Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Ненадић отворио турнир у баскету СОС

КК Црвена звезда мтс начинио је још један велики корак у интеграцији особа са посебним потребама у наше друштво. По први пут у читавој Европи одржан је турнир у баскету ’’3 на 3’’ за представнике Специјалне Олимпијаде Србије.

КК Црвена звезда мтс иза себе има велики број друштвено одговорних пројеката, а оно на шта је клуб изразито поносан је иницијатива да социјално угрожене особе пронађу своје место у нашем друштву. Тако је било и претходне недеље када је у дворани ’’Баскет Ленд’’ одржан велики ’’3×3 баскет’’ турнир који је окупио 11 екипа из 11 различитих градова, а сви они са поносом представљају Специјалну Олимпијаду Србије.

Како су и сами истакли из ове организације постојала је бојазност да ли ће све протећи у најбољем реду јер иновације не прођу увек како се прижељкује. Међутим, резултат је овог пута био изузетан. Велика експанзија ’’3×3 баскета’’ коју је на свој начин недавно подржао и КК Црвена звезда мтс уступивши најбољим београдским баскеташима на коришћење своје терене на Малом Калемегдану, утицала је и на спортисте Специјалне Олимпијаде Србије. Они су имали прилику да заиграју баскет и показали веома завидно умеће, а поготово је запањујуће било како су се брзо прилагодили потпуно другачијим правилима у односу на стандардну кошарку ’’5 на 5’’ у којој уз помоћ и Звездиних тренера и ’’One Team’’ амбасадорима из табора црвено-белих, бележе сјајне резултате.

Овог пута своју улогу имао је првотимац Црвене звезде мтс Немања Ненадић. Он је имао ту привилегију да отвори овај велики турнир у дворани ’’Баскет Ленд’’, а спортисти из Специјалне олимпијаде Србиеј су добили новог другара и ментора. Ненадић се у потпуности пронашао у новој улози:

Велика је част да ови сјајни, пре свега људи, а онда и спортисти, имају жељу да од мене науче нешто више о кошарци. Искрен да будем нисам имао толико прилике да учествујем у овим и сличним активностима, али сам пратио како годинама уназад Црвена звезда сарађује са Специјалном олимпијадом Србије. Заиста, велико је задовољство бити део овакве сјајне приче и унапред се радујем сваком наредном пројекту којих ће сигурно бити – истакао је првотимац црвено-белих који је уграбио мало времена пред пут у Андору и нове професионалне обавезе и посетио завршни турнир.

Овај турнир је био и својеврсна најава за ’’One Team’’ недељу која ће бити одржана у оквиру 9. кола Еврокупа. Тај пројекат Евролиге је надалеко познат, а активности Црвене звезде увек пропрате у потпуности целокупну ’’One Team’’ причу. Клуб је већ показао да другачије неће бити ни овог пута.


Испред Специјалне Олимпијаде Србије говорио је директор Александар Стојановић:

Наша сарадња са КК Црвена звезда мтс је заиста феноменална. Клуб је поново наишао на разумевање за наше потребе и уступио нам дворану ’’Баскет Ленд’’ на коришћење. Захвалио бих се Црвеној звезди што је омогућила да овај турнир, који је нешто у потпуности ново не само у Србији већ и на нивоу Европе, протекне у најбољем реду са најбољим могућим условима – истакао је Стојановић.

Црвена звезда мтс и овом приликом честита свим шампионима и истинским херојима из Специјалне олимпијаде Србије. Радујемо се сваком новом дружењу, а обећавамо да ће их бити још пуно.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment