Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

А1 лига: Партизан – Црвена звезда 10:10

У оквиру 5. кола регионалне А1 лиге ватерполисти Црвене звезде гостовали су на Бањици вечитом ривалу. У изузетно занимљивој ватерполо представи, пуној преокрета, вечити ривали су поделили бодове.

ВК Партизан : БВК Црвена звезда 10:10 (3:2, 2:3, 3:2, 2:3)

Због лоших резултата обе екипе су нервозно ушле у сусрет. Након неколико промашаја са обе стране Партизан долази до предности голом Томића, да би минут касније Вељко Танкосић поравнао резултат. Други део прве четвртине протекао је у знатно бољој игри домаћина који је стекао и два гола предности, али су црвено-бели преко Кристијана Шулца успели да ухвате резултатско прикључак.

Друга четвртина започела је головима са обе стране, да би пулени Дејана Савића голом Бориса Поповића на 2:17 минута пре полувремена стекли и прву предност. Ипак, Партизан до краја четвртине успева да поравна резултат, па се на велики одмор одлази резултатом – 5:5.

Кристијан Шулц почетком треће деонице још једном доводи црвено-беле до предности. Више од два и по минута играло се без поготка, а затим у свега двадесетак секинди виђена су два гола, по један у свакој мрежи. Нешто мање од два минута пре краја треће деонице Партизан поравнава резултат на 7:7, а у самом финишу овог периода игре виђена је права драма. Свега 23 секунде пре краја Душан Васић није реализоваје петерац за нашу екипу, а у наредном нападу Андрин постиже погодак за домаћина па Партизан стиже до предности пред последњу четвртину – 8:7.

Последња деоница започиње са неколико неуспешних покушаја Марка Радовића. Те промашаје домаћин није искористио да се резултатски одлепи, па је Кристијан Шулц својим трећим поготком поравнао резултат на пет и по минута пре краја меча. Након тог поготка поново се ушло у серију промашаја, а затм последња три минута доносе праву драму у базену. Стефан Илић је прво донео предност црвено-белима од 9:8, да би са два брза гола Королије Партизан поново дошао до предности. У последњи минут сусрета ушло се поново са резултатски егалом пошто је Стефан Илић још једном матирао домаћег голмана. Покушали су домаћини у финишу меча да дођу до победе, али је сусрет окончан праведном поделом бодова.

Ватерполисти Црвене звезде коначно су стигли до првог бода у регионалној А1 лиги и тиме прекинули низ пораза, али велики проблем остаје реализација играча више. Од чак 14 таквих ситуација реализовано је свега четири.

У наредном 6. колу црвено-бели 24. новембра дочекују сплитски ПОШК.

БВК Црвена звезда: А. Краљ, В. Танкосић 1, М. Максимовић 1, Н. Бурсаћ, Л. Перковић, Д. Васић 1, А. Битадзе, Ђ. Жежељ, С. Илић 2, Б. Поповић 1, К. Шулц 3, М. Радовић 1, С. Тоддоровски, Ђ. Љубеновић. Тренер: Дејан Савић

Повезане вести

4 comments

Igor нов 17, 2018 at 09:04

Kad smo osvojili 2 Lige, 2 Kupa, Ligu sampiona, Superkup Evrope mislio sam ok digli smo se do neslucenih visina i tesko da ce ovako ostati. Ovakav pad nisam ocekivao… Secam se u tih par godina koliko je klinaca igralo u omladinskoj skoli. Udjes na 11.april, a tamo krcato. Gde su ta deca? Ne verujem da Savic i Jelenic lose rade. Verovatno treba vreme za ono sto su zamislil. Savic moze da ode u bilo koji klub i da namlati ogromne pare, a izabrao da radi u zemlji i klubu u kome se nema za grejanje bazena. Hvala Vam Dejane! Sportski pozdrav

Reply
Loki нов 17, 2018 at 13:39

I ja skidam kapu Dejanu…ali mislim da je postavljenjem Jelenica za predsednika VSS, zapostavljen rad u klubu! Koliko primecujem, jedan sam od retkih sa ovog sajta koji prati nas vaterpolo klub…i neke cinjenice mi govore da je klub u poluraspadu…crnjem nego grobari koji kukaju na sav glas… Mi nakon svih trofeja, i extremnog interesovanja klinaca za juniorske skole naseg VK…to nismo kapitalizovali u stvaranju nekih kvalitetnih, da ne kazem, vrhunskih igraca! Malo mi je nelogicno, da je istovremeno groblje je lasiralo 5, 6 reprezentativaca iz svojih pogona, od kojih su Mandic i Jaksic svetski igraci! Mislim da je odlaskom glavnog operativca Marojevica na funkciju u SD Crvena Zvezda, i opterecenjem Jelenica dvostrukom funkcijom…klub opasno skrenuo nizbrdo! Ja sam par puta predlagao ekipi sa ovog sajta da naprave otvoren i konstruktivan razgovor sa Jelenecim…kao sto vapim da barem ovaj sajt posveti paznju Ragbi i Hokejaskom klubu, koji su na EVROPSKOM nivou, a gleda ih 80 do 100 gledalaca!!! Ali, avaj…popularnost kretenskih Rijaliti programa zapatilo se i ovde…pa sve sto je konstruktivno se zanemaruje, cak se i ne objavljuje(!!!), a oni koji tako udaraju minuse sadrzajnim i ozbiljnim komentarima, te pljuju ovde, prete, vredjaju(a zasto to rade???), nazivaju seronjama(ovu rec u orginalu admin postavlja!???) neke navijace – takvi su dobrodosli!!!! Treba ovde da cveta valjda prostakluk, svadja, pretnje, vredjanje…to je IN….ziveli“Parovi“ i ostale „Zadruge“… A ne mozemo da na ovom nasem(valjda nasem) sajtu procitamo kakva je zapravo sadasnjost i buducnost naseg vaterpolo kluba, pre par godina evropskog prvaka….Pozdrav za tebe Igore i za Djoleta Bari(ja u Bariju, 30.maj 1991, Istok, gornja tribina), prave navijace koji i nas VK prate! Bice valjda bolje!

Reply
Loki нов 17, 2018 at 01:01

Na jedvite jade remi i prvi bod! A igrali sa nekom klincurijom grobarskom….i ta klincurija ima 4 boda!!! Slabi smo mnogo! Bas mnogoo!!!

Reply
ĐOLE BARI 91 нов 16, 2018 at 22:28

KAO BOGA VAS MOLIM DOVEDITE 4-5 IGRAČA ILI UGASITE VATERPOLO KLUB DA SE NE BRUKAMO VIŠE…OVDE NEMA NI V OD VATERPOLA NI I OD IGRAČA,BRUKA I SRAMOTA JE DA MI OVAKO NIKAKVE FRANJEVCE NE MOŽEMO DA POBEDIMO. KOME OVO TREBA,POŠTENIJE JE UGASITI KLUB NEGO SE OVAKO BLAMIRATI.

Reply

Leave a Comment