Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Инфраструктурни процват „Маракане“

Историјски успеси на терену и повратак Црвене звезде у елитно друштво са собом је донео обавезу да се клуб из Љутице Богдана и по инфраструктури приближи европским великанима, а Милорад Ћоровић, директор стадиона „Рајко Митић“, осврнуо се на актуелне радове.

540-radovi-1811.jpg

– Радимо у ходу, а главни непријатељ су нам кратки рокови. Упркос ограниченом времену сви радови одвијају се по плану. Управа клуба имала је разумевања и визију, испуњени су сви захтеви УЕФА и на стадиону су обављени историјски помаци по питању инфраструктуре и услова у којима ће публика гледати фудбалске приредбе – истакао је Ћоровић.

Последњи у низу подухвата је оспособљавање система за грејање терена.

– Постављамо грејни систем који ће бити у функцији већ за меч са Пари Сен Жерменом. За неколико дана предстоје топле пробе. Грејање ће функционисати уз помоћ котла и мазута, док се не заврше још два историјска подухвата: изградња сунчеве електране и копање бунара са топлом водом за које смо добили грађевинске дозволе, односно истражно право.

Већ од предстојеће недеље планиран је почетак и промена капија.

– У понедељак ћемо почети са постављањем најсавременијег система капија на истоку и западу. Ради се о технологији која се користи на најмодернијим спортским објектима у Европи и свету. Тај пројекат допринеће и безбедности гледалаца јер ће актуелне капије постати евакуациони излази, а у случају потребе стадион ће бити могуће испразнити за пет или шест минута.

Грејање терена и изградња капија неће представљати крај низа радова који је започет уређењем западне трибине.

– Планирана је и изградња скај боксева на западу, али и бројни други пројекти у оквиру стадиона. Иза северне трибине у току је изградња најсавременијег медико блока у којем ће играчи имати све неопходне услове за опоравак и рад на физичкој спреми кроз најсавременије теретане. Такође, на платоу Делије, гради се кутак за навијаче, место предвиђено за њихово дружење, шоп и чланство.

Радови ће се наставити и иза југа Маракане где су већ изграђени паркинг и најсавременији терени које користи Омладинска школа Црвене звезде.

– Урађен је и пројекат Звездине академије који би требао да буде такође реализован у наредном периоду. Објекат у оквиру омлдинске школе имаће све услове за рад талената. У њему ће црвено-бели бисери живети, учити и тренирати, уз јединствену прилику да се на најбољи начин школују и граде као фудбалери и људи. За све наведено потребна су знатна финансијска средства, али је управа препознала напредак у инфраструктури као неопходан за даљи развој клуба због чега смо у периоду који се у сваком смислу може назвати историјским – истакао је Ћоровић.

Поред наведених грађевинских подухвата на стадиону „Рајко Митић“ у актуелној години извршени су и бројни други радови попут промене подлоге на главном и два помоћна терена, уређење прилаза стадиона, уградња новог осветљења око стадиона, реновирање крова.

Повезане вести

Leave a Comment