек Милан Родић и неуморни везиста Бранко Јовичић. Они ће бити на располагању за утакмице Лиге нација и утакмице „орлова“ на домаћем терену против Црне Горе (17. новембар) и Румуније (21. новембар).

Позив у репрезентацију Црне Горе за мечеве у Лиги нација добио је и десни бек Филип Стојковић, али је морао да се захвали због повреде.

За провере младе репрезентације Србије против Црне Горе и Македоније позвана су тројица црвено-белих талената. Шансу у дуелима против Црне Горе (15. новембар) и дан касније против Македоније могли би да добију голман Александар Станковић, Алекса Терзић и Дејан Јовељић.

Звездин сјајни голман Милан Борјан браниће мрежу репрезентације Канаде, коју 18. новембра чека битан изазов на гостовању у квалификацијама за Мундијал 2022. године у Катару.

Фантастични штопер Милош Дегенек има обавезе у репрезентацији Аустралије, већ је отпутовао у земљу „кенгура“ и могао би на домаћем терену да одигра две пријатељске утакмице против Јужне Кореје и Либана.

За репрезентацију Коморских острва и овога пута би могао да наступи офанзивац Ел Фарду Бен, чији национални тим 17. новембра чека дуел са репрезентацијом Малавија у оквиру квалификација Купа афричких нација. Бен је у одличној форми и био је стрелац за национални тим и против Камеруна и против Марока, коме је два пута затресао мрежу.

Искушење у виду турнира за пласма у елитну рунду квалификација за Европско првенство предстоји и омладинским репрезентативцима међу којима су Милош Гордић, Жељко Гаврић и Радивој Босић.Таленти рођени 2000. године одмериће снаге са домаћином Северном Ирском, Пољском и Казахстаном од 14. до 20. новембра.

Млађи кадети већ су обавили репрезентативне обавезе, а Црвену звезду у дресу србије представљали су Марко Ћопић, Давид Петровић, Стефан Деспотовски, Душан Икановић, Никола Станковић, Владимир Милетић и Матеја Бачанин.

Најмлађи репрезентативци одиграли су два пријатељска меча са Грузијом, 6. и 8. новембра, и у оба уписали победе (3:2 и 2:1), а погодак за славље у првом сусрету постигао је Владимир Милетић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment