Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Алимпијевић у Русији

Некадашњи тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић који је без ангажмана још од отказа у нашем клубу крајем претходне сезоне одлази у Русију.

Душан Алимпијевић је у претходној сезони на клупи нашег клуба остварио солидан учинак у Евролиги са 11 тријумфа у 30 мечева, али је поражен у финалној серији плеј-офа регионалне АБА лиге од подгоричке Будућности чиме је наш клуб изгубио право да у актуелној сезони наступи у елитном европском клупском такмичењу.

Нови клуб Алимпијевића је руски Автодор из Саратова. Он је на клупи овог клуба наследио Евгенија Пашутина који је добио отказ јер се клуб на табели ВТБ лиге налази на деветој позицији са скором од две победе и четири пораза. У раду у новом клубу Алимпијевићу ће помагати Небојша Вагић и Димитриј Балдаев.

Душан Алимпијевић је у досадашњој тренерској каријери самостално предводио Војводину Србијагас (2013-2015), Спартак из Суботице (2015-2017), ФМП (2017) и Црвену звезду (2017-2018). Претходног лета био је на усавршавању у кампу Далас Маверикса, као и код Жељка Обрадовића у Фенербахчеу.

Повезане вести

Leave a Comment