Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Пионири на стази шампиона

Пионири Црвене звезде победом над Радом (3:1) завршили су врло добру полусезону у којој бране трофеј државног првака.

Ученици Михајла Трајковића у 11 кола остварили су 10 победа, а ни минимални пораз од вечитог ривала (2:1) није покварио утисак.

– Превасходни циљ је развој и фудбалски напредак деце и из тог угла у потпуности смо задовољни полусезоном иза нас. Показали смо значајан напредак у последњих неколико месеци и веома сам задовољан укупним утиском који су момци оставили. Одлично смо се показали и у дербију, једином дуелу који нисмо победили, показали смо више од ривала и изгубили смо само резултатски – не скривајући задовољство резимирао је јесен учитељ црвено-беле генерације рођене 2004. године.

Упркос чињеници да је Звездиним пионирима ово прва такмичарска сезона, на најбољи начин су показали зрелост да носе црвено-бели дрес.

– Задовољан сам како су момци изнели терет такмичења и грба. Показали су карактер и одговорност, одлично су одговорили на захтеве и притисак потврдивши карактер и квалитет достојан Звездиног дреса.

Крај првог дела сезоне Трајковићеви изабраници дочекали су са 30 бодова уз гол-разлику 47:9, на коју су прилично утицале победе над Интернационалом (12:1), екипом 011 (7:0), ОФК Београдом (5:0)… Посебне заслуге за ефикасност припадају Давору Ракићу, најбољем стрелцу са 12 погодака.

– Феноменалан смо колектив, одлично уклопљен тим. Резултат није у првом плану, али од сваке генерације нашег клуба се очекује да буде победничка. Развојни пут Звездиних талената подразумева стварање шампиона, а резултати би требало да дођу као плод доброг рада. Следи пауза, потом повратак првенственим обавезама и трка у којој ћемо покушати да одбранимо државну круну – истакао је Трајковић.

Повезане вести

Leave a Comment