Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Звезда се пласирала у четвртфинале Купа Србије у фудбалу

Црвена звезда – ТСЦ 4:1 (1:0)

Свој тридесети меч ове сезоне, екипа Црвене звезде одиграла је пред својим навијачима против ТСЦ-а из Бачке Тополе, у оквиру осмине финала Купа Србије. Временски услови су били далеко од идеалних, свега четири степена уз ситну кишу, па је то вероватно био и један од разлога за најлошију посету ове сезоне на стадиону „Рајко Митић“ (поред чињенице да је радни дан и црвено слово у календару).

 

У првих 15 минута није било прилика ни са једне стране, тек је вредан помена покушај Стојиљковића главом баш у 15. минуту.

У 16. минуту невероватна ситуација пред голом Црвене Звезде. Гобељић је покушао да врати лопту ка Поповићу, међутим само до Дамјановића који излази очи у очи са нашим голманом. На нашу срећу, греши један од помоћника, те подиже заставицу за офсајд позицију мислећи да је лопту упутио један од Дамјановићевих саиграча, а не Гобељић.

У 18. минуту бележимо одличан ударац Јовичића са дистанце – тик поред гола.

У 21. минуту – сјајан покушај Хајдина из окрета, оптрилике са рогља шеснаестерца. И овај пут мало поред гола.

Двадесеттрећи минут – још један шут Јовичића са неких 25 метара. Гађао је леви доњи угао Јоргићевог гола, поново за мало непрецизно.

У 25. минуту бележимо две велике прилике за Звезду. Лопта долази на 6-7 метара од гола до Стојиљковића који шутира, али на срећу гостију погађа Скопљака, па је ова прилика отишла у неповрат. У следећем нападу још боља прилика: невероватан потез Марка Марина којим је прелобовао комплетну одбрану гостију и упослио Симића који неометан, по средини гола, погађа Јоргића.

Коначно је Црвена звезда заиграла како се очекује, за то јој је било потребно неких двадесетак минута „опипавања пулса“ противника. У првих пола сата игре, имали смо лопту у ногама чак 80% времена.

Након правог карамбола у шеснаестерцу гостију у 36. минуту, лопта долази до Стојиљковића који шутира са 10-ак метара по средини гола. Сјајно је био постављен голман Јоргић.

ГОЛ!! Вељко Симић, 39. минут. Коначно смо пробили бедем гостију и након фантастичне асистенције Марина, са неких 13-14 метара, левом ногом, из прве, погађа омалени офанзивац црвено-белих. Све што је могао учинио је Јоргић, чак и закачио лопту, али недовољно да спречи погодак.

У 41. минуту фантастичан продор дотад неприметног Џонатана Кафуа. Избацио је двојицу дефанзиваца гостију, изборио се за феноменалну прилику, али очајна је била завршница. Далеко поред гола је шутирао из изгледне позиције.

Само три минута касније у приликама се нашао Стојиљковић, који најпре погађа чувара мреже ТСЦ-а, а потом, из другог покушаја и дефанзивца Лалића.

Нити један секунд није било продужено прво полувреме, а објективно није ни било разлога. Апсолутна доминација црвено-белих крунисана је поготком Симића, а руку на срце, олако су гости могли да оду на одмор и са неколико погодака у мрежи. Током паузе није извршена ниједна измена.

Три минута требало је Црвеној звезди у наставку да направи прву прилику. Хајдин шутира оштро у Јоргића, овај лоше интервенише и одбија лопту до Стојиљковића који се није снашао.

Минут након те прилике – гол!!! Никола Стојиљковић напокон! Одличан дупли пас Кафуа и Симића, Вељко упошљава Стојиљковића који фудбалски, из првог контакта прослеђује лопту иза Јоргићевих леђа. 2:0. Пре тога смо извели корнер којем је претходио одличан шут управо Стојиљковића и одлична интервенција Јоргића.

Какав старт другог полувремена, још један гол! Овај пут, нажалост, у нашој мрежи – 2:1. Аутогол Сумаиле, који баш нема среће у дресу Црвене звезде. У жељи да интервенише, уклизао је испред Дамјановића и несмотрено лопту спровео у мрежу сопственог тима.

Већ се тад могло закључити да је малобројна публика пристуствовала веома занимљивом мечу, у којем су обиловале прилике, у највећем броју случајева нашег тима.

