Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Одбојкашице гостују у Лајковцу

У четвртак 15. новембра одбојкашице Црвене звезде играју заостали меч 3. кола БПШ Супер лиге Србије.

Црвено-беле излазе на мегдан екипи Железничара из Лајковца која је у досадашњем току шампионата остварила скор од шест победа и само један пораз. Управо у претходном колу Лајковчанке су изненађујуће поражене у Суботици од екипе Спартака (3:1). Наше одбојкашице су до сада одиграле шест првенствених мечева. Пет пута су паркет напуштале као победнице док су једино у дуелу са великим ривалом екипом Визуре из Руме претрпеле пораз.

У последњих пет сезона две екипе су одиграле 17 међусобних мечева и црвено-беле су далеко успешније. Чак 15 пута су оствариле победе, а Лајковчанке су једина два тријумфа оствариле у сезони 2015/16 када је Железниар славио у Београду резултатом 3:2 и у сезони првом сусрету претходне сезоне када је у Лајковцу домаћин славио максималним резултатом.

Две екипе су претходне сезоне одиграле два меча у лигашком делу сезоне и свака екипа је на домаћем терену остварила максималне победе, а одиграле су и три сусрета у полуфиналу плеј-офа. Црвена звезда је у Лајковцу остварила две победе резултатом 3:2, док је у Београду остварена победа резултатом 3:0.

Евентуалном победом у Лајковцу одбојкашице Црвене звезде би већ сада истакле кандидатуру за позицију број један пред плеј-оф иако до краја лигашког дела сезоне има још доста мечева на програму.

– БПШ Супер лига Србије, 3. коло-заостали сусрет:
ЖОК Железничар Лајковац : ЖОК Црвена звезда
Дворана: Хала спортова у Лајковцу
Датум: Четвртак 15. новембра 2018. г.
Почетак: 17:30 часова
Директан пренос: РТС

Повезане вести

Leave a Comment