И нова прилика за Симића у 56. минуту. Заиста је могло Звездино дете вечерас да се прослави. Одлично се убацио иза леђа одбране ТСЦ-а, и на феноменалну асистенцију Стојиљковића одлично реаговао, али његов ударац завршио је тик уз леву стативу гостујућег гола. Минут касније је поново шутирао Вељко, са ивице шеснаестерца, али поново мало поред стативе.

Прву измену, видели смо у 60. минуту. Уместо Кафуа, на терен је ушао Срнић.

Одлична игра Звезде за сат времена игре, пре свих су се истакли у том периоду феноменални Симић и Стојиљковић, уз сад већ стандардно одличног Марина. Надамо се да ће ова партија улити потребно самопоуздање центарфору на позајмици из Браге, те да ће оправдати очекивања у наставку сезоне.

ТСЦ је прву измену направио у 64. минуту: уместо Денковића, у игри је Милићевић.

У 71. минуту ГОЛ!!! Изванредни Вељко Симић, ау каква партија! Одличан центаршут Гобељића са десне стране, Симић се бацио и главом упутио незаустављив ударац уз леву стативу. Два гола и асистенција овог момка вечерас!

Нова промена у гостујућој екипи. У 74. минуту ушао је Силађи уместо Милисављевића

Минут 76. У игри је Јовељић, уместо одличног Стојиљковића.

У 79. минуту извршена је и последња измена у екипи ТСЦ-а. Скопљака мења Бранковић.

У 82. минуту велика прилика да ТСЦ уведе меч у неизвесну завршницу. Одбила се лопта до Силађија, који хвата полуволеј са 8-9 метара, на срећу право у Поповића који избија лопту у корнер.

Након трећег поготка, Звезда је „спустила лопту“ и тежила рутинском привођењу утакмице крају. Ипак, гости се нису предавали, па су преузели иницијативу и извели неколико опасних напада.

Осамдесетчетврти минут – Милијаш улази уместо Марина.

У 94. минуту једанаестерац за Звезду. Вукао је Варга Јовељића, изгубио равнотежу, пао, па на крају и саплео нашег вундеркинда. Прецизан је био Јовељић за 4:1.

Одмах након тога огласила се пиштаљка арбитра Трипковића. Коначних 4:1 за црвено-беле.

Као што се и очекивало, лако су црвено-бели изашли на крај са прволигашем из Бачке Тополе. Победа је могла бити и убедљивија да је било само за нијансу више концентрације у завршници, па и у дефанзивној линији. Вељко Симић је, са два поготка и асистенцијом, апсолутно заслужено понео епитет играча утакмице и то му је свакако био и најбољи наступ од кад се, на лето, вратио у свој матични клуб. Не би било фер не поменути пре свих Стојиљковића и Марина за фантастичан допринос игри, а потом и игру и залагање комплетног тима који је веома озбиљно ове сезоне приступио такмичењу у купу. Време је да се трофеј из тог такмичења напокон врати у витрине нашег музеја.

 

Београд – Стадион Рајко Митић. Судија: Лазар Трипковић. Помоћници: Немања Петровић, Слободан Павловић. Жути картони: Хајдин (Црвена звезда) Црвени картони: – Стрелци: 1:0 Симић у 39. минуту; 2:0 Стојиљковић у 49. минуту; 2:1 Сумаила (аутогол) у 51. минуту; 3:1 Симић у 71. минуту; 4:1 Јовељић у 94. минуту

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић, Гобељић, Сумаила, Бабић, Хајдин, Јовичић, Крстичић, Кафу (од 60. Срнић), Марин (од 84. Милијаш), Симић, Стојиљковић (од 76. Јовељић). Тренер: Владан Милојевић.

ТСЦ: Јоргић, Бечелић, Скопљак (од 79. Бранковић), Лалић, Варга, Финковић, Плавшић, Денковић (од 64. Милићевић), Бастајић, Милисављевић (од 74. Силађи), Дамјановић. Тренер: Золтан Сабо.

 

Повезане вести

1 comment

SVE PJANO21 нов 22, 2018 at 18:31

Dosuđen im je nepostojeći ofsajd, moguće da bi dali gol iz te situacije, a onda bi nam bilo mnogo teže. Mora to mnogo bolje.

Reply

Leave a Comment